1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Έρχεται το «μαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα – Λεπτομέρειες

Έρχεται το «μαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα – Λεπτομέρειες

Έρχεται το «μαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα – Λεπτομέρειες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Από τις 06 Ιουλίου 2022 αλλάζουν τα τεχνικά δεδομένα στα οχήματα νέας γενιάς για να έχουν «μαύρο κουτί»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μέχρι στιγμής γνωρίζατε για το μαύρο κουτί στα αεροπλάνα το οποίο δίνει όλες τις απαντήσεις μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα.  Σε λίγους μήνες θα μάθουμε και για το «μαύρο κουτί». των οχημάτων  που θα ξεδιαλύνει τις συνθήκες ενός τροχαίου δυστυχήματος.

Η Offsite  έψαξε το θέμα και πληροφορείται ότι από τις 6 Ιουλίου 2022 αλλάζουν όλα τα τεχνικά δεδομένα στο αυτοκίνητο, καθώς όλα τα νέας γενιάς θα έχουν «μαύρο κουτί», που θα δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα,  Ωστόσο, η απόφαση που είναι ευρωπαϊκή (Οδηγία), θα αφορά όσα αυτοκίνητα λαμβάνουν έγκριση τύπου για να βγουν προς πώληση (πρέπει να το τοποθετήσουν, αλλά δεν θα αφορά τους κατασκευαστές στο αρχικό στάδιο) και όχι οσα κυκλοφορούν σήμερα, έστω και αν είναι καινούρια.

Από τις 7 Ιουλίου του 2024 θα υπάρχει η υποχρέωση και από τους κατασκευαστές να τοποθετούν το «μαύρο κουτί».σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα.

Τι θα είναι το «μαύρο κουτί»

Το «μαύρο κουτί» (Electronic Data Recorder (EDR), είναι μια συσκευή καταγραφής δεδομένων συμβάντων (EDR), παρόμοια με το «μαύρο κουτί» των αεροπλάνων η οποία θα καταγράφει πληροφορίες που σχετίζονται μόνο με τα ατυχήματα.

Σύμφωνα πάντοτε με την οδηγία, οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν οι Αρχές από το EDR σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος θα είναι απολύτως εμπιστευτικές και  θα αφορούν μόνο το τροχαίο και όχι  προσωπικά δεδομένα όπως: Τα στοιχεία του οχήματος, του ιδιοκτήτη ή του οδηγού.

Ενήμερη η Τροχαία

Όπως πληροφορούμαστε, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου είναι ενήμερο για τις προθέσεις των Βρυξελλών. Για τα νέα δεδομένα προετοιμάζεται και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και όπως μας λέχθηκε το «μαύρο κουτί» θα καταγράφει όλα τα στοιχεία του δυστυχήματος όπως η ταχύτητα., το φρενάρισμα και η θέση του οχήματος.  Τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά σύμφωνα με πληροφορίες μας και το Υπουργείο Μεταφορών..  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΕΕ: Νέος νόμος ψηφίστηκε για τη ρύθμιση της AI
Πηγή: offsite.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.