1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. EIOPA: Σημαντικό να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο οι...

EIOPA: Σημαντικό να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο οι φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να επηρεάσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες!

EIOPA: Σημαντικό να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο οι φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να επηρεάσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε ένα έγγραφο εργασίας σχετικά με τους φυσικούς κινδύνους – όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας και οι ζημίες στα οικοσυστήματα – και τη σημασία τους για την ασφάλιση.

Η προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων της φύσης έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως σημαντική πτυχή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η αδυναμία να εκτιμηθούν σωστά και να μετριαστούν οι συνέπειες των φυσικών καταστροφών μπορεί να έχει τέτοιες οικονομικές συνέπειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνολική χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η EIOPA πιστεύει ότι είναι σημαντικό να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο οι φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να επηρεάσουν τις (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες και να εξεταστούν τρόποι με τους οποίους ο ασφαλιστικός τομέας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διατήρηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μέσω επενδύσεων και δραστηριοτήτων αναδοχής.

Το έγγραφο της EIOPA περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να μεταφραστούν σε κινδύνους για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις των (αντ)ασφαλιστών. Το έγγραφο καθορίζει ένα πλαίσιο για τον προσδιορισμό των βασικών τομέων της εποπτικής και ρυθμιστικής δραστηριότητας που απαιτούν προσοχή κατά την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και των επιπτώσεών τους στον ασφαλιστικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ποια τα αποτελέσματα εφαρμογής του νέου λογιστικού προτύπου ασφάλισης;

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.