1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Φωτιά σε Tesla: Πάνω από 136 τόνοι νερού χρειάστηκαν για να...

Φωτιά σε Tesla: Πάνω από 136 τόνοι νερού χρειάστηκαν για να σβήσει

Φωτιά σε Tesla: Πάνω από 136 τόνοι νερού χρειάστηκαν για να σβήσει
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η κατάσβεση πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό όχημα είναι πολύ πιο απαιτητική υπόθεση, από ό,τι σε ένα με κλασικό κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ. Η παρουσία μπαταριών και ιδίως η σύστασή τους (ιόντα-λίθιο) προκαλούν διαρκείς αναζωπυρώσεις, ακόμα κι όταν φαίνεται πως η φωτιά έχει σβήσει τελείως. Χιλιάδες επί χιλιάδων λίτρων νερού θα πρέπει να πέσουν μέχρι να διασφαλιστεί το τέλος της πυρκαγιάς, θυμίζοντας κατάσβεση δασικής εστίας.

Ένα Tesla Model Y στην Αλαμπάμα ήταν η τελευταία προσθήκη στον κατάλογο των καμένων EVs, Χριστουγεννιάτικα κιόλας, όταν ενώ κινείτο στον αυτοκινητόδρομο άρχισε να βγάζει καπνούς από κάτω. Σύντομα οι καπνοί μπήκαν στην καμπίνα, όταν και έγιναν αντιληπτοί από τον οδηγό ο οποίος έσπευσε να κάνει στην άκρη, να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και να το εγκαταλείψει τάχιστα. Η ανταπόκριση της πυροσβεστικής στην κλήση ήταν εξίσου γρήγορη, αλλά η κατάσβεση της φλόγας χρειάστηκε πολύ παραπάνω.

Mία ώρα πάλευαν 4 υδροφόρες και πάνω από 20 άτομα να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, έχοντας ακόμα την υποστήριξη 3 οχημάτων διοίκησης, 1 σκούπας, 3 φορτηγά και 1 ασθενοφόρο.

Συνολικά, απασχολήθηκαν 12 οχήματα και περισσότεροι από 40 άνθρωποι για το περιστατικό, ωστόσο αυτό που εντυπωσιάζει (έως σοκάρει) είναι η απίστευτη ποσότητα νερού για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Οι 4 υδροφόρες πρακτικά στέγνωσαν μέχρι να σβήσει το Model Y, ρίχνοντας πάνω του 136.274 λίτρα νερού! Δεν είναι τυπογραφικό, ούτε έχει μπει λάθος η τελεία. Πάνω από 136,2 τόνοι νερού χρειάστηκαν, για να κοντρολαριστεί φωτιά σε ένα μόνο αυτοκίνητο!

Πηγή: autogreeknews.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.