1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Υγείας
  6. »
  7. Κυριάκος Τυλλής: «Προσπαθούμε πάντα να ξεπερνούμε τις προσδοκίες των πελατών μας»

Κυριάκος Τυλλής: «Προσπαθούμε πάντα να ξεπερνούμε τις προσδοκίες των πελατών μας»

Κυριάκος Τυλλής: «Προσπαθούμε πάντα να ξεπερνούμε τις προσδοκίες των πελατών μας»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το μήνυμα ότι η Κόσμος Ασφαλιστική προσπαθεί πάντα να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατών της έστειλε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Cyprus Insurance News, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κόσμος Ασφαλιστικής κ. Κυριάκος Τυλλής.

Γι’ αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Τυλλής, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ανατροφοδότηση που παίρνουμε από τους πελάτες και συνεργάτες μας.

Στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος στην Ασφάλιση Ατυχημάτων & Υγείας του Cyprus Insurance News, μιλήσαμε με τον κ. Τυλλή για πολλά και διάφορα θέματα.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του μιλήσαμε για τα προϊόντα που προσφέρει στο κοινό η Κόσμος Ασφαλιστική στον Κλάδο «Ατυχημάτων & Υγείας», το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας αλλά και τους σχεδιασμούς της για νέα προϊόντα.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξής πιο κάτω.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης εδώ.

Πείτε μας 2 λόγια για τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία σας στον κλάδο «Ατυχημάτων & Υγείας». Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Η Κόσμος Ασφαλιστική προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστηρίων υγείας και ατυχημάτων. Τόσο τα ασφαλιστήρια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσο και τα ασφαλιστήρια προσωπικών ατυχημάτων προσφέρονται σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Tα σχέδια μας διαφοροποιούνται ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται όσο αφορά το ύψος των καλύψεων, τις παροχές τους και το ασφάλιστρο τους.

Το ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης CYPRUS CHOICE αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της Εταιρείας μας. Είναι ένα ευέλικτο σχέδιο που έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη να δημιουργήσει την ασφαλιστική κάλυψη που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες και προϋπολογισμό. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το εύρος κάλυψης που χρειάζεται, να συνδυάσει νοσοκομειακή με εξωνοσοκομειακή κάλυψη επιλέγοντας όρια κάλυψης από €75.000 μέχρι και €2.000.000 ετησίως ανά ασφαλισμένο άτομο, καθώς και να επιλέξει τη γεωγραφική περιοχή κάλυψης που ευθυμεί μεταξύ τριών διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών.

Επιπρόσθετα της Βασικής Κάλυψης (Core Plan) και της επέκτασης για εξωνοσοκομειακή κάλυψη, διατίθενται προαιρετικές καλύψεις για έξοδα όρασης & οδοντιατρικής θεραπείας αλλά και ωφελήματα τοκετού και μητρότητας για όσους στοχεύουν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Η εφαρμογή αφαιρετέων ποσών από €50 μέχρι και €2000 ετησίως, μειώνει σημαντικά το κόστος ασφάλισης επιτρέποντας στο σχέδιο να δημιουργήσει την απόλυτη προστασία σε συνδυασμό με το ΓεΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο CYPRUS CHOICE η βασική κάλυψη συμπεριλαμβάνει και μερικές εξωνοσοκομειακές παροχές διαφοροποιώντας το σχέδιο από το συνηθισμένο ενδονοσοκομειακό – εξωνοσοκομειακό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Από το 1981 … για πάντα δίπλα σου!

Επιπρόσθετα, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι, πέραν της απευθείας διευθέτησης πληρωμών προς τα νοσηλευτήρια που προσφέρει το σχέδιο μας, με το CYPRUS CHOICE η υποβολή απαίτησης για αποζημίωση εξόδων που έχει ήδη καταβάλει ο πελάτης μας και για τα οποία ζητά αποζημίωση των εξόδων του, γίνεται εύκολα μέσω της διαδικτυακής πύλης πελατών (client portal) ή μέσω της έξυπνης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (mobile app), μειώνοντας την γραφειοκρατία και τους χρόνους αποζημίωσης. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει να αποζημιώνουμε το 80% των απαιτήσεων σε περίοδο μικρότερη των δύο (2) εβδομάδων και αυτό θεωρώ είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. 

Πέραν του CYPRUS CHOICE, η εταιρεία μας προσφέρει και ασφαλιστήρια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ειδικά διαμορφωμένα  για  αλλοδαπούς επισκέπτες (το visitorsCARE) ή για αλλοδαπούς που εργάζονται στο νησί μας.

Οι κατηγορίες αυτές για την είσοδο τους και παραμονή τους στην χώρα μας υποχρεούνται να έχουν εξασφαλίσει κάποιες ελάχιστες καλύψεις όπως είναι για παράδειγμα η Μεταφορά Σορού σε περίπτωση θανάτου τους. Ως εκ τούτου, προσαρμόσαμε τα σχέδια μας δημιουργώντας συνδυαστικές καλύψεις ικανοποιώντας και τα άτομα που ζητούν τα απολύτως απαραίτητα βάσει νομοθεσίας αλλά και για πελάτες που θέλουν να έχουν ένα επιπλέον επίπεδο κάλυψης όπως για παράδειγμα ένα ασφαλιστήριο ατυχημάτων ή ένα ασφαλιστήριο υγείας με ενδονοσοκομειακή ή/και εξωνοσοκομειακή κάλυψη, κάλυψη μεταφοράς σορού, αλλά και ευθύνης εργοδότη εάν πρόκειται για αλλοδαπό ερδοδοτούμενο (π.χ οικιακή βοηθό).

Το accidentCARE είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο προσωπικών ατυχημάτων της Κόσμος. Ο Ασφαλισμένος λαμβάνει εφάπαξ αποζημίωση σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής ή Μόνιμης Μερικής Ανικανότητας ή μηνιαία αποζημίωση λόγω Προσωρινής Ολικής Ανικανότητας. Επιπρόσθετα προσφέρεται κάλυψη των εξόδων θεραπείας μετά από ατύχημα, νοσοκομειακό επίδομα, κάλυψη για έξοδα μετατροπής κατοικίας, κάλυψη για αγορά ιατρικών βοηθημάτων, έξοδα νοσοκόμας για κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο καθώς και κάλυψη εξόδων ασθενοφόρου. Επιπλέον, σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου από ατύχημα, καταβάλλεται αποζημίωση στους νόμιμους κληρονόμους του.

Ποια είναι η συμβουλή σας στους καταναλωτές που σκέφτονται να κάνουν τώρα ασφάλεια υγείας; Τι πρέπει να προσέξουν;

Η συμβουλή μου είναι να μελετήσουν τα διαθέσιμα σχέδια της αγοράς και να αποφασίσουν με βάση τις δικές τους ανάγκες όσο πιο άμεσα γίνεται! Ένα ασφαλιστήριο υγείας είναι καλό να αγοράζεται νωρίς, όταν ο ασφαλισμένος είναι υγιής και έτσι οι εξαιρέσεις του ή οι περιορισμοί στην κάλυψη του θα είναι λίγες. Ένα ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι καλύτερα να το έχεις και να μην το χρειαστείς παρά να το χρειαστείς και να μην το έχεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισορροπία παροχών, ορίων κάλυψης και ασφαλίστρου. Ένα ασφαλιστήριο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πρέπει παρέχει προστασία σε σημαντικές στιγμές και σε στιγμές που ο ασφαλισμένος χρειάζεται να έχει την προσοχή του σε θέματα που αφορούν την υγεία του και να μην χρειάζεται να ανησυχεί για το κόστος θεραπείας.

Ο καταναλωτής μπορεί να επικοινωνήσει με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο ο οποίος θα μπορεί να τον καθοδηγήσει προτείνοντας διάφορες επιλογές βάσει των αναγκών και του προϋπολογισμού του πελάτη πάντοτε σε συνάρτηση με το Γενικό Σύστημα Υγείας που αποτελεί μέρος της ζωής μας και σταθερό μηνιαίο έξοδο για όλους.

Γιατί να επιλέξει κάποιος την Κόσμος Ασφαλιστική για την ασφάλιση της Υγείας του αλλά και γενικότερα για την ασφάλιση του;

Για την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε! Η Κόσμος είναι μια Εταιρεία με μεγάλη εμπειρία και διαχρονικότητα στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά. Η φήμη μας κτίστηκε βασισμένη στην άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρουμε τόσο προς τους πελάτες μας όσο και προς τους συνεργάτες ασφαλιστές που μας εμπιστεύονται.

Η γρήγορη και δίκαιη πληρωμή απαιτήσεων είναι η υπόσχεση μας προς τους πελάτες που μας επιλέγουν και η συνταγή της διαχρονικής επιτυχίας μας. Επιπρόσθετα, βασικό χαρακτηριστικό των ασφαλιστικών σχεδίων μας είναι η ισορροπία μεταξύ των παρεχόμενων καλύψεων και ασφαλίστρου.

Επιλέγοντας την Κόσμος, ο καταναλωτής έχει ευελιξία και την καθοδήγηση που χρειάζεται για να συνάψει και να διατηρεί μια σωστή ασφαλιστική κάλυψη βασισμένη στις συνεχώς εναλλασσόμενες ανάγκες του.

Αν πρέπει να γίνω πιο συγκεκριμένος όσο αφορά την ασφάλισης υγείας, το μεγαλύτερο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εκτός από τις ίσως πιο περιεκτικές καλύψεις της αγοράς, είναι η πολύ εύκολη και απλή διαδικασία υποβολής απαίτησης μέσω του Mobile app και του client portal μας και η άμεση αποζημίωση του πελάτη.

Πείτε μας λίγα περισσότερα λόγια για τη διαδικτυακή πύλη πελατών (client portal) και του mobile app και την διαδικασία υποβολής απαίτησης.

Η διαδικτυακή πύλη πελατών είναι ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο ο κάθε πελάτης του CYPRUS CHOICE με την εγγραφή του ως ασφαλισμένο μέλος αποκτά πρόσβαση. Μέσω της πύλης αυτής ο πελάτης μπορεί να δει πληροφορίες του ασφαλιστηρίου του όπως τις καλύψεις του, τη διάρκεια κάλυψης του κ.α..

Μέσω τις πύλης μπορεί επίσης να κατεβάσει τα έντυπα του ασφαλιστηρίου του όπως είναι το λεκτικό συμβολαίου, ο πίνακας παροχών, πιστοποιητικό ασφάλισης, έντυπα ανανέωσης κ.α. σε ελληνική ή αγγλική Γλώσσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Μέσω του Portal ο ασφαλισμένος μπορεί επίσης να αιτηθεί για αίτημα απευθείας διευθέτησής για επερχόμενη νοσήλια του σε κλινική ή ιατρικό κέντρο ανεβάζοντας μόνο την ιατρική έκθεση του θεράποντος ιατρού και το προβλεπόμενο κόστος θεραπείας. Το σημαντικότερο όμως εργαλείο της πύλης πελατών, είναι η υποβολή απαίτησης και η παρακολούθηση της πορείας της απαίτησης του πελάτη.

Είναι μια διαδικασία τόσο απλή με την οποία ο πελάτης σε πέντε μόλις λεπτά υποβάλει απαίτηση προς την Εταιρεία. Η διαδικασία είναι απλούστατη. Ο πελάτης συμπληρώνει τις ημερομηνίες που έχει επισκεφτεί τον θεράποντα ιατρό ή που έχει αγοράσει τα φάρμακα που του έχουν συνταγογραφηθεί, ανεβάζει φωτογραφία των απαραίτητων αποδεικτικών εντύπων όπως αποδείξεις, ιατρικές συνταγές και ιατρικές γνωματεύσεις και πατά υποβολή απαίτησης.

Τότε απλά περιμένει την αξιολόγηση της απαίτησης του από το τμήμα απαιτήσεων της Εταιρείας μας και την αποζημίωση του εάν η απαίτηση αφορά καλυπτόμενο περιστατικό. Το πιο πάνω γίνεται ακόμα πιο εύκολο εάν επιλέξει να το πράξει από την έξυπνη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (mobile app), καθώς το ανέβασμα των αποδεικτικών εντύπων γίνεται πολύ εύκολα φωτογραφίζοντας τα με την κάμερα του κινητού.

Το Mobile App είναι διαθέσιμο και στο apple store και στο google play.

Μιλήστε μας λίγο για τη φιλοσοφία της εταιρείας σας όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Για εμάς η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι το άλφα και το ωμέγα. Η ασφάλιση είναι ένα άυλο προϊόν που βασίζεται στην εμπιστοσύνη! Ο πελάτης αγοράζει μια υπηρεσία και σε αξιολογεί βάσει της ανταπόκρισης και της ποιότητας της εξυπηρέτησης που λαμβάνει όταν χρειαστεί την υπηρεσία σου. Τότε κτίζεται ή κλονίζεται η εμπιστοσύνη αφού καλείσαι ως οργανισμός να ανταποκριθείς στις προσδοκίες του πελάτη και να κάνεις πράξη αυτό που έχεις υποσχεθεί. Προσπαθούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε και να ξεπερνούμε τις προσδοκίες του πελάτη και για αυτό, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ανατροφοδότηση που παίρνουμε από πελάτες μας αλλά φυσικά και από τους συνεργάτες ασφαλιστές μας που έχουν την ευθύνη της καθημερινής τριβής και εξυπηρέτησης του καταναλωτή.

Προγραμματίζετε να λανσάρετε νέα ασφαλιστήρια προϊόντα ατυχημάτων και υγείας προς την κυπριακή αγορά στο προσεχές μέλλον;

 Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ήδη ολοκληρώσει την ετοιμασία ενός νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αρκετά διαφοροποιημένο από το CYPRUS CHOICE όσον αφορά τις καλύψεις αλλά και την φιλοσοφία του. Όμως δεν θωρούμε είναι η στιγμή για να διατεθεί στην αγορά, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε την κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.