1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Σάββας Χριστοφόρου: «Το να είσαι στην κορυφή χρειάζεται θυσίες»

Σάββας Χριστοφόρου: «Το να είσαι στην κορυφή χρειάζεται θυσίες»

Σάββας Χριστοφόρου: «Το να είσαι στην κορυφή χρειάζεται θυσίες»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurancelink άρχισε την πορεία της το 2012, με όραμα να καταστεί ένας από τους πρωταθλητές ασφαλειών στην αγορά. Με την ευκαιρία της νέας σειράς συνεντεύξεων του Cyprus Insurance News, για ανάδειξη των κορυφαίων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μιλήσαμε με τον ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, Σάββα Χριστοφόρου.

Μιλώντας μας ο κ. Χριστοφόρου για το τι σηματοδοτεί μία βράβευση μας λέει ότι αυτές δίνουν την ηθική επιβράβευση και ικανοποίηση για να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, τονίζοντας ότι «Το να είσαι στην κορυφή χρειάζεται θυσίες».

Με τον ιδρυτή της Insurance Link μιλήσαμε για τη δική του πορεία στον κλάδο που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την απόφαση για επιστροφή του στην Κύπρο και ακολούθως την ίδρυση της Insurancelink.

Μας λέει ακόμη την άποψη του για την τεχνολογία και τη τεχνητή νοημοσύνη ενώ σχολιάζει το πως πρέπει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής να εξελιχθεί για να μπορέσει να εξυπηρετεί με την ίδια ποιότητα τη Γενιά Ζ.

Διαβάστε πιο κάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Μιλήστε μας αρχικά για την Insurance Link, πότε ξεκινήσατε τη δραστηριότητα σας και ποια η διαδρομή μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα σημαντικότερα ορόσημα στην πορεία αυτή;

Η Insurancelink άρχισε την πορεία της το 2012, με όραμα να καταστεί ένας από τους πρωταθλητές ασφαλειών στην αγορά. Αργά , σταθερά, και με πολλή αγάπη για αυτό που κάνω, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο με αναλογίες 80% non motor, και 20% motor.

Ένα σημαντικό ορόσημο ήταν το 2017 ,με τη δημιουργία του δικού μας σχεδίου υγείας Medlink,το οποίο μέχρι σήμερα ίσως είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης υγείας.

Μιλήστε λίγο και για τη δική σας πορεία ως επαγγελματίας πριν και μετά την ίδρυση της Insurance Link!  

Ξεκίνησα την ασφαλιστική μου καριέρα, στην Αμερική όταν πήγα για σπουδές. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο University of New Heaven, και μετά έκανα μεταπτυχιακό MBA.

Κατάλαβα τότε το πάθος που είχα για πωλήσεις και άρχισα να ασχολούμαι με πώληση ασφαλιστικών προϊόντων. Παράλληλα, σπούδαζα ασφαλιστικά και απέκτησα τον τίτλο του Chartered Life Underwriter CLU, και το Fellowship FLMI και LUTCF. Να σημειώσω ότι ήμουν και εκπαιδευτής του LUTC στην Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μαρία Λιόλη: «Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο, σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία»

Ακολούθως, μετά όταν ήμουν στην Κύπρο το ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου έφερε το LUTCF στην Κύπρο, όπου είχα την τιμή να είμαι ο εκπαιδευτής των εκπαιδευτών (Train the trainer). Από τις τάξεις μου είχαν περάσει οι εκπαιδευτές και οι κορυφαίοι ασφαλιστές της Κύπρου. Αρχίζοντας δειλά δειλά στην Αμερική, κατάφερα και δημιούργησα το δικό μου πρακτορείο με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο.

Η έδρα μου ήταν το Hartford στην πολιτεία του Connecticut , που αν το κάνεις google  θεωρείται η πρωτεύουσα τον ασφαλειών του Κόσμου. Το 1998 πούλησα το χαρτοφυλάκιο μου και επέστρεψα πίσω στην Κύπρο, όπου εργοδοτήθηκα από την Universal Life σαν διευθυντής εκπαίδευσης.

Το 2012 αποχωρώντας από την Εθνική ασφαλιστική, αποφάσισα να δημιουργήσω ξανά το δικό μου πρακτορείο.

Τι είναι αυτό που σας έκανε αρχικά να ασχοληθείτε με τον κλάδο;

Η δίψα μου για πωλήσεις , γνωριμία με νέο κόσμο και γενικά με επιχειρηματίες, καθώς και η ικανοποίηση από το να παίρνω την επιταγή αποζημίωσης ενός ασφαλισμένου που έχει υποστεί μια μεγάλη, ζημιά μου έδωσε και μου δίνει την ικανοποίηση να συνεχίζω με αυτήν την καριέρα.

Πως αξιολογείτε τώρα τα αποτελέσματα της εταιρείας σας για το 2023 σε σχέση και με τους στόχους που είχατε θέσει;

Το 2023 είχαμε θέσει στόχο για αύξηση της παραγωγής κατά 200,000 και κλείσαμε με αύξηση παραγωγής 450000.

insurancelinktrust

Γνωρίζουμε ότι ως εταιρεία βραβεύεστε σταθερά από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που συνεργάζεστε. Τι σημαίνουν αυτές οι βραβεύσεις για εσάς και πως καταφέρνετε να παραμένετε σταθερά στην κορυφή;

Οι βραβεύσεις αυτές μας δίνουν την ηθική επιβράβευση και ικανοποίηση για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Το να είσαι στην κορυφή χρειάζεται θυσίες.

Ξύπνημα στις 5 το πρωί, περπάτημα για ενέργεια να ξεκινήσει η μέρα, γρήγορο πρωινό και μετά γραφείο. Συνεχής επιμόρφωση σε ασφαλιστικά σεμινάρια και συνεχόμενο πείσμα για να μείνεις στην κορυφή.

Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό των ασφαλίσεων, ποιο θα λέγατε ότι είναι το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η συνεχόμενη επιμόρφωση τόσο η δική μου όσο και του προσωπικού του γραφείου, τα μοντέρνα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της εργασίας μας, και το συνεχόμενο public relation που κάνουμε με τους πελάτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Χατζησοφοκλέους: «Το καλύτερο βραβείο η αναγνώριση των πελατών μας»

Έχετε σαν εταιρεία μία διαχρονική παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ποια η στρατηγική σας όσον αφορά την αξιοποίηση τους και τι αποτελέσματα είχε αυτή στρατηγική μέχρι σήμερα;

Καταρχάς έχουμε δημιουργήσει μια αξιόλογη ιστοσελίδα η οποία προβάλλει σταθερά όλα μας τα προϊόντα, καθώς επίσης και αξιόλογη παρουσία σε όλα τα social media.

Είστε ένας επαγγελματίας με εμπειρία και παραστάσεις και εκτός Κύπρου. Ποιες διαφορές εντοπίσατε όταν ξεκινήσατε τη δραστηριότητα σας στην Κύπρο και ποια η κατάσταση σήμερα;

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η Αμερικάνικη αγορά ασφαλειών είναι χρόνια μπροστά από την Κύπρο. Ειδικά στην αρχή όταν ήρθα στην Κύπρο, τέλος της δεκαετίας του 90 νόμιζα ότι ήμουν στη λίθινη εποχή. Τότε να φανταστείτε στην Αμερική χρησιμοποιούσαμε ηλεκτρονική υπογραφή, δηλαδή στα laptop μας υπήρχε ένα ηλεκτρονικό μικρό tablet όπου ο πελάτης έβαζε την υπογραφή του και ενσωματωνόταν στην ηλεκτρονική αίτηση. Είχαμε ακόμα document management, κάτι που στην Κύπρο φαινόταν ακατόρθωτο.

Ποια είναι η άποψή σας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές;

Η ΤΝ μπορεί να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης αιτημάτων και εκκαθάρισης ζημιών, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος που απαιτείται για την επεξεργασία τους. Αυτό αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών και βελτιώνει την εμπιστοσύνη στην ασφαλιστική αγορά.

Οι πελάτες πλέον απαιτούν 24χ7, self-service, φιλικές και προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχουν σε αυτούς τόσο οι ασφαλιστές τους, όσο και οι ασφαλιστικές τους εταιρίες, μέσω των κατάλληλων portals, mobile apps, wallets, chatbots δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται με ευκολία και αμεσότητα τα συμβόλαιά τους, να πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους, και να υποβάλλουν με ευκολία και ταχύτητα τα οποιαδήποτε αιτήματα τους.

Επίσης με τη χρήση chatbots, απαντούν με ακρίβεια στις ερωτήσεις τους, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που παρέχουν οι τεχνολογίες αυτές, στην πρόσβαση και ανάλυση πολλαπλών πηγών δεδομένων, πιο γρήγορα από ποτέ, αυξάνοντας δραματικά τις ανθρώπινες ικανότητες.

Η ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών, από την αγορά ασφαλιστικών προϊόντων έως τη διαχείριση και την εξυπηρέτηση απαιτήσεων, είναι ένας άλλος τομέας όπου η ΤΝ δίνει τις λύσεις της. Η χρήση τεχνολογιών ΤΝ μπορεί να προσφέρει πιο ομαλές, αποτελεσματικές και προσωποποιημένες εμπειρίες στους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελένη Γερολέμου: «Είναι υπέροχο να βοηθάς τον πελάτη να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες»

Είναι κάτι που θεωρείτε κίνδυνο για το επάγγελμα ή ευκαιρία;

Θεωρώ όπως η χρήση της ΤΝ ειδικά σε θέματα ανάλυσης δεδομένων και επεξεργασίας κινδύνων, είναι ευκαιρία καθότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό, αλλά παράλληλα και κίνδυνο διότι με τη χρήση της ΑΙ π.χ. chatbots, κινδυνεύει να χαθεί η προσωπική επαφή και επικοινωνία που έχει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με τους πελάτες τους.

Μέσα από την εμπειρία σας, με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι η Ασφαλιστική Βιομηχανία στο σύνολο της αλλά και ειδικότερα ο κάθε διαμεσολαβητής θα μπορούσε να βοηθήσει στο να γνωρίσει κάθε πολίτης τη σημαντικότητα και την αξία της ασφάλισης;

Πιστεύω πως γενικά η ασφαλιστική βιομηχανία και παράλληλα ο κάθε διαμεσολαβητής, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει μέσα στον προϋπολογισμό διαφήμισης του, και ένα ποσοστό για institutional advertising,δηλαδή να διαφημίζουν την αξία της ασφάλισης και όχι προϊόντα. με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει να εμπεδώνεται στο μυαλό του κόσμου η σημαντικότητα και η αξία της ασφάλισης.

insurancelink-soeasy

Γίνετε πολύς λόγος τις διαφορετικές συνήθειες και τρόπο σκέψης που έχει η Γενιά Ζ. Πως βλέπετε εσείς ότι πρέπει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής να εξελιχθεί για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει με την ίδια ποιότητα τη γενιά αυτή;

Η γενιά Ζ, δηλαδή άτομα που γεννήθηκαν στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2010, είναι η πρώτη γενιά χωρίς “προϊντερνετική” ζωή, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε µε τα «έξυπνα» τηλέφωνα και δεν γνωρίζει πώς είναι να ζεις χωρίς social media.

Για όλα τα παραπάνω, µάλιστα, ονοµάζεται και iGen. Οπότε είναι η γενιά η οποία θα αγοράζει όλα της τα προϊόντα ηλεκτρονικά, και θα πρέπει να προσαρμοστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και διαφημιστές να προωθούν τα προϊόντα  τους με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να εξελιχθεί και να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει με την ίδια ποιότητα την γενιά αυτή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.