1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τι έμαθε η Hellas Direct τα τελευταία 10 χρόνια και οι...

Τι έμαθε η Hellas Direct τα τελευταία 10 χρόνια και οι τάσεις που αλλάζουν την ασφάλιση σήμερα!

Τι έμαθε η Hellas Direct τα τελευταία 10 χρόνια και οι τάσεις που αλλάζουν την ασφάλιση σήμερα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για τα μαθήματα που έλαβαν τα τελευταία 10 χρόνια και τις τεχνολογικές τάσεις που αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά, μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 35ο Thessaloniki Insurance Conference, ο Αλέξης Πανταζής, Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

Ξεκινώντας την παρουσίαση του ο κ. Πανταζής έκανε έναν παραλληλισμό της τεχνολογίας που είχε η NASA το 1969 όταν έστελνε τον άνθρωπο στο Φεγγάρι σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει σήμερα το κινητό μας τηλέφωνο. Όπως είπε ο συνιδρυτής της Hellas Direct το κινητό μας τηλέφωνο σήμερα είναι 100,000 φορές καλύτερο από την τεχνολογία που είχε η NASA το 1969.

Ρίχνοντας στην συνέχεια μία ματιά πίσω στο 2012 όταν ξεκινούσε η Hellas Direct την δραστηριότητα της στην Ελλάδα, ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε σε 4 τεχνολογικά δεδομένα της τότε εποχής που σήμερα έχουν εντελώς ανατραπεί. Συγκεκριμένα, πίσω στο 2012, η πλειοψηφία των συναλλαγών γινόταν με μετρητά με τις ψηφιακές πληρωμές να ήταν περιορισμένες, μόλις ένας στους τρεις πολίτες είχαν κινητό τηλέφωνο ενώ ήταν αδιανόητο για τους ασφαλισμένους να μην πάρουν τυπωμένο το συμβόλαιο τους.

Θέλοντας να θυμίσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεκίνησε την δραστηριοποίηση της η Hellas Direct ανάφερε ότι τα πρώτα χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν ο τρόπος που θα πλήρωνε ο πελάτης αφού τα μετρητά κυριαρχούσαν στις συναλλαγές. Έτσι τότε, όπως είπε, είχαν κάνει συμφωνία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind για να μπορεί ο πελάτης να πηγαίνει στα καταστήματα της και να πληρώνει μετρητά ενώ ανάφερε και το παράδειγμα της ανταγωνιστικής Anytime που τότε έδινε στους πελάτες της δώρο έναν εκτυπωτή για να μπορέσουν να τυπώσουν το συμβόλαιο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Αναφερόμενος στους πρώτους που άλλαξαν αυτό το σκηνικό στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην βιομηχανία του φαγητού με της ηλεκτρονικές πλατφόρμες παραγγελιών, τα ταξίδια και το λιανικό εμπόριο ενώ αναφέρθηκε και στα άλματα που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση με το λανσάρισμα του gov.gr.

Οι 4 τάσεις της ασφάλισης σήμερα

Μπαίνοντας στο «ψητό» της παρουσίασης του ο κ. Πανταζής μίλησε για τις τέσσερις τάσεις που έχουν δει και αναφέρθηκε στο τι έκανε η Hellas Direct για αυτό.

  1. Όχι, ο τελευταίος διαμεσολαβητής δεν έχει γεννηθεί ακόμη

Η πρώτη τάση που αναφέρθηκε ο Συνιδρυτής της Hellas Direct ήταν το μέλλον των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Όπως είπε ο ίδιος έχει πάει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό όπου αναφέρουν ότι ο τελευταίος διαμεσολαβητής έχει ήδη γεννηθεί συμπεραίνοντας έτσι ότι σε 40-50 χρόνια το επάγγελμα δεν θα υπάρχει.

Τα πράγματα όμως είπε ο κ. Πανταζής δεν είναι έτσι αφού πάντα θα υπάρχουν καταναλωτές που θέλουν να πάνε Direct, θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πάνε με Aggregators και θα υπάρχουν και αυτοί που θα μείνουν για πάντα στη διαμεσολάβηση. Τόνισε όμως ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα άρα και η διαμεσολάβηση θα πρέπει να αλλάξει.

Εκείνο που βλέπει η Hellas Direct ότι αλλάζει είπε ο κ. Πανταζής, είναι πρώτον ότι τα φυσικά δίκτυα πωλήσεων γίνονται πλέον διαδικτυακά εισάγοντας τον ορισμό του Phygital, δεύτερο την ανάγκη για ύπαρξη περισσοτέρων προϊόντων που θα μπορούν να πουλήσουν οι διαμεσολαβητές και το τελευταίο είναι η ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές στον χώρο της διαμεσολάβησης με στόχο να δημιουργηθούν σχήματα που θα μπορέσουν να αναπτυχθούν ταχύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

2. Απαιτήσεις, Απαιτήσεις, Απαιτήσεις

Η δεύτερη τάση που αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct αφορούσε τν διαχείριση ζημιών τονίζοντας ότι είναι ο παράγοντας που ειδικότερα οι επαγγελματίες του κλάδου ξεχωρίζουν την κάθε εταιρεία από τον ανταγωνισμό.

Συνέχισε αναφέροντας ότι από τα 18 εκατομμύρια που επένδυσε η Hellas Direct μέχρι σήμερα για να κτίσει την δική της τεχνολογία, τα 10 αφορούσαν στην ζημιά με τις τεχνολογικές λύσεις να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ψηφιοποίηση των συνεργιών, τη διαδικασία έτσι ώστε να απαντά 24/7 το δικό τους τηλεφωνικό κέντρο τις κλήσεις των πελατών αλλά και να εξαλειφθεί όλη η «χαρτούρα».

Καταλήγοντας για την δεύτερη αυτή τάση, ο κ. Πανταζής είπε ότι δεν μπορείς να λες ψέματα στον κόσμο, αφού αυτό είναι που αγοράζει, αυτό είναι που τον πονάει και οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές το γνωρίζουν καλά αφού είναι αυτοί που ακούν τα παράπονα κάθε φορά που μια εταιρεία δεν κάνει σωστά την δουλεία της.  

3. Αυτοκίνηση

Ως τρίτη τάση ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct αναφέρθηκε στον γερασμένο στόλο αυτοκινήτων που έχει η Ελλάδα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες που υπάρχουν έτσι ώστε να ανανεωθεί και να πλησιάσει τον μέσο όρο ηλικίας που έχουν τα αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπηρεσία Wallet+ που έρχεται να αντιμετωπίσει γενικά τις χρηματοδοτικές ανάγκες που έχει ο καταναλωτής για το αυτοκίνητο του. Η υπηρεσία Wallet+ είναι συνδεδεμένη αυτή τη στιγμή με τέσσερις τράπεζες ενώ στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Πανταζής, να φτάσουν τις δέκα. Απώτερος σκοπός είναι να δώσουν χρηματοδοτικές λύσεις στον πελάτη τους αλλά και στους διαμεσολαβητές έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αναφέρθηκε πριν.

4. Ξανασκέψου την Ασφάλιση Κατοικίας

Η τελευταία τάση που αναφέρθηκε ο κ. Πανταζής είναι το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών στην Ελλάδα που δεν ξεπερνά το 16% με την πλειοψηφία τους να αφορά ασφάλειες συνδεδεμένες με στεγαστικά δάνεια.

Όπως είπε, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό, προσιτό και τεχνολογικά ανεπτυγμένο. Εκείνο που έκανε η Hellas Direct είπε ο κ. Πανταζής, είναι ότι περιόρισε τις δεκάδες ερωτήσεις που παραδοσιακά έκανε μία ασφαλιστική στον πελάτη για να ασφαλίσει το σπίτι του με απλά να βάλουν την διεύθυνση στον χάρτη και μέσα από 1250 σημεία δεδομένων που δίνουν αντασφαλιστικές εταιρείες να μπορούν να κατανοήσουν το ρίσκο.

Καταλήγοντας ο κ. Πανταζής και απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου, ανάφερε ότι η τεχνολογία αλλάξει τον κόσμο, ίσως όχι όσο γρήγορα νομίζουμε, αλλά σίγουρα τον αλλάζει.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του κ. Αλέξη Πανταζή στο πιο κάτω βίντεο!

https://www.youtube.com/live/eIRTiMDfWF4?feature=share&t=7068

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.