1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Insurtech
  6. »
  7. Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβητές που πωλούν online!

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβητές που πωλούν online!

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβητές που πωλούν online!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ψηφιακές πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων υπολογίστηκαν το 2021 στα 53,2 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο με την εκτίμηση να είναι ότι θα φτάσουν τα 330 δις μέχρι το 2031. Όσον αφορά τη χώρα μας δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία για το μερίδιο που κατέχουν οι ψηφιακές ασφαλίσεις αλλά αυτές επικεντρώνονται περισσότερο στον κλάδο του αυτοκινήτου, της κατοικίας ενώ βλέπουμε νέες πρωτοβουλίες από εταιρείες για νέα προϊόντα, όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση, η ασφάλιση κατοικίδιων και άλλες!

Από την άλλη η συζήτηση γύρω από την ψηφιακή ασφάλιση παραμένει πάντα επίκαιρη αφού από τη μία η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει στο τραπέζι λύσεις που μπορούν να κάνουν την εμπειρία του πελάτη καλύτερη με τις παραδοσιακές εταιρείες να μπαίνουν στον πειρασμό να εξετάσουν την επιλογή της απευθείας πώλησης προϊόντων.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες, μεσίτες και ασφαλιστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και πωλούν ένα ή περισσότερα ασφαλιστικά προϊόντα μέσω διαδικτύου!

Anytime by Interamerican

Η Anytime αποτελεί το direct brand της Interamerican και ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε φέρει την online ασφάλιση στην Ελλάδα. Η Anytime ξεκίνησε δραστηριότητα στη χώρα μας το 2017, έχοντας να επιδείξει κάθε χρόνο διψήφια ποσοστά ανάπτυξης!

Η Anytime δίνοντας μεγάλη σημασία στην απλότητα, παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να λάβει προσφορά και να αγοράσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με λίγα μόνο κλικ. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει ψηφιακά ασφαλίσεις Οχημάτων και Κατοικίας ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και νέα προϊόντα να πωλούνται διαδικτυακά από την εταιρεία στο μέλλον!

Η Anytime, που είναι ο Χρυσός Χορηγός αυτού του Αφιερώματος, δίνει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στον πελάτη προσφέροντας του ψηφιακά εργαλεία που κάνουν την ασφάλιση απλή. Συγκεκριμένα μέσω της υπηρεσίας «my anytime» οι πελάτες μπορούν να βλέπουν αναλυτικές πληροφορίες για τα συμβόλαιά τους, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, να πληρώνουν τα ασφάλιστρα τους και να παρακολουθούν τις πληρωμές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Ακόμη μπορούν να υποβάλλουν αίτημα αλλαγής για τα συμβόλαια τους, να αλλάζουν τα στοιχεία τους και να βρίσκουν απαντήσεις στα πιο συχνά τους ερωτήματα.

Ακόμη, πρόσφατα η Anytime λάνσαρε την νέα της υπηρεσία e-road assistance, όπου οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν υπηρεσίες οδικής βοήθειας ή να αναφέρουν κάποιο ατύχημα!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο  www.anytimeonline.com.cy

SoEasy Travel Insurance

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένας ταχέος αναπτυσσόμενος κλάδος και η SoEasy Travel Insurance φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές σε Κύπρο και εξωτερικό!

Μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας, ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο είδος κάλυψης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του ανάγκες. Έχοντας την προστασία που προσφέρει η ομπρέλα της SoEasy Insurance Brokers, ενός από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία στην χώρα μας, η SoEasy Travel Insurance είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες επιλογές ταξιδιωτικής ασφάλισης από πολλαπλούς παρόχους!

Την ίδια στιγμή μέσω ενός Affiliate Link η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τουριστικά γραφεία να διαθέτουν και οι ίδιοι απευθείας στους πελάτες τους τα προϊόντα της SoEasy Travel Insurance και να επωφελούνται προμήθειας κατά την πώληση!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο https://soeasytravelinsurance.com/  

Γενικές Ασφάλειες Κύπρου

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου είναι από τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Κύπρο. Το 2017 η εταιρεία συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, εγκαινίασε ένα καινούργιο κανάλι πωλήσεων δίνοντας τη δυνατότητα ασφάλισης μέσω Διαδικτύου.

Με μία απλή και κατανοητή διαδικασία ο χρήστης μπορεί να πάρει προσφορά αλλά και να αγοράσει Ασφάλεια Οχήματος ή Κατοικίας, Ασφάλεια Οδηγών, Ασφάλεια Ταξιδιού και Ασφάλεια Κυνηγών. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και η πληρωμή γίνετε με ασφάλεια μέσω της πύλης της JCC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Από το 1981 … για πάντα δίπλα σου!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο  https://www.gic.com.cy 

Κόσμος Ασφαλιστική

Μία νέα πλατφόρμα για την ασφάλιση των αγαπημένων μας τετράποδων λάνσαρε πριν μερικούς μήνες η Κόσμος Ασφαλιστική αναβαθμίζοντας την ίδια στιγμή το σχέδιο ασφάλισης κατοικιδίων που διατηρούσε!

Η διαδικασία για να λάβει κάποιος προσφορά και να ασφαλίσει το κατοικίδιο του είναι εξαιρετικά απλή αφού μέσα από 4 βήματα μπορεί να λάβει την προσφορά και στη συνέχεια να αγοράσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο από την άνεση του υπολογιστή ή του κινητού του τηλεφώνου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο http://www.insureyourpet.com.cy/

Progressive Ασφαλιστική

Άλλη μία εταιρεία που διαθέτει συγκεκριμένα ασφαλιστικά προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας της είναι η Progressive Ασφαλιστική. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει ψηφιακά κανάλια πωλήσεων για 3 Προιόντα. 

Το πρώτο αφορά την ασφάλιση ηλεκτρονικών συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, όπου ο πελάτης μπορεί να ασφαλίσει την  καινούργια  συσκευή του από την ιστοσελίδα της εταιρείας και να πληρώσει μέσω των ασφαλισμένων συστημάτων  της JCC.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο https://mi.progressiveic.com/

Τα άλλα δύο προιόντα που η εταιρεία διαθέτει online είναι η Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εργαζομένους, φοιτητές και επισκέπτες και το ασφαλιστικό προϊόν Rhodium που αφορά την ασφάλιση του αφαιρετέου ποσού (excess) περιεκτικής κάλυψης οχημάτων και απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως ασφαλιστικής εταιρείας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο https://di.progressiveic.com/en

Hellas Direct

Η Hellas Direct έχει ενεργή δραστηριότητα στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά το 2018 όταν λάνσαρε την ασφάλεια κατοικίας, προιόν με το οποίο δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα.

Όπως διαφημίζει η εταιρεία μέσα από την ιστοσελίδα της ο χρήστης μπορεί σε μόνο ένα λεπτό να λάβει προσφορά και να αγοράσει το συμβόλαιο του, χωρίς περιττές ερωτήσεις. Η Hellas Direct υπόσχεται μία διαφορετική εμπειρία ασφάλισης και δίνει την επιλογή ασφάλισης από 1 μέρα μέχρι 1 έτος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Με θεαματική αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 2023

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.hellasdirect.com.cy

Eurosure

Η Eurosure δίνει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα στους ιδιώτες πελάτες της να πάρουν προσφορά και να αγοράσουν συμβόλαιο Κατοικίας και Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης – Αλλοδαπών μέσω της ιστοσελίδας της ενώ για τους εταιρικούς πελάτες είναι διαθέσιμα τα συμβόλαια Επιχειρήσεων, Ευθύνης Εργοδότη, Αστικής Ευθύνης και Ασφαλιστήριο Εργολάβων κατά Παντός Κινδύνου. Οι πληρωμές γίνονται μέσω JCC ενώ ο χρήστης μπορεί ακόμη να δει πληροφορίες τόσο για τα συμβόλαια του αλλά για τις προσφορές που πήρε στο παρελθόν.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.eurosure.com

AKD Insurance

Το Ασφαλιστικό Γραφείο AKD Insurance προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες του να λάβουν προσφορά και να αγοράσουν συμβόλαιο μέσο της ιστοσελίδας της εταιρείας.

Η AKD Insurance διαθέτει ψηφιακά κανάλια πώλησης για επιλεγμένα προϊόντα του χαρτοφυλακίου της όπως αυτά της ασφάλισης οχημάτων, κατοικιών και Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας ο πελάτης μπορεί να συγκρίνει τιμές και καλύψεις ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες που συνεργάζεται η AKD Insurance.

Η ιστοσελίδα της εταιρείας και η λύσεις ψηφιακής ασφάλισης αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Techvault, χορηγού της ενότητας «Διαμεσολάβηση» αυτού του αφιερώματος.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο https://www.akdinsurance.eu/

Σημαντικές Σημειώσεις

  • Οι πληροφορίες έχουν συλλεγεί μετά από έρευνα στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών εταιρειών. Για περισσότερες πληροφορίες οι αναγνώστες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ίδιες τις εταιρίες.
  • Εάν εκ παραδρομής έχουμε παραλείψει κάποια εταιρεία που προσφέρει online συμβόλαια, μπορούν οι εταιρείες να μας στείλουν πληροφορίες στο [email protected] και θα προστεθούν στο άρθρο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.