1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Μνημόνιο συνεργασίας για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού Sherbro της...

Lloyd’s: Μνημόνιο συνεργασίας για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού Sherbro της Σιέρα Λεόνε

Lloyd’s: Μνημόνιο συνεργασίας για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού Sherbro της Σιέρα Λεόνε
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο οίκος Lloyd’s, o παλαιότερος ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός όμιλος στον κόσμο, συνεργάστηκε με την Sherbro Alliance Partners (SAP) για να υποστηρίξει την οικονομική ανθεκτικότητα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης στο νησί Sherbro της Σιέρα Λεόνε. Η συνεργασία εδραιώθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στα εμβληματικά κεντρικά γραφεία των Lloyd’s στο Λονδίνο.

Αυτό σηματοδοτεί την πρόθεση των Lloyd’s να αξιοποιήσουν τη μοναδική της δύναμη για να υποστηρίξει τους στόχους βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ η στρατηγική συνεργασία αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας ορόσημο για τη βιώσιμη ανάπτυξη που στοχεύει να θέσει τη φύση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο επίκεντρο.

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος των Lloyd’s, σχολίασε: «Ως πρόεδρος της Ασφαλιστικής Ομάδας Εργασίας, οι Lloyd’s πρόκειται να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο βοηθώντας να ζωντανέψουν καινοτόμα και αναγεννητικά έργα σε όλο τον κόσμο. Το όραμα των εταίρων της Sherbro Alliance για το νησί Sherbro είναι να φέρει μακροπρόθεσμη ευημερία και ανάπτυξη στην περιοχή, παρέχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καινοτόμου τεχνολογίας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τη SAP για να βοηθήσουμε να υλοποιηθεί αυτό το έργο».

Οι Lloyd’s θα παρέχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία ασφάλισης και κινδύνου στην αγορά, με τη συμβολή της παγκόσμιας χρηματιστηριακής Aon και της ασφαλιστικής εταιρείας Tokio Marine Kiln ως στρατηγικών εταίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Το νησί Sherbro είναι χτισμένο πάνω σε βιώσιμες αρχές, ενώ είναι έτοιμο να μετατραπεί σε μια ζωντανή οικολογική πόλη, συνδυάζοντας απρόσκοπτα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Σιέρα Λεόνε.

Η SAP συνεργάζεται επί του παρόντος στενά με την κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε για την ολοκλήρωση περαιτέρω μελετών σκοπιμότητας, οι οποίες με τη σειρά τους θα παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με τις ασφαλιστικές ανάγκες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον οικοτουρισμό και τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες του νησιού Sherbro.

Ο Idris Elba, συνιδρυτής της Sherbro Alliance Partners, πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας να κάνουμε το νησί Sherbro πραγματικότητα. Η δέσμευση των Lloyd να υποστηρίζουν αναγεννητικά έργα παγκοσμίως τους τοποθετεί ως ιδανικό συνεργάτη. Μαζί είμαστε στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας μιας νέας προσέγγισης για την ανάπτυξη αφρικανικών πόλεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη και ανανεώσιμη ενέργεια. Η υποστήριξη των Lloyd’s θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξή μας καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη του κοινού μας οράματος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Ο Siaka Stevens, συνιδρυτής της Sherbro Alliance Partners, κατέληξε: «Η οικοδόμηση μιας νέας πόλης που δίνει προτεραιότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί ισχυρές συνεργασίες. Συνεργαζόμενοι με τους Lloyd’s μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη συλλογική τεχνογνωσία, τους πόρους και την καινοτομία για να δημιουργήσουμε μια ακμάζουσα σύγχρονη μητρόπολη. Συνεργασίες όπως αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της βιώσιμης ανάπτυξης της Αφρικής για να διασφαλιστεί ότι οι πόλεις μας δεν είναι μόνο τεχνολογικά προηγμένες, αλλά και περιβαλλοντικά συνειδητές, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και οικονομικά ζωντανές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.