1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Κενά ασφάλισης λόγο πληθωρισμού για τις επιχειρήσεις καταδεικνύει νέα έρευνα!

Κενά ασφάλισης λόγο πληθωρισμού για τις επιχειρήσεις καταδεικνύει νέα έρευνα!

Κενά ασφάλισης λόγο πληθωρισμού για τις επιχειρήσεις καταδεικνύει νέα έρευνα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πολλές εταιρείες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες από κενά στην ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω του πληθωρισμού, σύμφωνα με νέα έκθεση της Global Risk Consultants Corp.

Οι απώλειες από πυρκαγιές, τυφώνες και ατυχήματα έχουν ως αποτέλεσμα πληρωμές ασφαλιστικών απαιτήσεων που δεν θα καλύψουν το κόστος ανοικοδόμησης ή αντικατάστασης, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση με τίτλο «How Inflation Led to Property Insurance Coverage Gaps», διαπίστωσε ότι πολλές επιχειρήσεις αναφέρουν ακούσια υποτίμηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους αλλά και του εξοπλισμού κατά την ασφάλιση.

Η διαφορά μεταξύ των ασφαλισμένων και των πραγματικών αξιών σημαίνει ότι οι εταιρείες καταλήγουν με κενά κάλυψης – πράγμα που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να μην αποζημιωθούν ικανοποιητικά ώστε να ξεκινήσουν ξανά την επιχείρησή τους μετά από μια καταστροφή.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, σύμφωνα με την έκθεση. Πολλές δαπάνες που σχετίζονται με την κατασκευή έχουν αυξηθεί, από τη βαφή (αύξηση 26%) έως την τοιχοποιία (αύξηση 18%) και τους εργολάβους κατασκευής στεγών (αύξηση 21%).

«Οι εταιρείες πρέπει να υπερασπιστούν τις αξίες τους, επειδή οι ασφαλιστές απαιτούν τώρα περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καθορίζουν τις αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο David Rix, παγκόσμιος διευθυντής πωλήσεων στην Global Risk Consultants. «Πολλές εταιρείες δεν είναι προετοιμασμένες για αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι οι αξιώσεις δεν θα πληρώσουν για το κόστος ανοικοδόμησης ή αντικατάστασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.