1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re και Swiss Re οι κορυφαίοι αντασφαλιστές στον κόσμο

Munich Re και Swiss Re οι κορυφαίοι αντασφαλιστές στον κόσμο

Munich Re και Swiss Re οι κορυφαίοι αντασφαλιστές στον κόσμο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Munich Re καταλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη της AM Best των Top 50 Global Reinsurance Groups το 2021, με την Swiss Re να την ακολουθεί σταθερά στην δεύτερη θέση. Οι δύο παγκόσμιοι αντασφαλιστές  αντιπροσωπεύουν μαζί το 24,3% των κορυφαίων 50 ακαθάριστων ασφαλίστρων αντασφάλισης που εγγράφηκαν το 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση της AM Best τα συνολικά ακαθάριστα ασφάλιστρα αντασφάλισης που εγγράφηκαν από τους 50 κορυφαίους αντασφαλιστές αυξήθηκαν το 2021 κατά 9,8%, φτάνοντας τα 353 δισεκατ. δολάρια από 321 δισεκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Σχολιάζοντας τη νέα κατάταξη, όπως και την προηγούμενη, η ΑΜ Best αναφέρει ότι η ανάλυση περιελάμβανε μόνο τα ακαθάριστα ασφάλιστρα αντασφάλισης στο τέλος του έτους που εγγράφηκαν, εξαλείφοντας τυχόν πρωτογενή ασφάλιστρα. Οι κατατάξεις πριν από το 2021 περιλάμβαναν πρωτογενή ασφάλιστρα που ήταν μικρότερα από το 25% του συνολικού όγκου ασφαλίστρων ενός αντασφαλιστή.

Munich Re και Swiss Re στην κορυφή της λίστας της AM BEST με τους 50 κορυφαίους ομίλους αντασφαλίσεων για το 2021

«Πολλές από τις αντασφαλιστικές εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στο AM Best rates αναφέρουν ότι το ένα τρίτο έως το ήμισυ της αύξησης των ασφαλίστρων τους θα μπορούσε να αποδοθεί σε αυξήσεις των τιμών, σε αντίθεση με την αύξηση της έκθεσης», δήλωσε η Clare Finnegan, ανώτερη χρηματοοικονομική αναλυτής της AM Best σε δήλωση της. «Αναμένουμε αυξήσεις επιτοκίων σε πολλές από τις γραμμές αντασφάλισης το 2023, αν και θα διαφέρουν ανά κλάδο δραστηριότητας και επικράτεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι οι μειώσεις στα ασφάλιστρα αντασφάλισης καταστροφών ακινήτων θα μπορούσαν επίσης να αντισταθμίσουν την ανάπτυξη, καθώς ορισμένοι αντασφαλιστές έχουν αρχίσει να αποσύρουν ή να μειώσουν σημαντικά τη συμμετοχή τους σε αυτήν την αγορά.

Munich Re και Swiss Re στην κορυφή της λίστας της AM BEST με τους 50 κορυφαίους ομίλους αντασφαλίσεων για το 2021

Αν και οι τρεις κορυφαίοι αντασφαλιστές κατέλαβαν τις ίδιες θέσεις από την περσινή κατάταξη, παρατηρήθηκαν ανακατατάξεις στην πρώτη δεκάδα της εν λόγω λίστας. Συγκεκριμένα, η Canada Life Re κατέκτησε τη 4η θέση, με την ΑΜ Best να τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που ένας αποκλειστικός όμιλος αντασφάλισης ζωής μπήκε ποτέ στην πρώτη τετράδα.

Επιπλέον, ο μέσος συνδυασμένος δείκτης των 10 κορυφαίων αντασφαλιστών ήταν 99,2, σημαντικά καλύτερος από τον 104,9 που δημοσιεύτηκε το 2020, είπε η AM Best, επισημαίνοντας ότι, συνολικά, οι 50 κορυφαίοι αντασφαλιστές δημοσίευσαν μέση συνδυασμένη αναλογία κάτω από 100 για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, παρά τις αξιοσημείωτες απώλειες από καταστροφές το 2021.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.