1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Σάββας Σάββα: «Η αναγνώριση των πραγματικών ασφαλιστικών αναγκών το σημαντικότερο έργο...

Σάββας Σάββα: «Η αναγνώριση των πραγματικών ασφαλιστικών αναγκών το σημαντικότερο έργο ενός ασφαλιστικού σύμβουλου»

Σάββας Σάββα: «Η αναγνώριση των πραγματικών ασφαλιστικών αναγκών το σημαντικότερο έργο ενός ασφαλιστικού σύμβουλου»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο σημερινός μας φιλοξενούμενος ξεκίνησε στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου μόλις πριν 1 χρόνο και έχει στόχο την καθιέρωση και καταξίωση στο επάγγελμα, προσφέροντας ιδανικές λύσεις προστασίας στους πελάτες του!

Ο Σάββας Σάββα, κατέληξε όπως μας λέει στο επάγγελμα αυτό συμπτωματικά εν μέσω της κρίσης που έφερε σε πολλούς κλάδους η πανδημία του κορονοϊού αντιμετωπίζοντας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση αρχικά το γεγονός ότι έπρεπε μετά από πολλά χρόνια να καθίσει ξανά στα θρανία και να μελετήσει για τις εξετάσεις.

Με τον Σάββα μιλάμε για τα πρώτα δικά του βήματα, το πως βλέπει τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους ως επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος!

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη!

Τώρα μπορείς να προβληθείς και εσύ στο Cyprus Insurance News αξιοποιώντας τις νέες υπηρεσίες προβολής για ανεξάρτητους ασφαλιστικούς συμβούλους και ομάδες! Μάθε περισσότερα εδώ.

Μίλησε μας για τα πρώτα δικά σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο, τι ήταν αυτό που

σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και πως ήταν η πορεία

μέχρι σήμερα;

Η αλήθεια είναι πως στον ασφαλιστικό κλάδο κατέληξα κάπως συμπτωματικά. Κατά τη διάρκεια του COVID η εταιρεία στην οποία εργαζόμουν ήταν από τις επιχειρήσεις που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από αυτό, με αποτέλεσμα να μην εργαζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Στο διάστημα αυτό ένας φίλος με προέτρεψε να εξετάσω την επιλογή του ασφαλιστικού κλάδου .

Έτσι και έγινε λοιπόν, αφού συνάντησα και συζήτησα με αρκετά άτομα από τον κλάδο αποφάσισα ότι με ενδιαφέρει σαν επάγγελμα και τότε ξεκίνησε το ταξίδι μου για να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό.

savvas-savva

Ποιες είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος επαγγελματίας,

τόσο στα πρώτα του βήματα αλλά και στη συνέχεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance Blog: Η προστασία της οικογένειας

Η μεγαλύτερη δυσκολία/πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος επαγγελματίας κατά την δική μου άποψη είναι να καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει καλή γνώση για τα ασφαλιστικά προϊόντα για να μπορεί να προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις στους πελάτες του.

Βέβαια η εκπαίδευση αυτή αλλά και η μελέτη δεν σταματά ποτέ καθώς το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου είναι δυναμικό και εξελίσσεται συνεχώς σύμφωνα με τα δεδομένα των καιρών.

Δεν σου κρύβω ότι για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση αρχικά ήταν το γεγονός ότι έπρεπε μετά από πολλά χρόνια να ξανά καθίσω στα θρανία και να μελετήσω για τις εξετάσεις.

Πέραν από τα πιο πάνω, τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου έχει εξελιχθεί και ο κόσμος πλέον έχει θετικότερη ανταπόκριση αλλά και μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους ασφαλιστικούς του συμβούλους.

Το να είσαι ασφαλιστικός σύμβουλος είναι σίγουρα ένα απαιτητικό επάγγελμα! Τι είναι αυτό που σε παρακινεί να συνεχίζεις καθημερινά;

Ξεκινώντας στο επάγγελμα αυτό έχω θέσει ως προσωπικό στόχο και δέσμευση να προσπαθώ να είμαι πάντα όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται απέναντι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε πελάτη ξεχωριστά για να νιώθουν και αυτοί με την σειρά τους ότι έχουν δίπλα τους ένα σταθερό και έμπιστο σύμβουλο . Αυτή ήταν και η συμβουλή που μου έδωσαν εμένα έμπειροι ασφαλιστές όταν ξεκινούσα.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ομαδάρχη τόσο στα πρώτα δικά σου βήματα αλλά και γενικά για έναν νέο επαγγελματία;

Θεωρώ ότι κανένας νέος ασφαλιστής δεν μπορεί να ξεκινήσει αλλά και να προχωρήσει χωρίς βοήθεια από τον ομαδάρχη του. Εκτός από καθοδήγηση και συμβουλές οι ομαδάρχες εκπαιδεύουν στη σωστή διαχείριση των πελατών, στη σωστή ανάλυση των αναγκών τους, στους τρόπους προσέγγισης αλλά και στη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλούς στις συναντήσεις με πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Εννοείται πως σε όλη την διάρκεια αυτού του ταξιδιού (μέχρι την κατάκτηση της επαγγελματικής άδειας) δίπλα μου ήταν ο φίλος και δικός μου ομαδάρχης κος Πάνος Τσιολής αλλά και όλη η ομάδα/διεύθυνση της Metlife τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια για όλη την υποστήριξη.

Ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

Φυσικά η καθιέρωση και καταξίωση στο επάγγελμα, προσφέροντας ιδανικές λύσεις προστασίας στους πελάτες μας, από τους κινδύνους που μπορεί να επέλθουν. Κτίσιμο μαζί τους μακροχρόνιας σχέσης και παροχή ποιότητας στην εξυπηρέτηση. Διασφάλιση και διαφύλαξη για το μέλλον των πελατών μου.

Γενικότερα τώρα, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Καθώς το σημαντικότερο έργο που έχει να επιτελέσει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι η αναγνώριση των πραγματικών ασφαλιστικών αναγκών και η σωστή ασφάλιση τους, θα έλεγα ότι καταρχήν θα πρέπει να έχει την ικανότητα να  συλλέγει σωστά τις πληροφορίες, να είναι γνώστης του αντικειμένου, να είναι έντιμος, τυπικός και οργανωμένος δίνοντας έτσι την καλύτερη πρόταση στους πελάτες.

Επιπλέον θα πρέπει να διατηρεί συχνή επαφή με τους πελάτες επικαιροποιώντας τις ανάγκες τους και τους στόχους τους όποτε αυτές αλλάζουν.

Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν κοινωνία. Πως το βλέπεις εσύ μέσα από την καθημερινή τριβή σου με τους καταναλωτές/πελάτες σου και ποιος ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου;

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω ο νεαρός κόσμος στην Κύπρο δείχνει να έχει μια πιο θετική προσέγγιση στις ασφάλειες και την αξία τους παρά τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί μια θετική κουλτούρα η οποία προέκυψε από το γεγονός ότι πολύς κόσμος όταν πραγματικά  βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή τα ασφαλιστικά συμβόλαια τους έσωσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance: Συμμετείχε στην Έκθεση Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Μια τέτοια στιγμή ήταν και η κρίση του 2013. Την εποχή εκείνη πολύς κόσμος βρέθηκε είτε χωρίς δουλειά είτε με μεγάλες αποκοπές στον μισθό του

Πως αξιοποιείς την τεχνολογία στην καθημερινότητα σου; Θεωρείς ότι είναι ευκαιρία ή απειλή για τους επαγγελματίες;

Με την εξέλιξη της ζωής στην ηλεκτρονική εποχή (digital era) η χρήση της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή. Αντιθέτως πιστεύω ότι τα διάφορα εργαλεία που έχουν πλέον οι ασφαλιστές σύμβουλοι στην διάθεση τους (συστήματα/εφαρμογές) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διευκολύνουν την καθημερινότητα μας αλλά και να μας βοηθούν να διεξάγουμε με μεγαλύτερη ευκολία διεργασίες οι οποίες προηγουμένως πιθανών να ήταν χρονοβόρες ή γραφειοκρατικές.

Επιπλέον τα διάφορα έξυπνα συστήματα υποβοηθούν αναλύοντας δεδομένα και δημιουργώντας αναφορές για καλύτερο προγραμματισμό και εξέλιξη της δουλειάς του κάθε ασφαλιστικού σύμβουλου.

Πως αξιοποιείς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη δουλεία σου και τι περισσότερο πιστεύεις θα μπορούσε να κάνει κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος;

Προσωπικά τα ΜΚΔ τα χρησιμοποιώ για προβολή και προώθηση τις δικής μου δουλείας και των προϊόντων που προσφέρουμε στην ομάδα της Ideal Insurance. Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω στην εποχή μας η προώθηση μέσω των ΜΚΔ είναι αναπόφευκτή.

Ποιος είναι ο Σάββας Σάββα;

Πότε ξεκίνησες: Ιούνιος 2022

Κλάδοι που ασχολείσαι: Κλάδος Ζωής, Ατυχημάτων & Υγείας, Αποταμίευσης, και Γενικής Φύσεως

Αγαπημένο Προϊόν: Αποταμίευση

Μέντορας: Πάνος Τσιολής

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: MetLife & Ideal Insurance Tsiolis P. Insurance Services, Agents & Consultants

Έδρα: Λευκωσία

Αγαπημένο Motto: Believe it!

Email: [email protected] / [email protected]

Τηλέφωνο: 99574590

Διεύθυνση Γραφείου: Ακροπόλεως 61, 2012, Στρόβολος, Λ/ΣΙΑ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.