1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Σ. Ζουλινάκη: Η σημερινή γυναίκα ξεκινά με όραμα καριέρας, αλλά στην...

Σ. Ζουλινάκη: Η σημερινή γυναίκα ξεκινά με όραμα καριέρας, αλλά στην πορεία αντιμετωπίζει την εσωτερική πάλη μεταξύ οικογενειακής ευτυχίας και επαγγελματικής ανέλιξης

Σ. Ζουλινάκη: Η σημερινή γυναίκα ξεκινά με όραμα καριέρας, αλλά στην πορεία αντιμετωπίζει την εσωτερική πάλη μεταξύ οικογενειακής ευτυχίας και επαγγελματικής ανέλιξης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου το “The Insurer” είναι αφιερωμένο στις πρωταγωνίστριες του κλάδου, φιλοξενώντας έξι γυναίκες που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Μεταξύ αυτών και την κυρία Στέλλα Ζουλινάκη, Owner “FEEL SAFE INSURANCE” &“FEEL COACHING”, Insurance Agent & Manager, Life & Business Coach and Mentor. Πολυπράγμων και με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, η κυρία Ζουλινάκη αποτελεί μια γυναίκα πρότυπο για κάθε σύγχρονη επαγγελματία, ένα ανήσυχο πνεύμα που επιθυμεί διαρκώς να εξελίσσεται.

Όπως μας αποκαλύπτει, η σημερινή εργαζόμενη έρχεται συχνά αντιμέτωπη με στερεοτυπικές αντιλήψεις τόσο από το εργασιακό, όσο και από το κοινωνικό της περιβάλλον, οι οποίες πολλές φορές την οδηγούν στην εγκατάλειψη της προσπάθειας και στον συμβιβασμό. Όπως εξηγεί η κυρία Ζουλινάκη, το κλειδί στην επιτυχία κάθε σύγχρονης εργαζόμενης είναι να καταφέρει να ακυρώσει τον προσωπικό της σαμποτέρ, εστιάζοντας στους στόχους της. Αναφερόμενη στη διαδρομή της στην ασφαλιστική αγορά, τονίζει ότι ο κλάδος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για φιλόδοξες επαγγελματίες, παρέχοντάς τους την απαραίτητη ασφάλεια, καθώς όπως δηλώνει ακόμη και σε περιόδους κρίσης ουδέποτε αισθάνθηκε ότι το εισόδημά της απειλείται.

Κυρία Ζουλινάκη, ποια τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εργαζόμενες και επιχειρηματίες;

Πολύ γρήγορα θα απαντούσα η πίεση που επιδέχονται από τους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να υπηρετήσουν ως επιχειρηματίες, εργαζόμενες, σύντροφοι, μητέρες κ.α.π.

Η σημερινή γυναίκα ξεκινά τη εκπαίδευση της με φιλοδοξία και όραμα καριέρας, στην πορεία αντιμετωπίζει την εσωτερική πάλη μεταξύ οικογενειακής ευτυχίας και επαγγελματικής ανέλιξης-επιτυχίας. Επίσης έρχεται αντιμέτωπη με στερεοτυπικές αντιλήψεις από το εξωτερικό της περιβάλλον (κοινωνία, εργασία) που πολλές φορές την οδηγεί στην εγκατάλειψη της προσπάθειας και στον συμβιβασμό, δημιουργώντας της ένα αίσθημα ήττας και απογοήτευσης.

Όσες καταφέρνουν λόγω ευνοϊκών συγκυριών, υψηλής αυτοεκτίμησης και ψυχικής ανθεκτικότητας να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να ακυρώσουν τον προσωπικό τους εσωτερικό σαμποτέρ, βιώνουν την εμπειρία της ανέλιξης σε υψηλές θέσεις ευθύνης και επιχειρηματικής δράσης. Εκεί η παγίδα είναι η έλλειψη προσωπικού χρόνου, αυτοφροντίδας και η δυσκολία διαχείρισης της συνεργασίας με στελέχη ανδροκρατούμενης νοοτροπίας.

Παρότι διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης και συναισθηματικής νοημοσύνης πολλές φορές δεν αναλαμβάνουν περαιτέρω επιχειρηματικό ρίσκο, όχι γιατί φοβούνται, αλλά γιατί εξουθενώνονται ψυχικά και σωματικά από όλα όσα με κόπο και σθένος υπερασπίζονται. Η αυτοεπιβράβευση κάθε επιτυχημένης προσπάθειας και η άντληση έμπνευσης από περισσότερες «γυναίκες πρότυπα» θα μπορούσαν να αποτελέσουν εφόδια για μια πιο βελούδινη πορεία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια γυναίκα-ηγέτης στον επαγγελματικό στίβο του σήμερα;

Να ηγείται με την ψυχή της, προσομοιώνοντας στον επαγγελματικό στίβο δεξιότητες που πρωτοστατούν και σε άλλους ρόλους της ζωής της.

Για παράδειγμα να εμπνέεται από το μητρικό ρόλο και να αντιμετωπίζει ως άλλο ένα μικρό παιδί την επιχείρηση της, να ακολουθεί την διαίσθηση της, να παρέχει την αστείρευτη αγάπη της και την παρωθητική στάση της. Να μεγαλώνει την όποια προσπάθειά της αντιμετωπίζοντας τις «παιδικές ασθένειες» με υπομονή, να επενδύει στην εκπαίδευση και να θέτει όρια. Να παραμένει χαμογελαστή, δημιουργική, ευρηματική αλλά και με έτοιμα αντανακλαστικά. Έτσι θα αποτελεί σημαντικό πρότυπο και θα έχει την ευκαιρία να γαλουχήσει με αξίες το επαγγελματικό της βλαστάρι.

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που σας οδήγησαν να επιλέξετε τον επαγγελματικό χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης;

Επέλεξα αυτό το επάγγελμα γιατί με έκανε να νιώθω ασφαλής! Έχοντας βιώσει έως έφηβη τραυματικές εμπειρίες (διαρρήξεις, ένοπλη κλοπή κ.α) στην οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας, αποφάσισα ότι θα επιλέξω ένα επάγγελμα όπου το κεφάλαιο της επιχείρησης δεν θα κινδυνεύει από τέτοιου είδους απειλές. Παράλληλα, επιθυμούσα ένα ανθρωποκεντρικό επάγγελμα που θα συμβάλλει θετικά στην κοινωνία, βοηθώντας τους ανθρώπους.

Το 1997 αμέσως μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές μου ξεκίνησα διστακτικά, αξιοποιώντας το ταλέντο μου στην επικοινωνία και στις πωλήσεις.

Το 1999 χρονιά ορόσημο για να αγαπήσω το επάγγελμα αυτό, η εμπειρία του σεισμού του Σεπτεμβρίου, μου έδειξε ξεκάθαρα πόσο ουσιαστική είναι η έννοια της ασφάλισης. Οι πρώτες σημαντικές αποζημιώσεις και τα λόγια ευγνωμοσύνης από τους σεισμοπλήκτους πελάτες με έπεισαν ότι δεν νιώθω μόνο εγώ ασφαλής αλλά και εκείνοι. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που το 2013, μετά από μια μεγάλη πορεία στο agency system, όταν πλέον δυνάμωσα και αποφάσισα να σταθώ και επιχειρηματικά ως ασφαλιστικός πράκτορας αποφάσισα να δώσω το όνομα-brand “Feel Safe Insurance” στην εταιρεία μου.

Δεν θα ήθελα να παραλείψω να αναφέρω ότι βιώνοντας δυο εγκυμοσύνες αλλά και την εμπειρία του Covid-19, ως επιχειρηματίας δεν ένιωσα ότι δεν μπορώ να εργαστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, δεν απειλήθηκε το εισόδημα μου.

Είναι ένα επάγγελμα που σου προσφέρει απίστευτα συναισθήματα χαράς, αγάπης, ευγνωμοσύνης και ευκαιρίες κοινωνικής διασύνδεσης. Προσφέρει ιδιαίτερες στιγμές διακρίσεων, εξωτικών ταξιδιών και προκλήσεων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Η όποια δυσκολία και απογοήτευση αποτελεί μετά από κατάλληλη διαχείριση, σκαλοπάτι για ανέλιξη και επαγγελματική ωρίμανση… Δεν ξέρω πολλά επαγγέλματα που να τα προσφέρουν όλα αυτά!

Αναδημοσίευση: Περιοδικό The Insurer – Τεύχος Μαρτίου 

Γίνετε συνδρομητής εδώ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.