1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σε αναζήτηση νέου προέδρου η Swiss Re!

Σε αναζήτηση νέου προέδρου η Swiss Re!

Σε αναζήτηση νέου προέδρου η Swiss Re!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re βρίσκεται σε αναζήτηση νέου ηγέτη, καθώς ο τρέχων πρόεδρος Sergio P. Ermotti συμφώνησε να επιστρέψει στον τραπεζικό όμιλο και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων UBS ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. 

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, ο Jacques de Vaucleroy, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα επιτελέσει καθήκοντα προσωρινού προέδρου έως ότου εκλεγεί νέος πρόεδρος από Έκτακτη Συνέλευση των μετόχων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Swiss Re επέλεξε μια συγκεκριμένη πορεία δράσης για τη διεξαγωγή έρευνας με στόχο την επιλογή του νέου Προέδρου. Ο de Vaucleroy θα ηγηθεί της διαδικασίας σχεδιασμού μετάβασης και διαδοχής στη Swiss Re.

Ο Ermotti διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου της UBS, με ισχύ στις 5 Απριλίου 2023.

Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της UBS για 9 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οδήγησε στην επανατοποθέτηση της επενδυτικής τράπεζας στον απόηχο της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης.

Η κίνηση επαναπρόσληψης του Ermotti έρχεται καθώς η UBS αντιμετωπίζει μια άλλη σημαντική περίοδο μετασχηματισμού, θέλοντας να ολοκληρώσει και να απορροφήσει την πρόσφατα ανακοινωθείσα εξαγορά της Credit Suisse.

Με σκοπό να εξασφαλιστεί μία ομαλή μετάβαση σε νέο Πρόεδρο στη Swiss Re, ο Ermotti θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή στη Γενική Συνέλευση στις 12 Απριλίου 2023, ενώ μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα σκοπεύει να παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το ντόμινο που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές

Ο Πρόεδρος της Swiss Re, Sergio P. Ermotti, σχολίασε: «Σε απάντηση σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις, θα διασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα χρηστής διακυβέρνησης καθώς και σταθερότητα και συνέχεια στη διαχείριση αυτής της μετάβασης.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι διαδικασίες που προτείνονται τώρα είναι προς το συμφέρον των μετόχων μας και είμαι βέβαιος ότι η μετάβαση υπό την ηγεσία του Jacques de Vaucleroy θα γίνει σωστά. Η Swiss Re έχει πολύ σαφείς στρατηγικούς στόχους και είναι σε καλή θέση για να τους επιτύχει».

Ο Renato Fassbind, νυν Αντιπρόεδρος, δήλωσε επίσης: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sergio για τη σημαντική συνεισφορά του στη Swiss Re και την αφοσιωμένη ηγεσία του ως Πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που έχει μπροστά του».

Όσον αφορά την ένταξή του στην UBS, ο Ermotti τόνισε: «Είναι τιμή μου που μου ζητείται να ηγούμαι αυτής της τράπεζας σε μια εποχή που είναι τόσο σημαντική για όλους τους μετόχους της και για την Ελβετία. Το εγχείρημα, την παρούσα στιγμή, είναι επείγον και προκλητικό. Προκειμένου να το διεκπεραιώσουμε με βιώσιμο και επιτυχημένο τρόπο, και προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρέπει να αξιολογούμε προσεκτικά και συστηματικά όλες τις επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Απαιτείται ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές

Έχω επίγνωση της αβεβαιότητας που νιώθουν πολλοί και υπόσχομαι ότι, μαζί με τους συναδέλφους μου, η πλήρης προσοχή μας θα είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας, τους μετόχους μας και την ελβετική κυβέρνηση».

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.