1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αλλα
  6. »
  7. Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων – ΤΑΜΟ

Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων – ΤΑΜΟ

0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

mif

Το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων – ΤΑΜΟ ( στα αγγλικά Motor Insurers’ Fund  – MIF) αποτελεί ένα ακρογωνιαίο λίθο για την Κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία.

Σκοπός / Αποστολή

Το Ταμείο ιδρύθηκε το 1969 και συνεχίζει να λειτουργεί δυνάμει των προνοιών της νομοθεσίας περί μηχανοκίνητων οχημάτων (Νόμου, Ν.96(Ι)/2000). Το ταμείο ιδρύθηκε με σκοπό να καταβάλλει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις αποζημιώσεις σε τρίτους όσο αφορά ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα καθώς και οχήματα ασφαλισμένα σε εταιρείες που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

 Όλα αυτά διαφυλάσσοντας την οικονομική του δυνατότητα να εκπληρώνει αυτές τις υποχρεώσεις, σύμφωνα με την Κυπριακή Νομοθεσία αλλά και τις Διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει.

Ένας δεύτερος και πολύ σημαντικός στόχος είναι μέσα από το έργο του να συμβάλλει στην μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων.

Μέλη και Χρηματοδότηση

Μέλη του Ταμείου Ανασφάλιστων Οδηγών είναι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που εμπίπτουν στις πρόνοιες του νόμου περί Ασφαλιστικών Εργασιών και δραστηριοποιούνται στον κλάδο Μηχανοκίνητων Οχημάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η χρηματοδότηση του ταμείου, με βάση και την παράγραφο 3 της βασικής συμφωνίας με τον Υπουργό Οικονομικών, γίνετε εισπράττοντας μέσω των ασφαλιστικών εταιρειών επασφάλιστρο 5%.

Το ύψος του επασφάλιστρου καθορίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Οικονομικών σε συνεννόηση με το ταμείο. Το σημερινό επασφάλιστρο ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2001 και δεν έχει αναθεωρηθεί από τότε. Τέλος τα ποσά που εισπράττουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, με βάση την παράγραφο 10 της εσωτερικής συμφωνίας, καταβάλλονται στο ταμείο εντός 2 μηνών από το τέλος του κάθε τριμήνου.

Διοικητικό Συμβούλιο & Τμήματα

Το ταμείο διοικείτε από δεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αυτή την στιγμή αποτέλουν οι πιο κάτω:

Πρόεδρος

Γρηγορίου Πόλυς

Αντιπρόεδρος

Αργυρού Αργύρης

Μέλη

Αμερικάνου Χλόη
Δεκατρής Π. Κωνσταντίνος
Δημητρίου Σωκράτης
Μακρής Λοΐζος
Παναγιώτου Παναγιώτης
Τυλλής Μιχάλης
Φλωρίδης Σταύρος
Χατζηανδρέου Λουκία

Το ταμείο έχει τους εξής τέσσερεις τομείς.

  • Τομέας Απαιτήσεων
  • Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Υποχρεώσεων
  • Τομέας Νομικής Υποστήριξης
  • Τομέας Οικονομικής Διαχείρισης

Επικοινωνία

Η έδρα του ταμείου βρίσκεται στην Λευκωσία, στην διεύθυνση Ζήνωνος Σώζου 23, 2 όροφος Τ.Κ 1075 ενώ το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το ταμείο στο τηλέφωνο 22763913, με φαξ στο 22761007 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνσή [email protected]

Ιστοσελίδα Ταμείου: https://mif.org.cy/

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.