1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Με υπηρεσίες τηλεϊατρικής η Alexa της Amazon στην Αμερική!

Με υπηρεσίες τηλεϊατρικής η Alexa της Amazon στην Αμερική!

Με υπηρεσίες τηλεϊατρικής η Alexa της Amazon στην Αμερική!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon επιδιώκει να κάνει την Alexa τον απόλυτο βοηθό για τον σύγχρονο άνθρωπο.  Όπως ανακοινώθηκε αυτή τη βδομάδα μέσα από τη συνεργασία της Amazon με τον κολοσσό τηλεϊατρικής «Teladoc Health», οι χρήστες της Alexa θα μπορούν εύκολα να μιλήσουν με γιατρό και να πάρουν συμβουλές για μη επείγοντα περιστατικά. Λέγοντας ο χρήστης, “Alexa, θέλω να μιλήσω σε έναν γιατρό”, η Alexa θα ειδοποιεί την Teladoc και ένας ιατρός θα τηλεφωνεί στον χρήστη.

Teladoc Alexa

Η νέα λειτουργία «Teladoc Alexa» θα είναι διαθέσιμη προς το παρών μόνο στην Αμερική και θα  λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή Echo που υποστηρίζει φωνή, με τα σχέδια των εταιρειών να περιλαμβάνουν στο μέλλον την εισαγωγή και κάποιας λειτουργίας βίντεο.

Οι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν από την Teladoc να τους συνδέσει με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ανά πάσα στιγμή. Στη συνέχεια, το τηλεφωνικό κέντρο της Teladoc θα συνδέσει τον χρήστη με τον κατάλληλο γιατρό που είναι διαθέσιμος, ο οποίος θα καλέσει πίσω τον ασθενή στη συσκευή Echo. Το κόστος για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι θα φτάνει έως και 75 δολάρια.

“Η συνεργασία της Teladoc Health με την Amazon είναι ένα ακόμη βήμα για την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε η επικεφαλής προϊόντων της Teladoc Health Ντόνα Μπόγιερ. “Εισάγοντας και ενσωματώνοντας την εικονική εμπειρία πρώτης φροντίδας με συσκευές Echo, παρέχουμε ένα καινοτόμο και βολικό τρόπο για τους χρήστες να συνδεθούν με κάποιο γιατρό. Συναντάμε τους καταναλωτές εκεί που βρίσκονται, για να συνεχίσουμε να παρέχουμε πολύτιμη και υψηλής ποιότητας φροντίδα στα μέλη μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metaverse: Ένας ψηφιακός κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες

Doctor Alexa

Η σχετικά γρήγορη υιοθέτηση από τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζουν συνομιλία των χρηστών με την συσκευή,  υπήρξε ένα σημαντικό θέμα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Voicebot τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών για τέτοιες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, το ποσοστό των ατόμων που έχουν χρησιμοποιήσει φωνητικό βοηθό για θέματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη έχει αυξηθεί από 7,5% σε 21% τα τελευταία δύο χρόνια. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με ασθένειες, μεταξύ των οποίων και η covid-19, και ένας αυξανόμενος αριθμός επιλογών φωνητικής υγειονομικής περίθαλψης έχουν συμβάλει στην αύξηση αυτών των αριθμών. Εργαλεία όπως η εφαρμογή τεχνολογίας που διαβάζει δυνατά τις συνταγές σε μπουκάλια φαρμάκων σε άτομα με περιορισμένη όραση ή οι πολλοί εικονικοί βοηθοί που χρησιμοποιούν φωνή καθιστούν σαφές ότι η φωνητική τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική βιομηχανία είναι εδώ για να μείνει.

Η Amazon είναι πρόθυμη να τρέξει και τα δικά της πειράματα σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης πιστοποίησης του Νόμου φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας (HIPAA) για την Alexa το 2019 και της εκτέλεσης παραγγελιών φαρμακείου μετά την απόκτηση του διαδικτυακού φαρμακείου PillPack.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Η συμφωνία με την  Teladoc απλά επιβεβαιώνει ότι η Amazon δεν θα αγνοήσει την υγειονομική περίθαλψη των καταναλωτών καθώς αναπτύσσει λειτουργίες φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Teladoc Health για να προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν εύκολο, hands-free τρόπο σύνδεσης με έναν γιατρό», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Alexa Debra Chrapaty. “Είτε φροντίζουν το άρρωστο παιδί τους στη μέση της νύχτας είτε θέλουν να ρωτήσουν έναν γιατρό για συμπτώματα αλλεργίας μεταξύ των συναντήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ελπίζουμε ότι αυτή η εμπειρία θα βοηθήσει τους πελάτες μας να βρουν τη βολική βοήθεια που θέλουν από την άνεση του σπιτιού τους”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.