1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Μια καλή χρονιά κερδών δεν επαρκεί για να ξανακερδίσει την...

Lloyd’s: Μια καλή χρονιά κερδών δεν επαρκεί για να ξανακερδίσει την κεφαλαιακή εμπιστοσύνη

Lloyd’s: Μια καλή χρονιά κερδών δεν επαρκεί για να ξανακερδίσει την κεφαλαιακή εμπιστοσύνη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο CFO των Lloyd’s, Burkhard Keese, σημείωσε ότι παρά τις εξαιρετικές συνθήκες underwriting το 2023, πολύ λίγα νέα κεφάλαια εισέρρευσαν στην ασφαλιστική αγορά, με πολλές πολλά υποσχόμενες πρωτοβουλίες άντλησης κεφαλαίων να πρέπει να εγκαταλειφθούν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο κλάδος να επικεντρωθεί περισσότερο στις ανάγκες των επενδυτών.

Τα σχόλια του Keese προέρχονται από την παρουσίαση του μηνύματος αγοράς του 1ου τριμήνου του 2024 των Lloyd’s, η οποία ακολούθησε τη δημοσίευση μιας ενημέρωσης για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας το 2023.

Στις 7 Μαρτίου, η παγκόσμια αγορά αντασφαλίσεων αποκάλυψε ότι τα κέρδη underwriting αυξήθηκαν κατά 3,3 δισεκατομμύρια λίρες σε 5,9 δισεκατομμύρια λίρες το 2023, ενώ το GWP ανέβηκε στα 52,1 δισεκατομμύρια λίρες και ο συνδυασμένος δείκτης βελτιώθηκε κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 84%.

Εκείνη τη στιγμή, ο Keese χαιρέτισε το 2023 ως «μια εξαιρετική χρονιά για την αγορά των Lloyd’s», προσθέτοντας: «Συνεχίσαμε να βλέπουμε βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη και απόδοση, οδηγώντας στο καλύτερο αποτέλεσμα αναδοχής στην πρόσφατη ιστορία μας και σε έναν ισχυρό ισολογισμό που δίνει σε εμάς και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας εμπιστοσύνη σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Ωστόσο, αργότερα μιλώντας στην παρουσίαση του μηνύματος αγοράς Q1 2024 της εταιρείας, ο Keese παρατήρησε ότι μια καλή χρονιά δεν θα είναι αρκετή για να κερδίσει ξανά την κεφαλαιακή εμπιστοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Σημείωσε ότι η ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά, καθώς και οι Lloyd’s, πρέπει να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους θεσμικούς επενδυτές, προκειμένου να αποδειχθούν ελκυστικές για αυτούς.

«Παρά τις εξαιρετικές συνθήκες αναδοχής, πολύ λίγα νέα κεφάλαια εισέρρευσαν στις αγορές ασφαλιστικών και εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων και πολλές πολλά υποσχόμενες πρωτοβουλίες άντλησης κεφαλαίων έπρεπε να εγκαταλειφθούν πέρυσι. Πιστεύω ότι η βιομηχανία πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις ανάγκες των επενδυτών», δήλωσε ο Keese.

Και συνέχισε: «Οι σαφείς τιμές της αγοράς παρέχουν καλή διαφάνεια στους επενδυτές. Αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση αυτού του αιτήματος».

«Η πλήρης διαφάνεια των πλήρως μοντελοποιημένων και επικυρωμένων προφίλ κινδύνου-απόδοσης ζητείται από τους περισσότερους θεσμικούς επενδυτές μας και τις επενδυτικές επιτροπές τους. Απαιτούνται επίσης ιστορικά αρχεία. Χωρίς καμία αμφιβολία, πρέπει να προσφέρουμε επαρκείς αποδόσεις, κάτι που προφανώς δεν κάναμε τα τελευταία πέντε έως επτά χρόνια. Οι επενδυτές θα αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να κερδίσουν πίσω τις ζημίες, επομένως, η επάρκεια των τιμών και η ενσωμάτωση των διδαγμάτων που αντλήθηκαν είναι το κλειδί.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.