1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Insurtech
  6. »
  7. Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου: «Με την Anytime έχεις κάθε στιγμή περισσότερα»

Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου: «Με την Anytime έχεις κάθε στιγμή περισσότερα»

Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου: «Με την Anytime έχεις κάθε στιγμή περισσότερα»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Head of Interamerican (Cyprus Branch), Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου, μας απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τη δραστηριότητα της Anytime στη χώρα μας μεταφέροντας το μήνυμα ότι «Με την Anytime έχεις κάθε στιγμή περισσότερα».

Ξεκινώντας από τις αλλαγές και τις προκλήσεις που έφερε η τεχνολογία στον ασφαλιστικό κλάδο, η κα. Αλεξάνδρου Φωτιάδου κάνει μία εκτενή ανάλυση των σημερινών δεδομένων τονίζοντας ότι «Εκείνο στο οποίο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε είναι πως οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν σε κάθε νέα εξέλιξη, να επενδύσουν σε τεχνολογία και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά».

Ακόμη συζητάμε αναλυτικά για όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η Anytime στους πελάτες της, τα μελλοντικά σχέδια της Interamerican στην Κυπριακή αγορά ενώ δεν θα μπορούσαμε να μη συζητήσουμε για τις ευρύτερες εξελίξεις στο Insurtech οικοσύστημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη .

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Πως η τεχνολογία έχει αλλάξει την ασφάλιση τα τελευταία χρόνια και ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις γύρω από αυτό το ζήτημα σήμερα;

Ψηφιοποίηση

Οι  νέες τεχνολογίες που τα τελευταία χρόνια διεισδύουν όλο και περισσότερο στον ασφαλιστικό κλάδο και τον έχουν αλλάξει ραγδαία, επιτρέπουν σε πολλές από τις εταιρείες να προσαρμόζουν και να στήνουν τις διαδικασίες τους πάνω στην  ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση. Πλέον, η έκδοση ενός συμβολαίου, η αξιολόγηση κινδύνων , η εκτίμηση ζημιών και η διαχείριση αποζημιώσεων μπορούν να πραγματοποιούνται με πιο απλοποιημένες διαδικασίες μειώνοντας έτσι τον γραφειοκρατικό φόρτο και κάνοντας την εξυπηρέτηση του πελάτη πιο γρήγορη και πιο απλή. Άλλωστε, ο πελάτης είναι εκείνος που βρίσκεται στο επίκεντρο και κάθε στάδιο της  εξυπηρέτησής του θα πρέπει να είναι λιγότερο χρονοβόρο.  

 Ανάλυση δεδομένων

Μέσω των νέων τεχνολογιών, οι εταιρείες έχουν στην διάθεσή του εργαλεία που τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε πλούσια δεδομένα τα οποία συμβάλλουν στην αξιολόγηση κινδύνων, στην διαμόρφωση του κόστους των ασφαλίστρων, στην πρόληψη απώλειας και στην δημιουργία προσωποιημένων λύσεων των ασφαλιστικών αναγκών των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών .

Τηλεματική

Η οδηγική συμπεριφορά και η οδική ασφάλεια είναι πρωτεύοντας στόχος για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Για αυτό παρατηρούμε πως οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής γίνονται ολοένα και περισσότερο μέρος των προγραμμάτων ασφάλισης. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία για την παρακολούθηση των δεδομένων οδηγικής συμπεριφοράς, οι ασφαλιστικές εταιρείες πλέον έχουν μια πιο σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο οδήγησης του πελατολογίου τους, επιβραβεύοντάς τους κατ΄επέκταση για την σωστή συμπεριφορά τους στο δρόμο.

Όσον αφορά τις προκλήσεις που δημιουργούνται τόσο σε επίπεδο της κάθε εταιρείας όσο και συνολικά στον ασφαλιστικό κλάδο, αυτές έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των δεδομένων που συλλέγουν και την εξασφάλιση της προστασίας τους, με την ανάλογη χρήση των εργαλείων που έχουν στην διάθεσή τους ώστε να καλύπτονται καθολικά και άμεσα οι ανάγκες των πελατών αλλά και με το να μπορέσουν οι εταιρείες να μείνουν ευέλικτες στις συνεχόμενες αλλαγές ώστε να προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις που ολοένα και αυξάνονται. Επιπλέον , σημαντική  πρόκληση  είναι το να μην χαθεί ο ανθρώπινος χαρακτήρας και η ανθρώπινη επαφή στην εξυπηρέτηση που προσφέρεται.

Εκείνο στο οποίο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε είναι πως οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν σε κάθε νέα εξέλιξη, να επενδύσουν σε τεχνολογία και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά.

Ποια ασφαλιστικά προϊόντα προσφέρει αυτή τη στιγμή η Anytime μέσω της ιστοσελίδας της και ποιοι οι σχεδιασμοί σας για νέα ασφαλιστικά προϊόντα;

Στον απαιτητικό τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτου και κατοικίας η Anytime τηρεί τις υποσχέσεις της και προσφέρει στους πελάτες προγράμματα ασφάλισης που ταιριάζουν στον δικό τους τρόπο ζωής.

Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν μέσα από δύο προϊοντικές γραμμές στην ασφάλιση αυτοκινήτου, το “smart drive”, το οποίο είναι ένα καινοτόμο προϊόν με χρήση τηλεματικής που συμβάλλει και επιβραβεύει την προσεκτική και ασφαλέστερη οδηγική συμπεριφορά, και το “standard drive” που είναι το «παραδοσιακό» προϊόν μας.

 Και τα δύο προϊόντα προσφέρουν επιλογές κάλυψης στα πακέτα, ευθύνη έναντι τρίτων, καθώς και περιεκτική κάλυψη καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Στην ασφάλιση κατοικίας όλα μας τα πακέτα έχουν βάση την ασφάλιση σε 1o κίνδυνο, μία πρόταση που καταργεί την υποασφάλιση.

Επιπλέον οι πελάτες μας, αφού επιλέξουν το προϊόν που καλύπτει τις δικές τους ανάγκες, μπορούν ως υφιστάμενοι πελάτες να επωφεληθούν από τα μοναδικά μας προνόμια, όπως είναι το «Family Offer» με το οποίο μπορούν να συνδυάσουν και να εξασφαλίσουν περισσότερες εκπτώσεις,

Η αύξηση των ζημιών από φυσικές καταστροφές δεν μας άφησαν άπρακτούς καθώς βλέπουμε την ανάγκη της κάλυψης αυτής να αυξάνεται όλο και περισσότερο και σχεδιάζουμε μια καινούργια πρόταση η οποία θα είναι στην διάθεση των πελατών μας σύντομα.

Πόσο εύκολη είναι η διαδικασία να αγοράσει ένας καταναλωτής ασφάλεια από την ιστοσελίδα σας; Θα λέγατε ότι απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών;

Η πιο απλή online διαδικασία ασφάλισης! Με τη λήψη προσφοράς για ασφάλιση αυτοκινήτου ή κατοικίας μέσω της ιστοσελίδας μας και με μόλις 5 βήματα  ως την άμεση έκδοση του ασφαλιστήριου συμβολαίου, όλα γίνονται απλά και γρήγορα, με λίγα μόνο clicks! Η ευκολία αυτή στην έκδοση του συμβολαίου σε συνδυασμό με την φιλική ιστοσελίδα, δεν αποτελεί εμπόδιο για κανέναν που θέλει να ασφαλιστεί μέσω της Anytime και να έχει ο ίδιος τον έλεγχο της επιλογής του. Άλλωστε η διαρκής προσπάθειά μας να δίνουμε λύσεις στις ανάγκες όλων των πελατών, μας κάνει να φροντίζουμε από την πρώτη τους κιόλας επαφή μαζί μας να τους παρέχουμε όλα όσα ψάχνουν στην διαδικασία ασφάλισης, που θα τους είναι λιγότερο χρονοβόρα αλλά ουσιαστική.

Πως μπορεί η απευθείας – ψηφιακή ασφάλιση να διατηρεί την ίδια στιγμή τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα και να διασφαλίζει σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη;

Ξεκινώντας από τον ίδιο τον στόχο digital but not distant. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στόχος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε την ανθρώπινη επικοινωνία, αλλά να την κάνουμε πιο άμεση και αποτελεσματική ώστε να έχουν οι πελάτες μας τη δυνατότητα να αφιερώσουν τον χρόνο τους σε  όλα εκείνα που αγαπούν και έχουν αξία για αυτούς. Για εμάς, εξέλιξη σημαίνει να συμβαδίζουμε με το μέλλον της επικοινωνίας και για αυτό επιλέγουμε την ψηφιακή ασφάλιση και εξυπηρέτηση με ανθρώπινο όμως πρόσωπο! Είμαστε δίπλα στους πελάτες μας κάθε στιγμή κάνοντας απλά την καθημερινότητα πιο εύκολη και ιδιαίτερα χαρούμενοι που στις έρευνες ικανοποίησης των πελατών μας 9 στους 10 πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι ως πολύ ικανοποιημένοι.

Μιλήστε μας για το e-road assistance που πρόσφατα έγινε διαθέσιμο για τους πελάτες της Anytime στην Κύπρο. Τι είναι και ποιος ο σκοπός του;

Η καινοτόμα αυτή υπηρεσία ήρθε για να προσφέρει στους πελάτες ακόμα περισσότερα. Και σε αυτήν την περίπτωση η ευκολία και η αμεσότητα είναι κύρια χαρακτηριστικά. Το «e-road assistance» είναι μία υπηρεσία μέσω της οποίας και με ένα μόνο κλικ μπορεί να δηλωθεί  η βλάβη ή το ατύχημα, χωρίς καν να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το τηλέφωνο! Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία 24/7 μέσω του site μας, από οποιαδήποτε συσκευή, να δηλώσουν το περιστατικό τους και η Οδική Βοήθεια να εντοπίσει την τοποθεσία τους για είναι άμεσα κοντά τους. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν κάθε στιγμή πού ακριβώς βρίσκεται ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας και τον χρόνο άφιξής του σε σχέση με το σημείο που είναι.  Μια έξυπνη υπηρεσία που εξοικονομεί τον πολύτιμο χρόνο και κάνει τη ζωή πιο  εύκολη τη στιγμή που κάποιος το χρειάζεται περισσότερο.

Μιλήστε μας λίγο για την υπηρεσία «my anytime». Τι δυνατότητες δίνει στον πελάτη σας και πείτε μας εάν υπάρχει σχεδιασμός για διεύρυνση των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης υπηρεσίας;

Για όλους μας ο χρόνος είναι πολύτιμος γι’ αυτό και επιλέγουμε να πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας στον δικό μας χρόνο και από όπου επιθυμούμε.  Για τον σκοπό αυτό και ακολουθώντας και το παράδειγμα επιτυχημένων εργαλείων σε άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς έχουμε δημιουργήσει το myAnytine που είναι η ψηφιακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης του πελάτη! Μέσω του My anytime ο πελάτης μπορεί να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται online τα συμβόλαιά του, έχοντας 24 ώρες το 24ωρο τη δυνατότητα να:

 •    Βλέπει αναλυτικές πληροφορίες για τα συμβόλαιά του, καθώς και να έχει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

•     Πληρώνει τα ασφάλιστρά του και να παρακολουθεί τις πληρωμές του.

•     Υποβάλλει αίτημα αλλαγής για τα συμβόλαιά του.

•     Αλλάζει τα στοιχεία επικοινωνίας του και τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό του.

•     Βρίσκει απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματά τους και να επικοινωνεί μέσω email ή τηλεφωνικά για θέματα που αφορούν τα συμβόλαιά του.

  • Να επωφελείται τρέχοντες προσφορές

Το my anytime είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των πελατών μας και εμείς δουλεύουμε σε διαρκή βάση ώστε να το κάνουμε όλο και πιο λειτουργικό και πλήρες, ώστε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που προκύπτει, αφού αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας και επιδιώκουμε πάντα να αναπτύσσουμε προσωποποιημένες λύσεις για αυτές.

Ξέρουμε ότι είστε από τις πρώτες εταιρείες στην Κύπρο που χρησιμοποίησαν την τηλεματική; Πως πάει αυτό το εγχείρημα, πως το αντιμετωπίζει ο κόσμος και ποια τα πλάνα σας για το μέλλον;

Η Anytime σχεδίασε την πρωτοποριακή εφαρμογή “Smart Drive” με στόχο την ασφαλέστερη οδήγηση και τα λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους της Κύπρου.

Για να μιλήσουμε λίγο για αυτό, πρόκειται για μια λύση Pay How You Drive όπου μέσω ενός app δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να παρακολουθεί την οδηγική του συμπεριφορά, να λαμβάνει tips για τη βελτίωσή της καθώς και να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς. Στη συνέχεια, η εφαρμογή συνυπολογίζοντας την τελική βαθμολογία του οδηγού – χρήστη επιβραβεύει τη σωστή οδηγική του συμπεριφορά, με ανάλογη έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι και 15%. 

Η προώθηση μίας καλύτερη οδηγικής κουλτούρας για όλους μας είναι βασικός πυλώνας της φιλοσοφίας μας και μέρος του 1ου πυλώνα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του οργανισμού μας «οι Αριθμοί αλλάζουν» με στόχο την μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς ολοένα και αυξάνεται η ζήτηση για το Smart Drive ειδικά σε νεαρές ηλικίες.

Πως βλέπετε να αλλάζει το Insurtech τοπίο τα επόμενα χρόνια και πόσο έτοιμη είναι η εταιρεία σας να αναπτύξει και να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη;

Ζώντας  την εποχή των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης, αντιλαμβανόμαστε πως ο ασφαλιστικός χώρος με την παραδοσιακή του έννοια έχει αλλάξει και θα συνεχίζει να αλλάζει. Οι εξελίξεις των νέων πραγμάτων μας βάζουν στην διαδικασία να συμβαδίζουμε με νέα δεδομένα που αξιοποιώντας τα ορθά, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στην εξυπηρέτηση των πελατών. Έχοντας σε πρώτο πλάνο πάντα τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας, προσπαθούμε να κάνουμε πάντα χρήση όλων εκείνων των δυνατοτήτων που μας βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων που θέτουμε. Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης λοιπόν , αποτελεί μία από αυτές τις δυνατότητες που μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης, στην ακρίβεια της πληροφόρησης, στην πρόληψη κινδύνων, στην αυξημένη ανάλυση των δεδομένων και στην περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών.  Η μη ανατρέψιμη πραγματικότητα θα χρειαστεί να αγκαλιαστεί και να υιοθετηθεί από το ευρύτερο περιβάλλον του κλάδου μας και ευελπιστούμε με την συνεργασία όλων των φορέων με βήματα αλλαγής προς το κοινό όφελος.

Ποια τα μελλοντικά σχέδια της Anytime αλλά και της Interamerican ευρύτερα στην Κύπρο;

Ως Anytime αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών μας και συνεχίζουμε δυναμικά να σχεδιάζουμε και να βελτιώνουμε τα προϊόντα και υπηρεσίες μας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες τους προσφέροντας κάθε στιγμή περισσότερες λύσεις.  Το επόμενο διάστημα όπως προαναφέραμε θα είναι στην διάθεση των πελατών μας ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου και αναμένεται σύντομα να δραστηριοποιηθούμε και με προϊόν σε νέο κλάδο ασφάλισης. 

Ως όμιλος δραστηριοποιούμαστε πλέον και σε ασφαλίσεις μεγάλων επιχειρήσεων μέσω τοπικών συνεργασιών και λόγω της εξαιρετικής μέχρι τώρα πορείας αναμένεται το επόμενο διάστημα και το εγχείρημα αυτό να αυξηθεί δυναμικά.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.