1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Naji Haddad:  «Οραματιζόμαστε το BLIS ως μια πλατφόρμα που προωθεί την...

Naji Haddad:  «Οραματιζόμαστε το BLIS ως μια πλατφόρμα που προωθεί την καινοτομία, τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων»!

Naji Haddad:  «Οραματιζόμαστε το BLIS ως μια πλατφόρμα που προωθεί την καινοτομία, τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων»!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το BLIS Experience αποτελεί ίσως τη πιο σημαντική εκδήλωση του ασφαλιστικού κλάδου στην περιοχή μας αφού προσελκύει κάθε χρόνο τόσο καταξιωμένους ομιλητές από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου αλλά και εκατοντάδες επαγγελματίες της ασφάλισης από τον Λίβανο, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

Το BLIS Experience επιστρέφει φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά, φέροντας τον τίτλο «Be the Cause» και έχει στόχο όπως μας λέει ο εμπνευστής της εκδήλωσης, Naji Haddad, να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες να ταρακουνήσουν το μυαλό και τα συναισθήματα των πελατών τους, παρέχοντας απόλυτη προστασία και δημιουργώντας ιστορίες επιτυχίας.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, του επερχόμενου συνεδρίου που το Cyprus Insurance News είναι χορηγός επικοινωνίας, μιλήσαμε με τον εμπνευστή και διοργανωτή του συνεδρίου, Naji Haddad, για πολλά και διάφορα γύρω από τη διοργάνωση του BLIS Experience τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο Naji Haddad είναι ένας διακεκριμένος ασφαλιστικός σύμβουλος από τον Λίβανο με πλούσια δράση στην παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία. Εκτός από διοργανωτής του BLIS Experience, ο Naji είναι ο Πρόεδρος του MDRT για την Περιφέρειας της Μέσης Ανατολής – Αφρικής & Νότιας Ασίας ενώ είναι πρεσβευτής τόσο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Life Happens για τη Μέση Ανατολή όσο και του οργανισμού GAMA.

Διαβάστε πιο κάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Naji Haddad.

Μπορείτε να μας πείτε τι σας ενέπνευσε όταν διοργανώνατε για πρώτη φορά το ασφαλιστικό συνέδριο BLIS στο Λίβανο και πώς αυτό έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια;

Το ασφαλιστικό συνέδριο BLIS στο Λίβανο λειτουργεί ως ετήσιος «φάρος» για τον ασφαλιστικό κλάδο, ιδιαίτερα για τον τομέα της ασφάλισης ζωής. Έχει εξελιχθεί σε ευκαιρία ανάπτυξης για τους επαγγελματίες ασφαλιστές από τον Λίβανο, την Ευρώπη και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Με τα χρόνια, το BLIS έχει δώσει στους επαγγελματίες νέες δεξιότητες και γνώσεις, προωθώντας βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τις νέες εργασίες και την εκθετική ανάπτυξη.

Ποιοι είναι μερικοί από τους βασικούς στόχους ή θέματα που το BLIS Experience στοχεύει να αντιμετωπίσει και να προωθήσει στον ασφαλιστικό κλάδο;

Το BLIS Experience στοχεύει να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου έτσι ώστε οι ίδιοι να επηρεάσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των πελατών. Το φετινό θέμα, “Be the Cause”, ενθαρρύνει τους πράκτορες να ταρακουνήσουν το μυαλό και τα συναισθήματα των πελατών τους, παρέχοντας απόλυτη προστασία και δημιουργώντας ιστορίες επιτυχίας. Οι διευθυντές καλούνται να προσλάβουν τους σωστούς ανθρώπους και να προσφέρουν ικανοποιητικές διαδρομές σταδιοδρομίας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ανάπτυξη, αξία και μια ακμάζουσα ασφαλιστική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το δυνατό δίδυμο πίσω από το BLIS

Με ποιους τρόπους έχει συμβάλει το συνέδριο BLIS στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού τομέα στο Λίβανο και στην ευρύτερη περιοχή;

Το συνέδριο BLIS έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού τομέα στο Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή. Παρέχει μια ευκαιρία ανάπτυξης για τους επαγγελματίες, προωθεί βιώσιμες πρακτικές, δημιουργεί αξία για τους πελάτες και τονώνει την ανάπτυξη νέων εργασιών. Με την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και καινοτόμων στρατηγικών, το BLIS συμβάλλει στην ανύψωση του ασφαλιστικού κλάδου, οδηγώντας στην  πρόοδο και την επιτυχία για τα άτομα και τον κλάδο στο σύνολό του.

Θα μπορούσατε να επισημάνετε μερικούς από τους αξιόλογους ομιλητές ή εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας που θα συμμετάσχουν στο BLIS φέτος και τον αντίκτυπο που θέλετε να έχουν στους συμμετέχοντες;

Το φετινό συνέδριο BLIS θα περιλαμβάνει αξιόλογους ομιλητές και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας όπως ο Tony Gordon, ο Solomon Hicks, ο Tom Hegna, ο Kaplan Mobray, ο Sanjay Tolani και άλλοι. Αυτοί οι ομιλητές φέρνουν την εμπειρία τους στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, την ηγεσία, την προσωπική ανάπτυξη, την ασφάλιση και τον οικονομικό σχεδιασμό. Ο αντίκτυπος των ιδεών, των στρατηγικών και της έμπνευσής τους αναμένεται να μεταμορφώσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων και να τους δώσει τη δυνατότητα να υπερέχουν στους διάφορους ρόλους που έχουν να διαδραματίσουν στον ασφαλιστικό κλάδο.

naji-haddad

Ποια είναι μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου BLIS που το ξεχωρίζουν από άλλα ασφαλιστικά γεγονότα στην περιοχή;

Το BLIS ξεχωρίζει από άλλες ασφαλιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή λόγω των κορυφαίων ομιλητών του, των διαφορετικών συμμετεχόντων παγκοσμίως και ενός συνδυασμού εμπειριών ψυχαγωγίας και μάθησης για τους ασφαλιστικούς συμβούλους. Το συνέδριο παρέχει ένα δυναμικό και ελκυστικό περιβάλλον, προωθώντας ευκαιρίες δικτύωσης, ανταλλαγή γνώσεων και επαγγελματική ανάπτυξη. Η ισορροπία μεταξύ εκπαίδευσης και διασκέδασης δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα που το κάνει να ξεχωρίζει.

Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν ιστορίες επιτυχίας ή επιτεύγματα που έχουν προκύψει από προηγούμενα συνέδρια BLIS, όπως συνεργασίες ή πρωτοβουλίες που προωθήθηκαν από την εκδήλωση;

Σε προηγούμενα συνέδρια του BLIS έχουμε γίνει μάρτυρες της εμφάνισης επιτυχημένων ιστοριών, συνεργασιών και πρωτοβουλιών. Αυτές περιλαμβάνουν γόνιμες συνεργασίες που σχηματίζονται μεταξύ των συμμετεχόντων, οδηγώντας σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, κοινές πρωτοβουλίες και κοινή γνώση. Το BLIS λειτουργεί ως καταλύτης για συνεργασία και καινοτομία στον ασφαλιστικό κλάδο, καλλιεργώντας ένα υποστηρικτικό οικοσύστημα που συνεχίζει να ευδοκιμεί πέρα από την ίδια την εκδήλωση.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια ή καινοτομίες για μελλοντικές εκδόσεις του BLIS Experience που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το δυνατό δίδυμο πίσω από το BLIS

Για το μέλλον του BLIS Experience, υπάρχουν σχέδια επέκτασης πέρα από τη Βηρυτό του Λιβάνου, ενδεχομένως διερευνώντας ευκαιρίες δικαιόχρησης. Αυτό το φιλόδοξο όραμα στοχεύει να μεταφέρει το συνέδριο BLIS σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους επαγγελματίες ασφαλιστές παγκοσμίως εμπλουτισμένες εμπειρίες. Εξετάζοντας τις επιλογές franchise, το BLIS επιδιώκει να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο διεθνές ασφαλιστικό συνέδριο, προωθώντας την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες για πράκτορες και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και το όραμά σας για το μέλλον του συνεδρίου BLIS και πώς βλέπετε να συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στο Λίβανο και πέραν αυτού;

Οι φιλοδοξίες μας για το συνέδριο BLIS περιλαμβάνουν συνεχή ανάπτυξη, διεθνή αναγνώριση έτσι ώστε να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για θετικές αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο. Οραματιζόμαστε το BLIS ως μια πλατφόρμα που προωθεί την καινοτομία, τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στο Λίβανο και πέραν αυτού. Ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες και αντιμετωπίζοντας τις αναδυόμενες τάσεις, το BLIS στοχεύει στην ανύψωση της βιομηχανίας και στη δημιουργία ενός ζωντανού, έτοιμου για το μέλλον τομέα.

Ως διοργανωτής του συνεδρίου BLIS, ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε στην πορεία και πώς τις ξεπεράσατε;

Ως διοργανωτής του συνεδρίου BLIS, αντιμετώπισα διάφορες προκλήσεις όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής κατάστασης στον Λίβανο και των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, έπρεπε επίσης να διαχειριστούμε την πολυπλοκότητα της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Το 2020, αντιμετωπίσαμε την τεράστια πρόκληση της υλοποίησης της εκδήλωσης ενώ ο COVID-19 βρισκόταν στο αποκορύφωμά του.

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των παρευρισκόμενων, έπρεπε να προσαρμοστούμε και να εφαρμόσουμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Κλείσαμε μια αίθουσα συνεδριάσεων για 1000 άτομα, αλλά έπρεπε να προσαρμόσουμε τα καθίσματα για να φιλοξενήσουμε μόνο 200 άτομα, με σημαντική απόσταση μεταξύ των καρεκλών. Εφαρμόστηκαν επιμελώς όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Αυτή η κατάσταση μας ώθησε να πρωτοπορήσουμε στην ιδέα μιας υβριδικής εκδήλωσης υψηλής κλίμακας, η οποία μας επέτρεψε να συγκεντρώσουμε χιλιάδες συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων κύριων ομιλητών και συζητήσεων πάνελ, μέσω απομακρυσμένων συνδέσεων.

Στη συνέχεια, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε μεγάλες οθόνες, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν ακόμα να συμμετάσχουν με ουσιαστικό τρόπο. Το 2021, αν και η πρόκληση ήταν λιγότερο σημαντική, συνεχίσαμε με την υβριδική μορφή λόγω συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με την πανδημία. Η εκδήλωση προσέλκυσε συμμετέχοντες από ακόμη περισσότερες χώρες, επεκτείνοντας την παγκόσμια εμβέλειά της. Για να διευκολυνθεί η επικοινωνία και η συμμετοχικότητα, το συνέδριο μεταφράστηκε ταυτόχρονα σε τέσσερις γλώσσες, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν πλήρως και να κατανοήσουν το πολύτιμο περιεχόμενο που μοιράζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το δυνατό δίδυμο πίσω από το BLIS

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, προσαρμοστήκαμε με επιτυχία στις εξελισσόμενες συνθήκες που επέφερε η πανδημία. Η ικανότητά μας να πρωτοπορούμε και να πραγματοποιούμε την εκδήλωση σε υβριδική μορφή, αξιοποιώντας την τεχνολογία και την απομακρυσμένη συνδεσιμότητα, μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια πολύτιμη και συναρπαστική εμπειρία συνεδρίου στους συμμετέχοντες μας.

Αυτές οι εμπειρίες έχουν ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε σε απροσδόκητες περιστάσεις. Ως διοργανωτής του συνεδρίου BLIS, δεσμεύομαι να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, να βρούμε καινοτόμες λύσεις και να διασφαλίσουμε την επιτυχία της εκδήλωσης κάθε χρόνο.

naji-haddad

Κατά τη γνώμη σας, ποιες είναι μερικές από τις αναδυόμενες τάσεις ή τομείς εστίασης που πρέπει να προσέξει ο ασφαλιστικός κλάδος και πώς τα αντιμετωπίζει το συνέδριο BLIS

Μία από τις αναδυόμενες τάσεις στον ασφαλιστικό κλάδο είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας. Η βιομηχανία θα πρέπει να δώσει προσοχή στην προσαρμογή της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών αναδοχής, της δέσμευσης των πελατών και της ανάλυσης δεδομένων. Το BLIS αντιμετωπίζει αυτή την τάση παρουσιάζοντας ενότητες και συζητήσεις σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στις ασφαλιστικές εργασίες. Διερευνά εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι ψηφιακές πλατφόρμες και οι πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις τάσεις, το BLIS εξοπλίζει τους συμμετέχοντες με τις γνώσεις και τις στρατηγικές για να πλοηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο του ασφαλιστικού κλάδου.

Το BLIS Experience έχει προσελκύσει χορηγούς και συμμετέχοντες από την Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για τη σημασία αυτής της διασυνοριακής συμμετοχής και τα οφέλη που προσφέρει στο συνέδριο και στον ασφαλιστικό κλάδο στο σύνολό του;

Η διασυνοριακή συμμετοχή της Κύπρου στα πρόσφατα συνέδρια του BLIS είναι σημαντική, καθώς αναδεικνύει την αυξανόμενη φήμη και απήχηση του συνεδρίου πέρα από τα εθνικά σύνορα. Η Κύπρος, ως μία από τις κορυφαίες χώρες που συμμετέχουν στο BLIS, φέρνει πολύτιμες προοπτικές, εμπειρίες και γνώσεις για τη βιομηχανία.

Αυτή η συμμετοχή προωθεί την πολιτιστική ανταλλαγή, τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών από διαφορετικές περιοχές. Ωφελεί το συνέδριο ενισχύοντας την ποικιλομορφία και τις δυνατότητες ανταλλαγής γνώσεων, καθώς και τον ασφαλιστικό κλάδο στο σύνολό του, προωθώντας παγκόσμιες συνδέσεις και προωθώντας βέλτιστες πρακτικές διεθνώς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.