1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Κατερίνα Παυλίδου: «Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου προσφέρει ευελιξία και αυτονομία...

Κατερίνα Παυλίδου: «Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου προσφέρει ευελιξία και αυτονομία για τη σύγχρονη γυναίκα»

Κατερίνα Παυλίδου: «Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου προσφέρει ευελιξία και αυτονομία για τη σύγχρονη γυναίκα»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ολοκληρώνουμε της σειρά συνεντεύξεων για την ημέρα της γυναίκας, φιλοξενώντας ακόμα μία ασφαλιστική σύμβουλο. Μέσα από συνολικά 6 συνεντεύξεις το Cyprus Insurance News μετέφερε σε όλους εσάς τις απόψεις και εμπειρίες γυναικών από διάφορες βαθμίδες της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας!

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη είναι η Κατερίνα Παυλίδου και εξασκεί το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου τα τελευταία 5 χρόνια.

Όπως μας λέει «η επιλογή ενός επαγγέλματος στον τομέα των ασφαλίσεων μπορεί να προσφέρει επίσης ευελιξία στο ωράριο εργασίας, τη δυνατότητα να εργαστεί από το σπίτι ή να διαχειριστεί τον χρόνο της με περισσότερη αυτονομία». Το γεγονός αυτό, όπως συμπλήρωσε, καθιστά το επάγγελμα ακόμη πιο ελκυστικό για μία σύγχρονη γυναίκα που επιθυμεί να εξισορροπήσει την επαγγελματική της ζωή με τις προσωπικές της φιλοδοξίες και υποχρεώσεις.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

47 χρόνια μετά τη θέσπιση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πως αξιολογείτε την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον;

Μετά από 47 χρόνια από τη θέσπιση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μπορούμε να δούμε θετικά σημάδια προόδου στην προώθηση της ισότητας στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι γυναίκες σήμερα έχουν περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους διεκδικώντας κορυφαίες θέσεις σε διάφορους τομείς. Παρατηρούμε αυξημένη παρουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις και στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και στην είσοδο σε κλάδους που παλαιότερα ήταν κυρίως ανδροκρατούμενοι. Η διαφοροποίηση της εργατικής δύναμης οδηγεί σε πιο δυναμικές οργανωτικές δομές και διαφορετικές προσεγγίσεις στη λήψη αποφάσεων.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πρόοδο και να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της πλήρους ισότητας και της διαφάνειας στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με έρευνα, ο Ασφαλιστικός Κλάδος στη χώρα μας απασχολεί περισσότερες γυναίκες απ’ ότι άνδρες, παρόλα αυτά βλέπουμε πολύ λιγότερες γυναίκες σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις. Ποιοι πιστεύετε είναι οι λόγοι και πως μπορεί αυτό να αλλάξει;

Η παρουσία των γυναικών στον Ασφαλιστικό Κλάδο είναι ένα θετικό σημάδι για την πρόοδο της ισότητας στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, η ανισότητα στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων παραμένει πρόκληση.

Κάποιο λόγοι για την υπό-αντιπροσώπευση των γυναικών σε ανώτερες θέσεις μπορεί να περιλαμβάνουν

•             Παραδοσιακές κοινωνικές προσδοκίες: Παρά την αύξηση της εκπαίδευσης και των ευκαιριών, ορισμένες κοινωνικές προσδοκίες εξακολουθούν να περιορίζουν τις επιλογές και τις φιλοδοξίες των γυναικών

•             Απουσία υποστήριξης και καθοδήγησης μπορεί να δυσκολεύει τις γυναίκες να προαχθούν σε ανώτερες θέσεις.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, μπορούν να ληφθούν διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της προώθησης της πολιτικής της ισότητας στις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη κουλτούρας ενθάρρυνσης της πολυμορφίας και της συμπερίληψης, κατάρτιση προγραμμάτων υποστήριξης και καθοδήγησης για τις γυναίκες που επιθυμούν να προοδεύσουν στην καριέρα τους, προώθηση προγραμμάτων ευελιξίας εργασίας και ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των γυναικών σε υψηλότερα επίπεδα ευθύνης.

Είναι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου κατάλληλο για μία σύγχρονη γυναίκα με όνειρα;

Απολύτως, το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι κατάλληλο για μία σύγχρονη γυναίκα με όνειρα και φιλοδοξίες. Η ασφάλεια και η οικονομική προστασία είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, και η επικοινωνία και η ευαισθητοποίηση που μπορεί να προσφέρει μία γυναίκα στον τομέα αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Πέραν των αναλυτικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων, η επιλογή ενός επαγγέλματος στον τομέα των ασφαλίσεων μπορεί να προσφέρει επίσης ευελιξία στο ωράριο εργασίας, τη δυνατότητα να εργαστεί από το σπίτι ή να διαχειριστεί τον χρόνο της με περισσότερη αυτονομία, γεγονός που καθιστά το επάγγελμα ακόμη πιο ελκυστικό για μία σύγχρονη γυναίκα που επιθυμεί να εξισορροπήσει την επαγγελματική της ζωή με τις προσωπικές της φιλοδοξίες και υποχρεώσεις.

Τι πρέπει να εφαρμόσει η κοινωνία για την προώθηση της ισότητας των φύλων;

Για την προώθηση της ισότητας των φύλων, η κοινωνία μπορεί να εφαρμόσει πολλά μέτρα. Ορισμένες προτάσεις περιλαμβάνουν:

1.           Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση: Η προώθηση της ισότητας των φύλων ξεκινά από την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, και τρόπους αντιμετώπισης

2.           Θετικές δράσεις: Η εφαρμογή θετικών δράσεων που προωθούν τη συμμετοχή και την προαγωγή των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων της πολιτικής, της εργασίας και της εκπαίδευσης.

3.           Ισότιμη αμοιβή και ευκαιρίες: Η διασφάλιση ισότιμης αμοιβής και ευκαιριών για όλους

Ποια επιτυχημένη γυναίκα θαυμάζετε;

Sheryl Sandberg. Είναι η εκτελεστική διευθύντρια της Facebook και μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η Sheryl Sandberg έχει αναδειχθεί ως πρότυπο γυναίκας στον κόσμο των επιχειρήσεων λόγω της επιτυχημένης της καριέρας και της δέσμευσής της για την προώθηση της ισότητας στον εργασιακό χώρο.

Μέσω του βιβλίου της “Lean In”, προωθεί την ένταξη των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας και ενθαρρύνει τις γυναίκες να πάρουν τον έλεγχο της καριέρας τους. Η ίδια παραδέχεται δημόσια τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως γυναίκα επιχειρηματίας, αλλά παράλληλα ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην φοβούνται την αποτυχία και να αγωνίζονται για τους στόχους τους. Η Sheryl Sandberg αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα γυναίκας που προάγει την ισότητα και τη γυναικεία επιχειρηματική επιτυχία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.