1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Γιατί οι singles χρειάζονται ασφάλιση Ζωής;

Γιατί οι singles χρειάζονται ασφάλιση Ζωής;

Γιατί οι singles χρειάζονται ασφάλιση Ζωής;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει η Κατερίνα Χαραλαμπίδου,

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ότι μία ασφάλιση Ζωής είναι ανάγκη να υπάρχει όταν κάποιος έχει δημιουργήσει οικογένεια και κατ’ επέκταση οικονομικές υποχρεώσεις. Αν όμως κάποιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει κάποιος λόγος να ασφαλίσει την ζωή του;

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά πάμε να δούμε 7 λόγους για τους οποίους θα χρειαζόταν η ασφάλιση ζωής ακόμα και αν είμαστε single.

  1. Όταν υπάρχει κάποιο χρέος.

Το να μην επιβαρύνουμε άλλους με χρέη μας είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αν είμαστε single χρειαζόμαστε ασφάλιση Ζωής. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει συνυπεύθυνος σε κάποιο δάνειό μας ή όταν μοιραζόμαστε μια υποθήκη με έναν φίλο, γονέα, συγγενή ή κάποιον άλλο.

  1. Όταν έχουμε ανθρώπους που εξαρτώνται από εμάς.

Το να είμαστε single δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιοι άνθρωποι δεν εξαρτώνται οικονομικά από εμάς. Ίσως έχουμε ηλικιωμένους γονείς ή ανήμπορα αδέρφια που βασίζονται οικονομικά σε εμάς. Εάν κάποιος υπολογίζει στο εισόδημά μας για να τα βγάλει πέρα, σχεδόν σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης Θανάτου.

  1. Όταν έχουμε μια επιχείρηση.

Όταν έχουμε μία επιχείρηση και χρειάζεται να ζητήσουμε κάποιο επιχειρηματικό δάνειο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα μας ζητήσει να έχουμε ασφάλεια Ζωής. Αυτό φυσικά γίνεται για να διασφαλιστεί ότι θα πάρει τα χρήματά του πίσω εάν πεθάνουμε πριν εξοφληθεί το δάνειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Η ασφάλεια Ζωής είναι επίσης απαραίτητη όταν έχουμε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη, συνέταιρο. Ο θάνατός μας πιθανότατα θα αφήσει την επιχείρηση με μεγάλο πρόβλημα λόγο της απουσίας μας. Ευτυχώς, υπάρχει ειδική ασφάλιση Θανάτου που μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η επιχείρηση σε λειτουργία σε περίπτωση πρόωρου θανάτου μας.

  1. Όταν θέλουμε να πληρώσουμε για τα έξοδα της κηδείας μας.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά μία κηδεία μπορεί εύκολα να κοστίσει περισσότερα από 10.000€.

Χωρίς ασφάλιση Ζωής , η οικογένειά μας ή ίσως και οι φίλοι μας θα χρειαστεί να καλύψουν αυτά τα έξοδα.

  1. Όταν θέλουμε να αυξήσουμε τον πλούτο μας.

Η ασφάλιση Ζωής δεν είναι μόνο εκεί για να φροντίζει την οικονομική ισορροπία των αγαπημένων μας εάν εμείς δεν είμαστε πια εκεί.

Μια μικτή ασφάλεια Ζωής μπορεί επίσης να μας ωφελήσει όσο ζούμε.

Αυτού του είδους η ασφάλιση μας παρέχει μεν ένα επίδομα θανάτου αλλά ταυτόχρονα συγκεντρώνει χρήματα. Εφόσον επιβιώσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα συσσωρευμένα μετρητά για να αυξήσουμε τον προσωπικό μας πλούτο ή για να αγοράσουμε κάτι, να συμπληρώσουμε το συνταξιοδοτικό μας εισόδημα, να καλύψουμε μια έκτακτη δαπάνη και πολλά άλλα.

  1. Όταν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την κάλυψη όσο είμαστε νέοι και υγιείς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Η υγεία μας την ώρα που ξεκινάει μία αίτηση ασφάλισης Θανάτου είναι κρίσιμος παράγοντας. Επηρεάζει πρώτον το αν είμαστε ασφαλίσιμοι και δεύτερον το κόστος. Όσο πιο νέοι είμαστε και όσο πιο καλή υγεία έχουμε τόσο πιο εύκολο και οικονομικό είναι να ασφαλιστούμε.

  1. Όταν έχουμε ακίνητη περιουσία ή θέλουμε να αφήσουμε μια κληρονομιά.

Θα γνωρίζετε ότι αν φύγουμε από την ζωή και είμαστε ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αυτή μεταβιβάζεται στους νόμιμους κληρονόμους μας ή αν υπάρχει διαθήκη σε αυτούς που έχουμε ορίσει. Το κόστος της μεταβίβασης είναι σημαντικό και σε περίπτωση που θα επιθυμούσαμε να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν χρήματα από τους κληρονόμους μας, η καλύτερη ιδέα θα ήταν να έχουμε προνοήσει με μία ασφάλιση Ζωής.

Το ίδιο ισχύει αν επιθυμούμε να αφήσουμε χρήματα σε ένα αγαπημένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σχολείο, θρησκευτική οργάνωση, φιλανθρωπικό ίδρυμα ή ακόμα και κάποιο άτομο φεύγοντας από την ζωή.

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι δεύτερης γενιάς ασφαλίστρια αφού η μητέρα της δημιούργησε το ασφαλιστικό της γραφείο το 1970. Κατέχει άδεια ασφαλιστικού συμβούλου από το 1997, πιστοποίηση (Δ) Επαγγελματικών Γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασιζόμενων σε Ασφάλιση. Είναι μέλος στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και είναι εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Έχει επιτυχώς ολοκληρώσει κύκλους σπουδών με σπουδαιότερα : • Harvard Business School online, Negotiation Mastery (2020) • Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Sales in action (2019) • Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Digital Marketing (2019) • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Sales Management & Financial Planning (2017) Έχει λάβει πολλές επαγγελματικές διακρίσεις με σπουδαιότερη την επίτευξη του επίσημου μέλους του MDRT (Million Dollar Round Table, the Premier Association of Financial Professionals) από το 2019 ως και σήμερα. Είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC MDRT Greece από το 2019 ως και σήμερα. Επίσης παρακολούθησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Διακεκριμένων Ασφαλιστών Κλάδου Ζωής στο Μαϊάμι (2019) και τις ετήσιες συναντήσεις MDRT και εικονικές εκδηλώσεις του Παγκοσμίου συνεδρίου (2020 και 2021). Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε virtual events με τα σημαντικότερα: • APOLLON MDRT day (2020) • MDRT Virtual Day Athens (2021)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.