1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αλλα
  6. »
  7. Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ)

Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ)

Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) είναι το δεύτερο από τα Επαγγελματικά Σώματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Κύπρο και αποτελεί τον επίσημο φορέα της ασφαλιστικής βιομηχανίας της χώρας.

Ιστορία

Ιστορικά ο ΣΑΕΚ έχει διανύσει μία πολύ μακρά πορεία, που ξεκινά το 1925, ταυτόχρονα με την εμφάνιση της ασφαλιστικής βιομηχανίας στη Κύπρο. Τότε ο ασφαλιστικός σύνδεσμος είχε τρισδιάστατη υπόσταση, αφού η βιομηχανία αντιπροσωπευόταν από τρία σώματα, ένα για τον κάθε ένα κλάδο: πυρός, θαλάσσης και ατυχημάτων. Οι τρεις αυτοί φορείς συνενώθηκαν το 1976 για να αποτελέσουν, έκτοτε, τον ενιαίο αντιπροσωπευτικό φορέα της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Από τότε ο ΣΑΕΚ είναι εγγεγραμμένος ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγύηση και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Μέλη & Εκπροσώπηση

Μέλη του ΣΑΕΚ είναι σχεδόν όλες οι Ασφαλιστικές Εταιρείες και οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 98% της ετήσιας παραγωγής ασφαλίστρων στην Κυπριακή αγορά (σ.σ. ιστοσελίδα ΣΑΕΚ – Νοέμβριος 2021). Ο σύνδεσμος τυγχάνει επίσης διεθνούς αναγνώρισης αφού είναι πλήρες μέλος της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφάλισης – Insurance Europe» και του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτασφάλισης (IUMI). Συμμετέχει παράλληλα σε αρκετά άλλα διεθνή επαγγελματικά σώματα και επιτροπές. Επιπρόσθετα, ο σύνδεσμος είναι ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας στα δύο εγχώρια επιχειρηματικά και εργοδοτικά σώματα, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ.

Όραμα και Αποστολή

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου έχει όραμα μία ισχυρά, κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη ασφαλιστική βιομηχανία που τυγχάνει της εμπιστοσύνης του κοινού και παρέχει υψηλής ποιότητας προστασία και με ουσιαστική συμβολή στην οικονομία και την κοινωνία που την ίδια στιγμή αναβαθμίζεται συνεχώς, διεκδικώντας μία δυναμική παρουσία στο πεδίο των εξελίξεων του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου.

Αποστολή του ΣΑΕΚ είναι η στήριξη και ανάπτυξη του θεσμού της ασφάλισης, η προώθηση προς επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τη βιομηχανία και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς. Επιπρόσθετα επιδιώκει την προστασία του κοινού και την εμπέδωση ψηλών προτύπων εξυπηρέτησης των καταναλωτών, την προστασία των συμφερόντων των μελών του συνδέσμου και η μέσα από διαφάνεια ορθή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για θέματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο ΣΑΕΚ προσβλέπει στην μεγιστοποίηση της συμβολής του στον ευρύτερο χώρο της εργασίας, των επενδύσεων και των κοινωνικών παροχών, στην διεύρυνση της αγοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τέλος σκοπός του είναι η προώθηση ενός κλίματος αρμονικής συνεργασίας με τους αντίστοιχους συνδέσμους του εξωτερικού και κυρίως εκείνων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και με την «Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφάλισης – Insurance Europe» αλλά και η συνεργασία με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για την προώθηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την ασφαλιστική βιομηχανία.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ο σύνδεσμος διοικείται από 14μελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αυτή την στιγμή αποτελούν οι:

Πρόεδρος

Ευάγγελος Αναστασιάδης

Αντιπρόεδρος Κλάδου Ζωής

Αβραάμ Πεκρής

Αντιπρόεδρος Κλάδου Γενικής Φύσεως

Αντρέας Στυλιανού

Μέλη

Δρ Νάκης Αντωνίου

Κυριάκος Αποστολίδης

Έβαν Γαβάς

Κωνσταντίνος Δεκατρής

Σωκράτης Δημητρίου

Ανδρεανή Καλλιμάχου

Κώστας Κώστα

Παναγιώτης Παναγιώτου

Σταύρος Φλωρίδης

Τάκης Χατζηανδρέου

Χρίστος Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.