1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Ελένη Λιόλη: «Στόχος μου η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον θεσμό...

Ελένη Λιόλη: «Στόχος μου η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον θεσμό της ασφάλισης»!

Ελένη Λιόλη: «Στόχος μου η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον θεσμό της ασφάλισης»!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Έχοντας γονείς καταξιωμένους στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου θα έλεγε κανείς ότι ήταν φυσικό επόμενο για την Ελένη Λιόλη να ασχοληθεί με το επάγγελμα και να ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας και του πατέρας της, Μαρίας και Γιώργου Λιόλη!

Αυτό μας επιβεβαιώνει και η ίδια λέγοντας μας χαρακτηριστικά ότι «με απλά λόγια μεγαλώσαμε στις ασφάλειες» με την κλίση της στις οικονομικές επιστήμες και τις σπουδές της στον συγκεκριμένο τομέα να συμπληρώνουν την πορεία της και τελικώς την ενασχόληση της με τον ασφαλιστικό τομέα.

Η Ελένη Λιόλη είναι μία νεαρή ασφαλιστική σύμβουλος που εξασκεί το επάγγελμα αυτό τα τελευταία σχεδόν 8 χρόνια, από όταν εντάχθηκε στο ασφαλιστικό γραφείο GML Insurance Agent Ltd που διατηρούσαν η μητέρα και ο πατέρας της! Στόχος της για το μέλλον είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στον θεσμό της ασφάλισης, η εξέλιξη του ασφαλιστικού τους γραφείου και η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση.

Με την Ελένη μιλήσαμε για τη δική της πορεία στο επάγγελμα, τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας επαγγελματίας στα πρώτα του βήματα, το μέλλον του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει για την ενίσχυση της ασφαλιστικής κουλτούρας στην κοινωνία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη πιο κάτω.

Με τους δύο γονείς σου ασφαλιστές, θα έλεγε κάποιος ότι ήταν φυσικό επόμενο να ασχοληθείς και εσύ με το επάγγελμα. Μίλησε μας λίγο για τα πρώτα σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο, τους λόγους που διάλεξες τελικά το συγκεκριμένο επάγγελμα και πως ήταν η πορεία μέχρι σήμερα;

Η αλήθεια είναι ότι έχοντας και τους δύο γονείς στον ασφαλιστικό τομέα θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι είναι το φυσικό επόμενο για τα παιδιά να ασχοληθούν με τον χώρο. Από πολύ μικρή ηλικία, η μητέρα μας στην προσπάθεια της  να κτίσει την καριέρα της αλλά και να είναι παρόν ως μητέρα, μας έπαιρνε μαζί της στα ραντεβού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλοι οι πελάτες κατά κάποιο τρόπο να μας γνωρίσουν αλλά και ο τομέας των ασφαλειών να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

 Έτσι μπορώ να πω με απλά λόγια ότι μεγαλώσαμε στις ασφάλειες. Η κλίση μας στις οικονομικές επιστήμες και η σπουδή μας πάνω σε αυτόν τον κλάδο βοήθησε ή μάλλον συμπλήρωσε την πορεία μας να ασχοληθούμε με τον ασφαλιστικό τομέα. Ο λόγος που διάλεξα αυτό το επάγγελμα είναι η ευαισθητοποίηση μου γύρω από την εξέλιξη της κοινωνίας και την ανάγκη να προσφέρω στο γενικό σύνολο, προστατεύοντας το άτομο και την οικογένεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

Ποιες οι δυσκολίες ή οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ένας νέος επαγγελματίας, τόσο στα πρώτα του βήματα αλλά και στη συνέχεια;

Αναμφίβολα η ασφάλιση αποτελεί κατ’ εμένα μία από τις πιο δύσκολες υπηρεσίες από την άποψη ότι προσπαθείς να μεταδώσεις στο άτομο που έχεις απέναντι σου την αναγκαιότητα της ασφάλισης, την ανάγκη προστασίας της οικογένειας του, της υγείας του, του σπιτιού του, του αυτοκινήτου του ή των υπόλοιπων αγαθών.

Ουσιαστικά αφορά ένα άυλο προϊόν, μια ιδέα που πρέπει να τη σκεφτεί και να τη φανταστεί για τις μελλοντικές του ανάγκες.   Η ασφάλιση αποτελεί ένα κοινωνικό έργο που βοηθά στην καλύτερη ευημερία του ατόμου γι’ αυτό και ο ρόλος μας – του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή/συμβούλου –  αποτελεί ένα σημαντικό έργο, για συνεχή προσπάθεια και επαγγελματική κατάρτιση για την υλοποίηση του.

Πόσο σημαντικό και βοηθητικό ήταν και είναι που οι γονείς σου είναι καταξιωμένοι στον χώρο;

Έχοντας και τους δύο γονείς καταξιωμένους στον ασφαλιστικό χώρο, με αρκετές διακρίσεις θα έλεγα ότι είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό εφόδιο και το πρώτο στοιχείο που σε προετοιμάζει για να συνεχίσεις αυτή την πορεία εξέλιξης στον χώρο. Επίσης έχοντας ήδη χαράξει ένα λαμπρό δρόμο στον χώρο αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες με γνώμονα την υφιστάμενη συνεργασία με τους γονείς μας, μας εμπιστεύονται για να συνεχίσουμε την πορείας τους. Βέβαια αυτό αυξάνει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας για την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί καθημερινά στο επάγγελμα;

Κάθε μέρα έχεις την ευχέρεια να  γνωρίζεις καινούριο κόσμο που σου «ανοίγει» το σπίτι του και σε εμπιστεύεται, έτσι μπορώ να πω ότι στον κλάδο αυτό η κάθε μέρα είναι μια καινούρια πρόκληση. Σαν άνθρωπος που πιστεύει στον θεσμό της ασφάλισης, αυτό που με παρακινεί κάθε μέρα είναι η δημιουργία της ασφαλιστικής κουλτούρας και η συνειδητοποίηση της σημαντικότητας της ασφάλισης στην ζωή του ανθρώπου καθώς εξασφαλίζει όχι μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και η οικογένεια του.

Ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλίκη Λετυμπιώτου: «Ιδανικό το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου για τη σύγχρονη γυναίκα»

Οι μελλοντικοί επαγγελματικοί μου στόχοι είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στον θεσμό της ασφάλισης, η εξέλιξη του κλάδου, η ανάπτυξη και εξέλιξη του ασφαλιστικού γραφείου μας και η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση.

Γενικότερα τώρα, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής σήμερα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, να είναι δίπλα στο άτομο σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας του ατόμου, να καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, δηλαδή να μπαίνει στην θέση του ατόμου και να συμπεριφέρεται απέναντι του σαν να ήταν ο ίδιος. Όπως και το μότο της εταιρείας μας ως οικογενειακή επιχείρηση είναι ότι συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται και αποφασίζουν να συνεργαστούν μαζί μας, ως σαν να ήταν πραγματικά μέλη της οικογένειας μας. Επίσης η επαγγελματική κατάρτιση και η δια βίου μάθηση αποτελεί ένα αναπόσπαστο στοιχείο του σήμερα, καθώς η κοινωνία εξελίσσετε θα πρέπει να εξελισσόμαστε και εμείς μαζί της.

Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν λαός. Πως το βλέπεις εσύ μέσα από την καθημερινή σου τριβή με τους καταναλωτές/πελάτες; Ποιος ο ρόλος πιστεύεις των ασφαλιστικών συμβούλων  στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία;

Θεωρώ ότι στην Κύπρο και σαν λαός έχουμε τη δυνατότητα της ενίσχυσης της ασφαλιστικής Κουλτούρας, διότι έχουμε αρκετές δυνατότητες εξέλιξης σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς πριν από κάποιες δεκαετίες  όσοι εξασκούσαν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή το είχαν συνήθως σαν δεύτερη δουλειά και εξασκείτο πιθανόν από άτομα που ήταν μη επαρκώς καταρτισμένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσει αρνητική εντύπωση στον κόσμο. Πλέον το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή εξασκείτε από άτομα πλήρως καταρτισμένα με συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις και στις ανάγκες του σήμερα.  Στόχος μου και στόχος μας ως ασφαλιστικό γραφείο είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου έναντι της ασφάλισης,  κατανοώντας την αναγκαιότητας της στην ζωή μας, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το μέλλον και της ποιότητας ζωής του ατόμου. 

Πως βλέπεις το μέλλον για τους ασφαλιστικούς σύμβουλους; Ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας;

Θεωρώ το μέλλον για τους ασφαλιστικούς συμβούλους με πολύ θετικές βλέψεις. Η εξέλιξη μας ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι, επιτυγχάνεται μέρα με την μέρα και αυτό μας δίνει ένα θετικό πρόσημο να συνεχίσουμε την πορεία μας και την εξέλιξη μας ώστε να αναπτυχθούμε ως άτομα αλλά και να βοηθήσουμε την κοινωνία και τον κόσμο να έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η επανάσταση της AI στην ασφαλιστική βιομηχανία και στο ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι σίγουρα της τεχνολογίας, διότι μας δίνει τα εφόδια να αναπτύξουμε τον κλάδο της ασφάλισης αλλά όχι για να τον ξεπεράσουμε καθώς γνώμη μου είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας και της προσωπικής επαφής του ατόμου για το τόσο σημαντικό επάγγελμα και τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο/νέα που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Η συμβουλή που θα έδινα σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα είναι να έχει θάρρος, υπομονή και να σκέφτεται το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου ως λειτούργημα και όχι απλά ως ένα μέσο εξασφάλισης μισθού το οποίο είναι το αναμενόμενο.  Να έχει πίστη στον εαυτό του και στο κοινωνικό αυτό λειτούργημα που λέγεται ασφάλιση και να έχει βλέψεις ώστε να μπορεί να εξελιχθεί σαν άτομο και να δώσει το θετικό του πρόσημο στην εξέλιξη της κοινωνίας μας. 

Ποια είναι η Ελένη Λιόλη;

Πότε ξεκίνησες; Ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 2015 μετά τις  Προπτυχιακές Σπουδές και Μεταπτυχιακές σπουδές.

Κλάδοι που ασχολείσαι:  Ασχολούμαι με όλους του κλάδους Ασφαλίσεων διότι για να μπορείς να εξυπηρετήσεις την κοινωνία του σήμερα η ασφάλιση παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις φάσεις της ζωής του ατόμου.

Αγαπημένο Προϊόν: Δεν θα έλεγα ότι έχω αγαπημένο προϊόν ως προς την ασφάλιση, ίσως πιο πολύ αδυναμία στην ασφάλιση Υγείας καθώς θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά στην ζωή μας και υπάρχει μεγάλη ανάγκη προστασίας της Υγείας μας.

Μέντορας: Και οι δύο μου γονείς Μαρία & Γιώργος Λιόλη και στο πρακτικό και στο θεωρητικό επίπεδο .

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: Στις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας Universal Life, και στον Γενικό Κλάδο Atlantic Insurance, Eurosure, Royal Crown Insurance, ΚΟΣΜΟΣ, Υδρόγειος , Trust, Εθνική Ασφαλιστική και Progressive

Έδρα: Λευκωσίας αλλά εξυπηρετώ Παγκύπρια

Αγαπημένο Motto: Positivity is a superpower

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 22751243

Διεύθυνση Γραφείου: Λεωφ. Προδρόμου 37Β & Ιωάννη Γρυπάρη 2, 1090, Λευκωσία

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.