1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Διαβούλευση για μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα

Lloyd’s: Διαβούλευση για μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα

Lloyd’s: Διαβούλευση για μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Lloyd’s of London ανακοίνωσε την έναρξη μιας διαβούλευσης μεταξύ των μελών της για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα κατά τα επόμενα τρία χρόνια, που αφορούν τους τομείς των αναδοχών, επενδύσεων, διαχείριση της έκθεσης (exposure), κεφαλαίου και κράτησης.

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται από τους διαχειριστές ασφαλιστικών συμβολαίων να παρέχουν στρατηγικές βιωσιμότητας που να είναι κατάλληλες για το σκοπό, οι οποίες έπειτα θα αξιολογηθούν σε τομείς όπως η διακυβέρνηση, ο σχεδιασμός μετάβασης και η μέτρηση εκπομπών.

Από το επόμενο έτος, η Lloyd’s προτίθεται να εμβαθύνει στην ποιότητα των συλλεγόμενων δεδομένων γύρω από τον κίνδυνο πλημμυρών και τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, όπως αναφέρθηκε σε έναν «οδικό χάρτη» που δημοσιεύτηκε. Ο προτεινόμενος αυτός χάρτης περιγράφει την στρατηγική σε όλους τους τομείς της αγοράς. Ταυτόχρονα βάσει αυτού, μπορούν να υιοθετήσουν στρατηγικές βιωσιμότητας και άλλοι συμμετέχοντες της αγοράς.

Η Llοyd’s ανέφερε ότι θα διεξαγάγει μια έρευνα αγοράς το 2024 για να δει σε ποιο βαθμό οι διαχειριστές ασφαλιστικών συμβολαίων ενσωματώνουν τις εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή στα μοντέλα αποθεμάτων και κεφαλαίου τους και θα παρέχει περισσότερες οδηγίες για υπεύθυνες επενδυτικές πολιτικές!

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στους συμμετέχοντες στην αγορά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον καθορισμό, την ενσωμάτωση και τη λειτουργία των δικών τους μεμονωμένων στρατηγικών για το κλίμα, μέσω της μετάβασης και μετά», δήλωσε ο CEO της Llοyd’s, John Neal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με συγκρατημένη αισιοδοξία οι επικεφαλής κορυφαίων ασφαλιστικών για τα κέρδη του 2024

Να σημειωθεί ότι η Llοyd’s of London εγκατέλειψε την NZIA (Net Zero Insurance Alliance), την παγκόσμια συμμαχία ασφαλιστών για ζητήματα κλιματικής αλλαγής, τέλος του Μαΐου το 2023. Όπως και άλλοι ασφαλιστικοί κολοσσοί, η Llοyd’s επικεντρώθηκε σε δικές της στρατηγικές βιωσιμότητας, ωστόσο μένοντας πιστοί στην μετάβαση μηδενικών εκπομπών.

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.