1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η αστάθεια και η αβεβαιότητα θα αυξηθούν δηλώνει ο CEO της...

Η αστάθεια και η αβεβαιότητα θα αυξηθούν δηλώνει ο CEO της AXA

Η αστάθεια και η αβεβαιότητα θα αυξηθούν δηλώνει ο CEO της AXA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφαλιστική βιομηχανία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ουκρανία, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος πλήττει άμεσα τις αλυσίδες εφοδιασμού, σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία έχει αρχίσει να ανακτά τις δυνάμεις της, κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΑΧΑ Τhomas Buberl, προσυπογράφει την παραπάνω άποψη, τονίζοντας ότι η σύγκρουση αποτελεί απόδειξη πώς κόσμος πλέον έχει αλλάξει και ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν άμεσα στη νέα κατάσταση. «Ένα πράγμα είναι σαφές: η αστάθεια και η αβεβαιότητα θα αυξηθούν».

Η AΧΑ, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης, πούλησε τις δραστηριότητές της στην Ουκρανία το 2018, ενώ κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Reso Garantia, η οποία σύμφωνα με την Buberl δεν συμβάλλει σημαντικά στην απόδοση του ομίλου. Ο όμιλος αναφέρει ότι είχε λιγότερα από 200 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις στη Ρωσία.

«Μια ασφαλιστική εταιρεία εξετάζει τα πράγματα μακροπρόθεσμα», είπε ο Buberl, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πλήρους έτους, τα οποία έδειξαν μια ανάκαμψη από τις ζημίες που σχετίζονται με τον Covid. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ρωσική αγορά παραμένει ενδιαφέρουσα και γι’ αυτό δεσμευόμαστε, με τους εταίρους μας στην κοινοπραξία εκεί, να συνεχίσουμε και ακόμη και να περάσουμε αυτή τη δύσκολη φάση».

Aναφερόμενος στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ανατολική Ευρώπη ο Buberl τονίζει στους Financial Times ότι περίμενε από τις δυτικές εταιρείες που εκτίθενται στη Ρωσία και την Ουκρανία να κινηθούν γρήγορα και να επαναπροσδιορίσουν τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού, βάσει της εμπειρίας που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Θα είναι δύσκολο για αυτούς να το αντιμετωπίσουν, αλλά είναι συχνά θέμα εβδομάδων και μηνών μέχρι να προσαρμοστούν αυτές οι εταιρείες».

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.