1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Φρόσω Γεωργίου: «Η ύπαρξη ενός σωστού ομαδάρχη είναι το Α και...

Φρόσω Γεωργίου: «Η ύπαρξη ενός σωστού ομαδάρχη είναι το Α και το Ω»!

Φρόσω Γεωργίου: «Η ύπαρξη ενός σωστού ομαδάρχη είναι το Α και το Ω»!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνεχίζουμε σήμερα τις συνεντεύξεις μας με ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή του ασφαλιστικού κλάδου, δηλαδή τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη ξεκίνησε στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου εξαιτίας της σημερινής της ομαδάρχη και σε μια εποχή που δεν την ευχαριστούσε το επάγγελμα που έκανε. Σήμερα νιώθει ότι βρήκε αυτό που την εκφράζει και που το κάνει με αγάπη και ευχαρίστηση.

Η Φρόσω Γεωργίου είναι στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου τα τελευταία 3 χρόνια και όπως μας λέει η ίδια  εκείνο που την παρακινεί να συνεχίζει καθημερινά είναι η αγάπη της για αυτό το επάγγελμα και το τι μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή.

Με την Φρόσω μιλάμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος στο επάγγελμα, τον ρόλο του ομαδάρχη στα πρώτα βήματα ενώ μας περιγράφει μία πραγματική, δυσάρεστη δυστυχώς, εμπειρία με μία πελάτισσα και φίλη που τη σημάδεψε και την έκανε να νιώθει ακόμη περισσότερο την ανάγκη να προσφέρει τις υπηρεσίες της ούτως ώστε να μην έχουν οι πελάτες της σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου γεγονότος οικονομική απώλεια.

Τώρα μπορείς να προβληθείς και εσύ στο Cyprus Insurance News αξιοποιώντας τις νέες υπηρεσίες προβολής για ανεξάρτητους ασφαλιστικούς συμβούλους και ομάδες! Μάθε περισσότερα εδώ.

Φρόσω, μίλησε μας λίγο για τα αρχικά δικά σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο, τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και πως ήταν η πορεία μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα στην Ασφαλιστική βιομηχανία πριν από τρία χρόνια.

Ήμουν σε ένα φιλικό πάρτι και μιλούσα με φίλους για την τότε δουλειά μου, πως δεν με ευχαριστούσε πλέον για οικονομικούς κυρίως λόγους και για το ότι δεν υπήρχε προοπτική ανέλιξης. Με άκουσε η σήμερα ομαδάρχης μου, η οποία τότε δεν με γνώριζε προσωπικά και μου πρότεινε να βρεθούμε για καφέ και να τα πούμε. Μου έκανε λοιπόν πρόταση για να ενταχθώ στην δική της ομάδα στον ασφαλιστικό τομέα.

Οι λόγοι που με έκαναν να επιλέξω το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι η επαφή και η επικοινωνία με τον κόσμο,  η προοπτική μισθολογικής και επαγγελματικής ανέλιξης και γενικά η φύση του επαγγέλματος.

Συνεχίζω να το κάνω μέχρι και σήμερα γιατί νοιώθω επιτέλους ότι βρήκα αυτό που με εκφράζει, το αγαπώ και το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.

Ποιες είναι οι δυσκολίες ή οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας καινούργιος ασφαλιστικός σύμβουλος, τόσο στα πρώτα του βήματα όσο και στη συνέχεια;

Οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος ασφαλιστής είναι πρώτα ο ίδιος του ο εαυτός. Θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζεται το άγχος του αλλά και τον παραγωγικό του χρόνο. Να έχει δηλαδή σωστό προγραμματισμό και πολύ καλές εργασιακές συνήθειες.

Επίσης κάτι το οποίο αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι,        είναι οι αντιρρήσεις των υποψήφιων πελατών είτε λόγω άγνοιας, είτε γιατί έζησε κάτι στο παρελθόν που τον κρατάει σε άρνηση. Επίσης τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας έχουν επηρεαστεί οικονομικά οι καταναλωτές και είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα οικονομικά τους.

Στο ξεκίνημα ενός νέου ασφαλιστικού συμβούλου, μία ιδιαίτερη δυσκολία είναι η εξεύρεση υποψήφιων πελατών ειδικά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Έχει να αντιμετωπίσει άγνωστες επαφές τις οποίες πρέπει να βρει τρόπο προσέγγισης έτσι ώστε ο υποψήφιος πελάτης να είναι δεκτικός στο να ακούσει αυτά που έχουμε να του προτείνουμε. Για να μπορέσεις να προχωρήσεις σωστά και να υπάρχει συνέχεια στο επάγγελμα, θα πρέπει να είσαι συνεπής. Να μην χαλάς το πρόγραμμα σου και να  τηράς ευλαβικά όλες τις καλές συνήθειες που αποκτάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα Παγκύπρια Αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE

Το είναι κάποιος ασφαλιστικός σύμβουλος είναι σίγουρα ένα απαιτητικό επάγγελμα! Τι είναι αυτό που εσένα σε παρακινεί να συνεχίζεις καθημερινά;

Το να είσαι Ασφαλιστικός Σύμβουλος είναι σίγουρα πολύ απαιτητικό επάγγελμα. Καταρχάς το ελεύθερο αλλά απαιτητικό ωράριο σε ωθεί να εργάζεσαι όταν οι υπόλοιποι έχουν ήδη σχολάσει γιατί θα πρέπει να προσαρμοστείς στο διαθέσιμο ωράριο του πελάτη για να μπορέσει να σε υποδεχτεί στον χώρο του.

Επίσης δεν μπορείς να εφησυχάσεις λόγω του ότι για να έχεις εισοδήματα χρειάζεται δραστηριότητα (να βλέπεις υποψήφιους πελάτες) ειδικά στο ξεκίνημα της καριέρας μας γιατί δεν υπάρχει σταθερό εισόδημα. Θα πρέπει να είσαι πάντα δίπλα στον πελάτη για οτιδήποτε χρειαστεί.

Η ευθύνη μας έναντι στον πελάτη δεν τελειώνει ποτέ. Αυτό που παρακινεί εμένα να συνεχίζω καθημερινά είναι η αγάπη μου για αυτό το επάγγελμα και το τι μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή. Πολύ σημαντικό όμως είναι η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μου δείχνουν οι πελάτες μου. Δεν θα μπορούσα βέβαια να το κάνω με επιτυχία χωρίς τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου να με στηρίζουν και να με σπρώχνουν προς την επιτυχία. Αυτοί φυσικά είναι ο σύζυγος μου, η ομαδάρχης μου, ο διευθυντής μου και φυσικά μία μεγάλη εταιρεία όπως η CNP Cyprialife.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ενός ομαδάρχη στα πρώτα δικά βήματα ενός επαγγελματία;

Η ύπαρξη ενός σωστού ομαδάρχη είναι το Α και το Ω.

Είναι αυτός που θα πιστέψει πρώτος σε εσένα και στις δυνατότητες σου. Θα σε παρακινεί καθημερινά για να μην ξεχνάς τους στόχους σου και γιατί είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Θα σου δώσει τα εφόδια για την σωστή εκμάθηση και κατάρτιση. Θα σε καθοδηγήσει για το πως θα πετύχεις τους στόχους σου. Είναι δίπλα σου βράχος να σε εμψυχώνει στα δύσκολα, σε κράτα στη πορεία σου και δεν αφήνει τις ανασφάλειες σου να σε κρατούν πίσω από τους στόχους σου. Είναι δηλαδή ο φάρος που σε κράτα στο σωστό μονοπάτι για να φτάσεις στη κορυφή.

Πιστεύω πως ένας νέος ασφαλιστής αν δεν έχει τον σωστό ομαδάρχη θα έχει ημερομηνία λήξης.

Ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

Επαγγελματικοί μου στόχοι για το μέλλον είναι να κτίσω το καλύτερο όνομα στην Ασφαλιστική βιομηχανία για την ποιότητα εξυπηρέτησης μου. Να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ εμένα και των πελατών μου με απώτερο σκοπό η ευχαριστημένοι πελάτες μου να με συστήνουν σε δικούς τους ανθρώπους. Για μένα οι ευχαριστημένοι πελάτες μου θέλω να είναι η καλύτερη μου διαφήμιση. Σε 5 με 10 χρόνια βλέπω τον εαυτό μου ως μια καταξιωμένη επαγγελματία στον χώρο μου και να κατέχω μία από τις πρώτες θέσεις στην εταιρεία μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Γενικότερα τώρα, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πιστεύω ότι πρέπει να έχει ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος είναι να είναι αληθινός και ειλικρινείς απέναντι στον πελάτη, να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Να έχει γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων για να μπορεί να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές που αφορούν την προστασία του εισοδήματος ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου που θα έχει απέναντι του. Προτεραιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου  οφείλει να είναι αποκλειστικά το συμφέρον του πελάτη.

Γίνεται συχνά μεγάλος λόγος για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν κοινωνία. Πως το βλέπεις εσύ μέσα από την καθημερινή τριβή σου με τον κόσμο και ποιος ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου;

Ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας δεν έχουν ασφαλιστική κουλτούρα. Αν και οι νέοι μας σήμερα είναι περισσότερο ψαγμένοι, εντούτοις δεν έχουν ανεπτυγμένη την Ασφαλιστική συνείδηση. Θεωρούν ότι έχοντας ασφαλίσει το αυτοκίνητο τους ή έχοντας μία κάρτα νοσηλείας είναι πλήρως ασφαλισμένοι. Αυτές είναι μόνο 2 από τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν. Δεν έχουν πλήρη αντίληψη για τους ασφαλιστικούς  κινδύνους που απειλούν τα εισοδήματα τους ή δεν το θεωρούν προτεραιότητα τους και το αναβάλλουν για αργότερα.

Ο ρόλος ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι μέσα από μια ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών, να συμβουλέψει ορθά  για το  πως να προστατεύσει ο πελάτης τα εισοδήματά του από προβλεπόμενα και απρόβλεπτα γεγονότα της ζωής. Πρέπει δηλαδή να δημιουργήσουμε στον πελάτη την Ασφαλιστική συνείδηση αλλά και την αξία της Ασφάλισης.

Περιέγραψε μας μία περίπτωση με κάποιον πελάτη σου, που θα έλεγες ότι σε σημάδεψε σαν επαγγελματία!

Ένα γεγονός το οποίο με σημάδεψε σαν επαγγελματία και μάλιστα στα πρώτα μου βήματα στον χώρο, είναι μία πελάτισσα και φίλη, σύζυγος και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.  Είχαμε κλείσει επαγγελματικό ραντεβού για να κάνουμε ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών. Βρήκαμε τις ανάγκες και προχωρήσαμε με την ασφάλεια.

Στους 4 μήνες ενημερώθηκα ότι διαγνώσθηκε με μία σοβαρή ασθένεια. Μεγάλη η στεναχώρια και η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Στο σχέδιο που είχαμε κάνει είχαμε προστατεύσει το εισόδημα σε περίπτωση μίας σοβαρής ασθένειας οπόταν προχωρήσαμε άμεσα με την πληρωμή της απαίτησης.

Η Εταιρεία μου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αποζημίωσης της πελάτισσα μου και αυτό μου έδωσε την ανακούφιση που μπόρεσα τουλάχιστον οικονομικά να ξαλαφρώσω την κατάσταση.  Δυστυχώς μετά από πέντε μήνες επήλθε το μοιραίο.

Νοιώθω ότι είναι από τις περιπτώσεις που σε στεναχωρούν, που δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις και τι πρέπει να πεις. Είναι όμως και η ανακούφιση ότι μπόρεσες μέσα από όλα αυτά να προσφέρεις κάτι έστω το ελάχιστο. Σίγουρα δεν μπορείς να βοηθήσεις στην ψυχολογική απώλεια αλλά τουλάχιστον μπορείς να βοηθήσεις την οικονομική απώλεια.

Μετά από αυτό, νοιώθω και έχω την ανάγκη να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ούτως ώστε να μην έχουν οι πελάτες μου σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου γεγονότος οικονομική απώλεια.

Πως αξιοποιείς την τεχνολογία στην καθημερινότητα σου; Θεωρείς ότι είναι ευκαιρία ή απειλή για τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

 Η τεχνολογία σήμερα για έναν επαγγελματία είναι ο τέλειος συνεργάτης. Στη περίοδο της πανδημίας στη δική μου εταιρεία λειτουργούσαμε κανονικά. Δεν μας κράτησε πίσω τίποτα γιατί μπορούσαμε να κάνουμε συναντήσεις μέσω διαδικτύου και είχαμε τη δυνατότητα να συνάψουμε συνεργασία με ηλεκτρονικές υπογραφές. Με αυτόν τον τρόπο εκμηδενίστηκαν οι αποστάσεις. Με τη τεχνολογία,  γραφείο μου είναι όπου βρίσκομαι, εξυπηρετώ τους πελάτες μου 24 ώρες το 24ωρο. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε πιο παραγωγικοί γιατί κερδίζουμε χρόνο. Στο παρελθόν η εξυπηρέτηση δεν ήταν τόσο άμεση, υπήρχαν κενά στην ενημέρωση. Τώρα υπάρχει  εφαρμογή στην οποία ο πελάτης μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για τα συμβόλαια του. Για μένα η τεχνολογία είναι σύμμαχος μας και όχι απειλή. Για το μέλλον είμαι σίγουρη ότι θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα με περισσότερες ευκολίες και εργαλεία διαχείρισης και εξυπηρέτησης των πελατών μας.

Πως αξιοποιείς τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης για τη δουλειά σου και τι περισσότερο πιστεύεις θα μπορούσε να κάνει κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος;

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία, αντιλήφθηκα ότι μπορούν με τον σωστό χειρισμό να με βοηθήσουν να προωθήσω την δουλειά μου και τις υπηρεσίες που μπορώ να παρέχω στους υποψήφιους πελάτες. Μπορώ επίσης μέσα από αναρτήσεις μου να ενημερώνω τους διαδικτυακούς μου φίλους και πελάτες για τις εξελίξεις που αφορούν το επάγγελμα μου.

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα.

Η συμβουλή μου σε ένα νέο ή κάποιον που αισθάνεται νέος και σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου, είναι να καταλάβει ότι μπαίνοντας σε αυτό το επάγγελμα του δίνεται η ευκαιρία να έχει οικονομική και επαγγελματική ανέλιξη να μπορέσει να ονειρευτεί και να υλοποιήσει τον κάθε στόχο που θέλει να θέσει ο ίδιος στον εαυτό του.

Είναι ένα επάγγελμα χωρίς όριο στο εισόδημα. Κάθε μέρα θα του δίνεται η ευκαιρία να εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Οφείλω όμως να αναφέρω ότι δεν είναι όλα ρόδινα και τίποτα δεν μας χαρίζεται. Για να καταφέρει κάποιος να διακριθεί και να έχει ψηλά εισοδήματα θα πρέπει να πειθαρχήσει τον εαυτό του να εργασθεί σκληρά για να αποκτήσει την γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Να έχει υπομονή και επιμονή.  Να γνωρίζει ότι κάθε αρχή και δύσκολη.

Εννοείτε ότι δεν έχει άλλη επιλογή ειδικά αν έχει ομαδάρχη την Ομαδάρχη μου 😊

Ποια είναι η Φρόσω Γεωργίου;

Πότε ξεκίνησες: Ξεκίνησα στην Ασφαλιστική Βιομηχανία πριν 3 χρόνια

Κλάδοι που ασχολείσαι: Κλάδος Ζωής, Υγείας και Προσωπικών Ατυχημάτων

Αγαπημένο προϊόν: Ισόβιο σχέδιο Ζωής

Μέντορας: Αλεξία Αλεξάνδρου

Επαγγελματίες που θαυμάζεις: Χριστόδουλο Ελληνόπουλο

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: CNP Cyprialife

Έδρα: Λευκωσία

Αγαπημένο Motto: “ Success is most often achieved by those who don’t know that failure is inevitable”.

Αγαπημένο βιβλίο: Ταγκό με τον Καρ-Κείνο

Πιο παράξενη ερώτηση/απορία που δέχτηκες από πελάτη: Δεν μου έχει τύχει ακόμη.

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99479206

Διεύθυνση Γραφείου: Δημήτρη Καρατάσου 15, Αναστάσιο Μέγαρο, 6ος όροφος, 2024 Στρόβολος

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.