1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Swiss Re θέτει στόχο καθαρού εισοδήματος άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων...

Η Swiss Re θέτει στόχο καθαρού εισοδήματος άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024

Η Swiss Re θέτει στόχο καθαρού εισοδήματος άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος αντασφαλιστής, Swiss Re πριν από τη μετάβασή του από το GAAP των ΗΠΑ στο λογιστικό πρότυπο IFRS, έθεσε νέο στόχο IFRS για καθαρά έσοδα άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024.

O τομέας αντασφάλισης ζωής και υγείας αναμένεται να συνεισφέρει καθαρά έσοδα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς την επίτευξη του στόχου, ενώ ο τομέας αντασφάλισης περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) θα στοχεύσει σε αναφερόμενο συνδυασμένο δείκτη μικρότερο από 87%.

Η Corporate Solutions στοχεύει σε συνδυασμένο δείκτη IFRS μικρότερο από 93% για το 2024 και ο αντασφαλιστής έχει θέσει έναν πολυετή στόχο απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE) σύμφωνα με τα IFRS άνω του 14%.

Ο Christian Mumenthaler, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Swiss Re, σχολίασε:

«Η σκληρή δουλειά μας για την αύξηση της ανθεκτικότητας των κερδών αποδίδει με σημαντικά βελτιωμένη κερδοφορία σε όλες τις βασικές μας δραστηριότητες. Η Swiss Re είναι σε θέση να επωφεληθεί από την πιο οικονομική άποψη που παρέχεται από το λογιστικό πρότυπο IFRS, η οποία αντικατοπτρίζεται στους στόχους που δημοσιεύονται σήμερα».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση από τo GAAP των ΗΠΑ στo IFRS της παρέχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία της επιχείρησής της.

Η νέα λογιστική βάση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην κατώτατη γραμμή, αντικατοπτρίζοντας καλύτερα την ισχύ των κερδών της L&H Re, και στον ισολογισμό της, εξαλείφοντας τις συστημικές λογιστικές αναντιστοιχίες σύμφωνα με το GAAP των ΗΠΑ με αποτέλεσμα η θέση των μετόχων να είναι σημαντικά υψηλότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δις στις ασφαλιστικές το 2023

Οι ανακοινωθέντες χρηματοοικονομικοί στόχοι αντικατοπτρίζουν τον στόχο της Swiss Re να βρίσκεται σε βιώσιμη θέση στο υψηλότερο άκρο του βέλτιστου εύρους εκτιμήσεων σε όλες τις δραστηριότητες P&C.

Αυτό θα υποστηριχθεί με την εισαγωγή ενός επιδόματος αβεβαιότητας για νέες επιχειρήσεις, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη μετά από φόρους το 2024 κατά περίπου 0,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Swiss Re διατηρεί τις προτεραιότητες διαχείρισης κεφαλαίων και στοχεύει στην επάνοδο σε βιώσιμη αύξηση μερισμάτων. Ο ισχυρός δείκτης SST του Ομίλου στο 314%4 δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από την αλλαγή του λογιστικού προτύπου.

Η Swiss Re θα υποβάλει έκθεση βάσει του IFRS από το 2024: Σε σύγκριση με το GAAP των ΗΠΑ, οι συνδυασμένοι δείκτες που αναφέρονται στο IFRS αντικατοπτρίζουν την προεξόφληση των απαιτήσεων και ορισμένες μεθοδολογικές διαφορές.

Σε σύγκριση με την P&C Re, ο ορισμός συνδυασμένου δείκτη που αναφέρεται από το IFRS της Corporate Solutions αντικατοπτρίζει χαμηλότερα προεξοφλητικά και μεθοδολογικά οφέλη. Ο αντίκτυπος που αναμένεται να προέλθει από τα νέα περιθώρια επιχειρηματικής αβεβαιότητας που επηρεάζουν το τρέχον έτος 2024 θα καταλήξει στην P&C Re και Corporate Solutions.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.