1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Ανδρέας Ιωάννου: «Με τη γρηγορότερη ανταπόκριση η ΟΔ.Υ.ΚΥ παρέχει άριστη εξυπηρέτηση...

Ανδρέας Ιωάννου: «Με τη γρηγορότερη ανταπόκριση η ΟΔ.Υ.ΚΥ παρέχει άριστη εξυπηρέτηση σε 140,000 πελάτες»

Ανδρέας Ιωάννου: «Με τη γρηγορότερη ανταπόκριση η ΟΔ.Υ.ΚΥ παρέχει άριστη εξυπηρέτηση σε 140,000 πελάτες»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Οδική Υπηρεσία Κύπρου (ΟΔ.Υ.ΚΥ) είναι από τις ιστορικότερες εταιρείες Οδικής Βοήθειας στη χώρα μας, η οποία ιδρύθηκε το 1987 με στόχο να παρέχει ποιοτικές οδικές υπηρεσίες σε όλους τους οδηγούς στην Κύπρο.

Το Cyprus Insurance News συνομίλησε με τον Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Ανδρέα Ιωάννου, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τόσο για την ίδια την εταιρεία αλλά και τις προκλήσεις του τομέα της Οδικής Βοήθειας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ασφάλιση Αυτοκινήτου.

Όπως μας λέει ο κ. Ιωάννου «Έχοντας ένα μεγάλο δίκτυο από συνεργάτες  που ασχολούνται με τη μοτοκίνηση, καθώς και ένα ιδιόκτητο στόλο με 52 ρυμουλκών οχημάτων, 25 μικρών οχημάτων για φροντίδα ατυχημάτων, μοτοσυκλέτες και κινητά συνεργεία εξοπλισμένα από τεχνικούς και ειδικούς, διασκορπισμένα σε όλη την Κύπρο, η ΟΔ.Υ.ΚΥ σήμερα παρέχει οδική βοήθεια σε 140.000 πελάτες ετησίως» αποτυπώνοντας έτσι τον ρόλο της εταιρεία στον τομέα της.

Ως ένας πολύτιμος συνεργάτης των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτοκινήτου, η ΟΔ.Υ.ΚΥ παρέχει σήμερα τις υπηρεσίες της σε ένα πελατολόγιο που ανέρχεται στις 300.000 πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτών με συνολικά 10 Ασφαλιστικές εταιρείες να εμπιστεύονται την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε αυτή.

Όπως λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού για να μας επιλέξουν θεωρούμε ότι προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις ίδιες τις ασφαλιστικές και τους πελάτες τους».

Με τον κ. Ιωάννου συζητήσαμε για τις προκλήσεις του κλάδου της Οδικής Βοήθεια ενώ μας μεταφέρει την άποψη του και για το θέμα των μικροατυχημάτων και της συζήτησης για την μετακίνηση των οχημάτων πριν την καταγραφή.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη!

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας , την εξέλιξη των εργασιών σας από ίδρυση σας μέχρι σήμερα; Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείτε η εταιρεία; 

Η ΟΔ.Υ.ΚΥ (Οδική Υπηρεσία Κύπρου) είναι η πρώτη υπηρεσία οδικής βοήθειας στην Κύπρο. Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 με στόχο να παρέχει ποιοτικές οδικές υπηρεσίες σε όλους τους οδηγούς στην Κύπρο.

Με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας η ΟΔ.Υ.ΚΥ  κατάφερε να κτίσει μια από τις πιο ικανές και αποδοτικές ομάδες, με προσοντούχους τεχνικούς αυτοκινήτων και εγκεκριμένους εμπειρογνώμονες ατυχημάτων σε όλη την Κύπρο. Έχοντας ένα μεγάλο δίκτυο από συνεργάτες  που ασχολούνται με τη μοτοκίνηση, καθώς και ένα ιδιόκτητο στόλο με 52 ρυμουλκών οχημάτων, 25 μικρών οχημάτων για φροντίδα ατυχημάτων, μοτοσυκλέτες και κινητά συνεργεία εξοπλισμένα από τεχνικούς και ειδικούς, διασκορπισμένα σε όλη την Κύπρο, η ΟΔ.Υ.ΚΥ σήμερα παρέχει οδική βοήθεια σε 140.000 πελάτες ετησίως.

Έχουμε τη γρηγορότερη ανταπόκριση εντός πόλεως Παγκύπρια. Αυτός ο συνδυασμός άριστης εξυπηρέτησης  πελατών, προσφορά επαγγελματικής φροντίδας ατυχημάτων, μαζί με τη γρηγορότερη ανταπόκριση στο νησί, έχουν σαν αποτέλεσμα μεγάλοι οργανισμοί  μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και ιδιώτες να εμπιστεύονται την ΟΔ.Υ.ΚΥ..

Με πόσες ασφαλιστικές συνεργάζεστε σήμερα και πως θα περιγράφατε τις σχέσεις σας γενικότερα με την Ασφαλιστική Βιομηχανία;

Η ΟΔ.Υ.ΚΥ σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες της σε ένα πελατολόγιο που ανέρχεται στις 300.000 πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών και ιδιωτών . Συνολικά 10 Ασφαλιστικές εταιρείες μας εμπιστεύονται την εξυπηρέτηση των πελατών τους, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού για να μας επιλέξουν θεωρούμε ότι προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις ίδιες τις ασφαλιστικές και τους πελάτες τους.

Μεταξύ της Εταιρείας μας και των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών, έχει αποκτηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης, όπου γνώμονα έχει και από τις δύο πλευρές, την σωστή, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις συνεργαζόμενες, αλλά και όχι μόνο ασφαλιστικές εταιρείες, αφού πολλές φορές εξυπηρετούμε και πελάτες άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, είναι θετικά και σε συνδυασμό με το feedback των πελατών σε ερωτηματολόγια που λαμβάνουμε μετά την ολοκλήρωση των υπηρεσιών που προσφέραμε, ανατροφοδοτούν την Εταιρεία μας για να στοχεύουμε συνεχώς σε υψηλότερα σκαλιά επιτυχίας και ποιότητας υπηρεσιών.

Πείτε μας πόσο προσωπικό απασχολεί σήμερα η εταιρεία σας και πόσο σημαντική είναι για εσάς η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η ΟΔ.Υ.ΚΥ εργοδοτεί σήμερα περίπου 80 άτομα, από διάφορα εκπαιδευτικά υπόβαθρα και επαγγελματικές εμπειρίες. Η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι για εμάς μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες μας, καθώς πιστεύουμε ότι είναι ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία της εταιρείας μας.

Η εκπαίδευση μας βοηθά να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εργαζομένων μας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των λειτουργειών της Εταιρείας μας. Επίσης μέσα από την εκπαίδευση ενισχύουμε την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων μας και προωθούμε την εργασιακή ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων μας.

Η εταιρεία μας επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων μας και τις προτεραιότητες της εταιρείας μας.

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς τους εργαζόμενους μας, που καλύπτουν διάφορα θέματα, όπως Τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, Επαγγελματικές και διοικητικές δεξιότητες, αλλά και Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι η βάση για την επιτυχία της Εταιρείας μας. Επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργαζομένων που είναι καλά εκπαιδευμένοι, ικανοί και αφοσιωμένοι στην εταιρεία μας.

Ειδικότερα, για την Κύπρο, η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, δημιουργώντας ένα πιο ανταγωνιστικό και παραγωγικό εργατικό δυναμικό.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων;

Ο τομέας της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων αντιμετωπίζει σήμερα μια σειρά από προκλήσεις, τόσο σε επίπεδο Κύπρου όσο και διεθνώς.

Οι κυριότερες από αυτές είναι η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η αύξηση των εξόδων και η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η αύξηση του αριθμού των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτό επιβαρύνει σημαντικά τον τομέα της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων, καθώς αυξάνει την ζήτηση για τις υπηρεσίες τους.

 Σχετικά με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, ο τομέας της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες. Ωστόσο, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τομέας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Μία σημαντική πρόκληση είναι και η αύξηση των εξόδων. Η αύξηση των τιμών των καυσίμων, των ανταλλακτικών και των άλλων υλικών που απαιτούνται για την παροχή υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχημάτων έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα έξοδα των εταιρειών του τομέα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των υπηρεσιών τους, γεγονός που μπορεί να τις καταστήσει λιγότερο προσιτές για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως η ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων. Για παράδειγμα, τα αυτόνομα οχήματα μπορεί να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσουν την ανάγκη για υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες του τομέα της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων πρέπει να υιοθετήσουν μια σειρά από στρατηγικές.

Ο τομέας της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων είναι ένας σημαντικός τομέας της οικονομίας, που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες στους καταναλωτές. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της συνέχισης της παροχής αυτών των υπηρεσιών.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε ξεκινήσει μία συζήτηση στη βουλή για τα ατυχήματα με μικροζημιές και την ανάγκη για μετακίνηση των οχημάτων πριν την καταγραφή του ατυχήματος από τον εκπρόσωπο των ασφαλιστικών εταιρειών. Ποια η πραγματική κατάσταση στους δρόμους και ποια η θέση σας για το πιο πάνω θέμα.

Η πραγματική κατάσταση στους δρόμους της Κύπρου είναι ότι τα τροχαία ατυχήματα με μικροζημιές είναι αρκετά συχνά. Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγουμε, έχουν ξεπεράσει τις 20.000 περιστατικά το τελευταίο έτος.

Τα ατυχήματα με μικροζημιές μπορεί να συμβούν για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη προσοχής των οδηγών. Οι οδηγοί μπορεί να είναι απασχολημένοι με άλλες δραστηριότητες, όπως το κινητό τηλέφωνο, και να μην δώσουν προσοχή στα άλλα οχήματα.
Επίσης η λανθασμένη εκτίμηση της απόστασης από τους οδηγούς αλλά και οι υπερβολική ταχύτητα μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

Η μετακίνηση των οχημάτων πριν την καταγραφή του ατυχήματος από τον εκπρόσωπο των ασφαλιστικών εταιρειών έχει υποστηριχθεί από διάφορους φορείς, όπως η Αστυνομία Κύπρου, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι φορείς οδικής ασφάλειας, εφόσον τα οχήματα μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.

Συμφωνώ με την ανάγκη για μετακίνηση των οχημάτων πριν την καταγραφή του ατυχήματος με μικροζημιές. Η μετακίνηση των οχημάτων έχει πολλά πλεονεκτήματα, τόσο για την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών όσο και για τη διευκόλυνση της καταγραφής του ατυχήματος, αλλά και στην μείωση του κινδύνου για περεταίρω ατυχήματα αφού τα οχήματα που ενεπλάκησαν στο ατύχημα δημιουργούν εμπόδια στην κυκλοφορία.

Φυσικά, η μετακίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με προσοχή και ασφάλεια. Οι οδηγοί πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα οχήματα είναι ασφαλή για οδήγηση και ότι δεν δημιουργούν κινδύνους για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Συγκεκριμένα, για την Κύπρο, πιστεύω ότι η μετακίνηση των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται με βάση κριτηρίων όπως η σοβαρότητα των ζημιών, ο αριθμός των οχημάτων, οι καιρικές συνθήκες αλλά και η τοποθεσία του ατυχήματος.

Σε ποιους τομείς είναι χρήσιμη η εξέλιξη της τεχνολογίας στον κλάδο σας; Ποια η φιλοσοφία της εταιρείας σας ως προς την αξιοποίηση της τεχνολογίας;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι χρήσιμη στον κλάδο της Οδικής Βοήθειας και της Φροντίδας Ατυχημάτων σε διάφορους τομείς, όπως η Ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η εξυπηρέτηση πελατών.

 Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων και των οδηγών. Για παράδειγμα, οι τεχνολογίες όπως τα συστήματα αποφυγής πρόσκρουσης και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχημάτων. Για παράδειγμα, οι τεχνολογίες όπως τα συστήματα γεωεντοπισμού και τα συστήματα τηλεματικής μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών.

Σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών, οι τεχνολογίες όπως οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα chatbots μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή γρήγορης και εύκολης πρόσβασης σε πληροφορίες και υπηρεσίες.

Η εταιρεία μας επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Για παράδειγμα, έχουμε αναπτύξει εφαρμογή για έξυπνα κινητά που επιτρέπει στους πελάτες μας να μας καλέσουν εύκολα και γρήγορα , στέλνοντάς μας τις συντεταγμένες της τοποθεσία που έχουν ακινητοποιηθεί αλλά και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της εξυπηρέτησής τους σε πραγματικό χρόνο.

Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών μας και στην παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης στους πελάτες μας.

Ποιοι οι στόχοι της εταιρείας σας για τη νέα χρονιά που διανύουμε και το μέλλον γενικότερα;

Οι στόχοι της εταιρείας μας για το νέο έτος αφορούν κατά το πλείστων την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών που συμβάλλουν στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών.

Επίσης θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργαζομένων που είναι καλά εκπαιδευμένοι για να μπορούμε να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες.

Στόχος της Εταιρείας μας στο νέο έτος είναι επίσης η πιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας ISO9001.

Πιστεύουμε ότι η επίτευξη αυτών των στόχων θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια πιο επιτυχημένη και βιώσιμη εταιρεία, που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.