1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Το κορυφαίο αποτέλεσμα όλων των εποχών στο underwriting

Lloyd’s: Το κορυφαίο αποτέλεσμα όλων των εποχών στο underwriting

Lloyd’s: Το κορυφαίο αποτέλεσμα όλων των εποχών στο underwriting
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια ενημέρωση συναλλαγών για τις οικονομικές επιδόσεις ολόκληρου του έτους 2023, η παγκόσμια ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά Lloyd’s αποκάλυψε ότι τα κέρδη στο Underwriting αυξήθηκαν από 3,3 δισεκατομμύρια λίρες σε 5,9 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο Burkhard Keese, CFO των Lloyd’s σχολίασε: «Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την αγορά των Lloyd’s. Συνεχίσαμε να βλέπουμε βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη και απόδοση, οδηγώντας στο καλύτερο αποτέλεσμα αναδοχής στην πρόσφατη ιστορία μας και σε έναν ισχυρό ισολογισμό που δίνει σε εμάς και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας εμπιστοσύνη σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Οι Lloyd’s αποκάλυψαν επίσης ότι τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2023 αυξήθηκαν κατά 11,6% στα 52,1 δισεκατομμύρια λίρες, αντανακλώντας οργανική ανάπτυξη 4% και μεταβολή τιμών 7%.

Εν τω μεταξύ, ο συνδυασμένος δείκτης της αγοράς για το έτος βελτιώθηκε κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες από το 2022 σε 84%.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης ζημιών φθοράς του 2023 παρέμεινε σταθερός στο 48,3% και ο δείκτης εξόδων παρέμεινε σταθερός στο 34,4%.

Η επενδυτική απόδοση της αγοράς για ολόκληρο το έτος 2023 αναφέρεται ότι είναι 5,3 δισεκατομμύρια λίρες, από απώλειες 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Σύμφωνα με τους Lloyd’s, αυτό αντανακλά το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και την χαλάρωση της λογιστικής αντιμετώπισης των χαρτοφυλακίων σταθερού εισοδήματος από το Mark to Market.

Ο Keese πρόσθεσε: «Θα διατηρήσουμε την εστίασή μας στo underwriting και την κεφαλαιακή πειθαρχία και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε τα πλήρη αποτελέσματα και τη στρατηγική μας πρόοδο αργότερα αυτό το μήνα».

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.