1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ατύχημα με αυτοκίνητο; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Ατύχημα με αυτοκίνητο; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Ατύχημα με αυτοκίνητο; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αυτοκινητιστικά ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους μας. Άλλα μικρά και ασήμαντα και άλλα μεγαλύτερα με τραυματισμούς ή σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς θανατηφόρα. Στην σημερινή εποχή που ζούμε με την κίνηση στους δρόμους να είναι αυξημένη σχεδόν όλες τις ώρες και λαμβάνοντας υπόψη τον σύγχρονο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει άγχος και το στρες, ένα ατύχημα με αυτοκίνητο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο!

Είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αφού πολλές φορές η άγνοια μας για κάποια θέματα μπορεί να κάνει την όλη εμπειρία του ατυχήματος πολύ χειρότερη σε σχέση με το εάν κάναμε κάποια απλά πράγματα.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε μετά από ένα ατύχημα;

  1. Μην πανικοβληθείτε. Είναι σημαντικό να μείνετε ήρεμοι και ο πανικός δεν θα σας προσφέρει απολύτως τίποτα. Το ατύχημα έγινε και δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε. Εκείνο που είναι στο χέρι σας είναι ο τρόπος που θα το διαχειριστείτε τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά. Γι’ αυτό και το να μείνουμε ήρεμοι είναι ένας σημαντικός παράγοντας.
  2. Τα σίδερα φτιάχνονται λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις! Γι’ αυτό σημαντικό είναι να δούμε αν είμαστε τραυματισμένοι, εμείς, οι επιβάτες μας αλλά και οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος. Σε τέτοια περίπτωση και αφού χρειάζεται καλέστε ασθενοφόρο (112 ή 199).
  3. Επικοινωνήστε αμέσως με την ασφαλιστική σας εταιρεία στα τηλέφωνα που σας έχει δώσει για την Φροντίδα Ατυχήματος.  Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αφού η εταιρεία σας θα στείλει συνεργάτη/αντιπρόσωπο στην σκηνή και θα αναλάβει από εκεί όλη την διαδικασία για εσάς.
  4. Μην αναλάβετε καμία ευθύνη. Ο καθορισμός της ευθύνης ενός ατυχήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες του ατυχήματος και τις περισσότερες φορές βασίζονται σε προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις. Παράγοντες που εμείς ως καταναλωτές δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Εσείς απλά δώστε όλες τις πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος στην εταιρεία σας και βεβαιωθείτε ότι θα σας ενημερώσουν για την έκβαση του ατυχήματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θάνατοι από τροχαία ατυχήματα: Σχέδια οδικής ασφάλειας για την επίτευξη του οράματος μηδενικών απωλειών (στοιχεία Eurostat)

Σε περίπτωση τώρα που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό να επικοινωνήσετε με την εταιρεία σας κάντε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα της σκηνής του ατυχήματος και φωτογραφήστε τη σκηνή με το τηλέφωνο σας. Σημειώστε ώρα και τοποθεσία ατυχήματος και σημειώστε στοιχεία για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο ατύχημα.

Κλείνοντας να τονίσουμε όπως αναφέρει και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών, δεν πρέπει να ενδώσετε σε πιέσεις και υποσχέσεις ατόμων που εμφανίζονται στη σκηνή και σας υπόσχονται εξασφάλιση αποζημίωσης που δεν δικαιούστε ή μεγαλύτερη αποζημίωση σε σχέση με τις ζημιές που έχετε υποστεί. Να θυμάστε ότι οι ψευδείς δηλώσεις συνιστούν αδίκημα και διώκονται με βάση το νόμο.

Συνοψίζοντας, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι μείνουμε ψύχραιμοι και να καλέσουμε την εταιρεία μας για να αναλάβει την όλη διαδικασία για εμάς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.