1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αλλα
  6. »
  7. Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου

Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου

0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Έφορος Ασφαλίσεων είναι η αρμόδια εποπτική αρχή του ασφαλιστικού τομέα στην Κυπριακή Δημοκρατία και ασκεί όλες τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμο του 2016 [Νόμος 38(Ι) 2016] και από τους σχετικούς Κανονισμούς, όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται με σκοπό την προστασία των αντισυμβαλλομένων και των δικαιούχων ασφαλίσματος.

Η εν λόγω νομοθεσία ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν την ανάληψη, άσκηση και εποπτεία ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εργασιών και την ανάληψη, άσκηση και εποπτεία εργασιών διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων.

Ο έφορος ασφαλίσεων είναι το αρμόδιο όργανο για χορήγηση ή ανάκληση της άδειας ασκήσεως ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εργασιών από τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες όπως και για την εγγραφή ή διαγραφή νομικών και φυσικών προσώπων από τα «Μητρώα Διαμεσολάβησης».

Ο Έφορος Ασφαλίσεων προΐσταται της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία ενεργεί σε κάθε περίπτωση εξ’ ονόματος και κατ’ εντολή του Εφόρου Ασφαλίσεων.

Αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων αυτή την στιγμή είναι η Κα. Τώνια Τσαγγάρη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.