1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η BNP Paribas Cardif εξαγοράζει το 51% στην ασφαλιστική μονάδα της...

Η BNP Paribas Cardif εξαγοράζει το 51% στην ασφαλιστική μονάδα της Ιταλικής BCC ICCREA

Η BNP Paribas Cardif εξαγοράζει το 51% στην ασφαλιστική μονάδα της Ιταλικής BCC ICCREA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια σημαντική κίνηση στον κλάδο των ασφαλίσεων, η BNP Paribas Cardif, η ασφαλιστική μονάδα της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, ανακοίνωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της ασφαλιστικής εταιρίας BCC Vita, θυγατρική του ιταλικού τραπεζικού ομίλου, BCC ICCREA.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η ΒNP Paribas Cardif αποκτά το 51% της BCC Vita, με δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό της συμμετοχής σε 70%, αγοράζοντας το υπόλοιπο 19%.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στην BNP Paribas Cardif να διαθέτει προϊόντα ασφάλισης ζωής μέσω των τραπεζών του συνεταιριστικού ομίλου BCC ICCREA για δεκαπέντε χρόνια.

Η BCC ICCREA αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ιταλία ως προς τον αριθμό καταστημάτων, μετά την Intesa Sanpaolo.

Η εν λόγω εξαγορά θεωρείται ένα στρατηγικό βήμα για την ΒNP Paribas Cardif, καθώς της επιτρέπει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ιταλίας και να διευρύνει το δίκτυο διανομής των ασφαλιστικών προϊόντων της.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές. Από τη μια πλευρά, η BNP Paribas Cardif επεκτείνει το πεδίο επιρροής της σε μία αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά, ενώ από την άλλη, η BCC ICCREA ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της ασφάλισης μέσω μιας συνεργασίας με μια καταξιωμένη διεθνή εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Πλέον η ΒNP Paribas Cardif θα διανέμει τα ασφαλιστικά της προϊόντα αποκλειστικά μέσω των 116 συνεταιριστικών τραπεζών της ICCREA.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.