1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυτά είναι τα κορυφαία brands για το 2022 σύμφωνα με την...

Αυτά είναι τα κορυφαία brands για το 2022 σύμφωνα με την Brand Finance! Δείτε ποιες ασφαλιστικές εταιρείες είναι ανάμεσα τους.

Αυτά είναι τα κορυφαία brands για το 2022 σύμφωνα με την Brand Finance! Δείτε ποιες ασφαλιστικές εταιρείες είναι ανάμεσα τους.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Δημοσιεύθηκε η νέα λίστα της Brand Finance για τα κορυφαία Brands για το 2022 παγκοσμίως. Η Brand Finance είναι η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία αποτίμησης επωνυμιών στον κόσμο και η λίστα της περιλαμβάνει τα 500 Brands με την μεγαλύτερη αξία ανά την υφήλιο.

Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε ως επί το πλείστον εταιρείες τεχνολογίας ενώ ανάμεσα στις πρώτες 30 εταιρείες του κόσμου φιγουράρει και μία ασφαλιστική με άλλες 8 να είναι ανάμεσα στα 500 κορυφαία Brands του κόσμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την λίστα της Brand Finance το κορυφαίο Brand του ασφαλιστικού χώρου είναι ο όμιλος Allianz με τον Γερμανικό κολοσσό να βρίσκεται στην 30η θέση παραμένοντας σταθερός σε σχέση με την λίστα του περασμένου χρόνου. To Brand της Allianz το οποίο είναι το μοναδικό ασφαλιστικού οργανισμού ανάμεσα στα πρώτα 100 της λίστας αποτιμάτε περισσότερα από 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην συνέχεια συναντάμε άλλες τέσσερις εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου ανάμεσα στις πρώτες 200 αυτή την φορά. Συγκεκριμένα η Γαλλική πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία AXA βρίσκετε στην θέση 117 πέφτοντας 16 θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2021 ενώ στην θέση 149 βρίσκουμε την Αμερικανική εταιρεία GEIGO που βελτίωσε την κατάταξη της κατά 13 θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metlife Cyprus: Αναδεικνύεται ξανά σε ... Great Place to Work

Ανεβαίνοντας με την σειρά της 26  θέσεις ακολουθεί η επίσης Αμερικανική εταιρεία Progressive η οποία βρίσκεται στην 175η θέση ενώ με μία θεαματική αναρρίχηση 86 θέσεων η εταιρεία κλάδου ζωής Canada Life βρίσκεται στην θέση αριθμός 180.

Τέλος ανάμεσα στις θέσεις 200 και 400 συναντάμε άλλες δύο ασφαλιστικές εταιρείες και δύο αντασφαλιστές. Πρόκειται για τον όμιλο Generalli που βρίσκεται στην θέση νούμερο 239, την Βρετανική εταιρεία Aviva στην θέση 299 ενώ οι αντασφαλιστικές εταιρείες που ξεχώρισαν είναι η Swiss Re στην θέση 376 και η Munich Re στην θέση 390.

Όσο αφορά τα μη ασφαλιστικά Brands ξεχωρίζουν τα εξής:

  • Η Apple παραμένει το Brand με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο με αποτίμηση ρεκόρ άνω των 355 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Ακολουθεί η Amazon με αξία λίγο πάνω από 350 δισεκατομμύρια και η Google με περισσότερα από 263 εκατομμύρια.
  • Το TikTok στην πρώτη του εμφάνιση στην σχετική λίστα βρίσκεται στην θέση νούμερο 18 και είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Brand στον κόσμο με αύξηση 215%.
  • Η τεχνολογία παραμένει ο πιο πολύτιμος κλάδος ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί το λιανικό εμπόριο.
  • Η ανάπτυξη των εμβολίων κατά του Covid-19 βοήθησε την αύξηση της αξίας για τις φαρμακευτικές εταιρείες ενώ ο τουριστικός τομέας παραμένει χαμηλά λόγω της πανδημίας.
  • Οι ΗΠΑ και η Κίνα κυριαρχούν στην σχετική λίστα έχοντας τα 2/3 σε αξία ενώ η Ινδία αναπτύσσετε ταχύτατα με την αξία των Brand της της χώρας να σημειώνει αύξηση 42%
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.