1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Αλίκη Λετυμπιώτου: «Ιδανικό το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου για τη σύγχρονη...

Αλίκη Λετυμπιώτου: «Ιδανικό το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου για τη σύγχρονη γυναίκα»

Αλίκη Λετυμπιώτου: «Ιδανικό το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου για τη σύγχρονη γυναίκα»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνέχεια στις συνεντεύξεις μας με γυναίκες της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας και σήμερα φιλοξενούμε μία Ασφαλιστική Σύμβουλο με πολυετή εμπειρία στον κλάδο πάντα με στόχο να ακούσουμε τόσο τη δική της ιστορία αλλά και να καταγράψουμε τις απόψεις της γύρω από τα ζητήματα της ισότητα των φύλων και της πολυμορφίας στον εργασιακό χώρο.

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη είναι η Αλίκη Λετυμπιώτου από το Ασφαλιστικό Γραφείο Nimela Insurance.

Όπως μας λέει η κα. Λετυμπιώτου «Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου είναι κατάλληλο για σύγχρονες γυναίκες με όνειρα καθώς προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για προσωπική και επαγγελματική καταξίωση».

Συμπλήρωσε ότι το επάγγελμα μπορεί να προσφέρει ευελιξία στο ωράριο εργασίας ,επιτρέποντας   την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής ενώ επιπλέον δίνει τη δυνατότητα να προσφέρεις βοήθεια και συμβουλές για την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους γεγονός όπως λέει που σε γεμίζει ικανοποίηση και περηφάνια.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

47 χρόνια μετά τη θέσπιση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πως αξιολογείτε την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις διακρίσεις ανάμεσα στα δυο φύλα, ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον;

Θεωρώ πως παρατηρείται σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις διακρίσεις μεταξύ των 2 φύλων, ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν συμβάλει στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την ισότητα. Ωστόσο, παρά την πρόοδο, υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης όσο αφορά τις διακρίσεις που μπορεί να υφίστανται οι γυναίκες σε διάφορους τομείς. Είναι σημαντικό να γίνουν περισσότερα για να διασφαλίσουμε την ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Σύμφωνα με έρευνα, ο Ασφαλιστικός Κλάδος στη χώρα μας απασχολεί περισσότερες γυναίκες απ’ ότι άνδρες, παρόλα αυτά βλέπουμε πολύ λιγότερες γυναίκες σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις. Ποιοι πιστεύετε είναι οι λόγοι και πως μπορεί αυτό να αλλάξει;

Θα διαφωνήσω με αυτή την τοποθέτηση γιατί απεναντίας υπάρχουν πολλές γυναίκες στην ασφαλιστική βιομηχανία  που κατέχουν υψηλές διευθυντικές θέσεις και επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα .Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στην ηγεσία των 2 μεγαλύτερων ασφαλιστικών ζωής του τόπου βρίσκονται 2 γυναίκες. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προωθούμε την συμμετοχή των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις και να ενισχύουμε τις προσπάθειες για ισότιμες ευκαιρίες. Πλέον το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει και είναι στο χέρι των γυναικών να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει.

Είναι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου κατάλληλο για μία σύγχρονη γυναίκα με όνειρα;

Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου είναι κατάλληλο για σύγχρονες γυναίκες με όνειρα καθώς προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για προσωπική και επαγγελματική καταξίωση. Μπορεί να προσφέρει ευελιξία στο ωράριο εργασίας ,επιτρέποντας   την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Επιπλέον,  η δυνατότητα του να προσφέρεις βοήθεια και συμβουλές για την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους ,σε γεμίζει ικανοποίηση και περηφάνια. Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου  ανοίγει τις πόρτες για μια πορεία γεμάτη προκλήσεις αυτογνωσία και επαγγελματική καταξίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Ποια η συμβουλή σας σε γυναίκες με φιλοδοξίες και όνειρα για επαγγελματική ανέλιξη;

Αυτό που θα συμβούλευα τις γυναίκες με φιλοδοξίες για επαγγελματική ανέλιξη είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητες τους. Να θέσουν στόχους με σαφήνεια και να διατηρούν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής! Να αναζητούν ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη και το σημαντικότερο μη φοβηθείτε να ξεπερνάτε τα όρια σας!! Οι φιλοδοξίες μας είναι το φωτεινό αστέρι που οδηγεί στο δρόμο της επιτυχίας. Με κάθε βήμα προς τα μπρος, ανθίζουμε σε δύναμη και αυτοπεποίθηση και πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. 

Ποια γυναίκα θαυμάζετε;

Η γυναίκα που θεωρώ ότι πρωτοστάτησε και έβαλε το πρώτο λιθαράκι για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι η Kathrine Switzer. Η γυναίκα αυτή είναι η πρώτη αθλήτρια που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, όταν δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή των γυναικών. Γράφτηκε επίσημα στον μαραθώνιο με αντρικό όνομα και κατά την διάρκεια του αγώνα ανακαλύφθηκε ότι ήταν γυναίκα προκαλώντας αντιδράσεις και καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε επίσημα τον μαραθώνιο Βοστώνη. Η πράξη της αυτή και γενικότερα η ιστορία της είναι ένας οδηγός για κάθε γυναίκα που ονειρεύεται μεγάλα, για κάθε γυναίκα που προσπαθεί ν ’αλλάξει τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.