1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων
  6. »
  7. 5 σημεία που πρέπει να προσέξει κάθε επιχείρηση στην Ασφάλιση της!

5 σημεία που πρέπει να προσέξει κάθε επιχείρηση στην Ασφάλιση της!

5 σημεία που πρέπει να προσέξει κάθε επιχείρηση στην Ασφάλιση της!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάθε επιχειρηματίας γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει τόσο στην καθημερινότητα της επιχείρησης του αλλά και σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα ιδιαίτερα με τις συνθήκες που διαμορφώνει σήμερα το εξωτερικό περιβάλλον.

Η ασφάλιση αποτελεί αδιαμφησβήτητα εκείνον τον μηχανισμό που είναι σε θέση να προσφέρει σιγουριά στην κάθε επιχείρηση και να την προστατέψει όταν κάτι απρόοπτο συμβεί.

Πιο κάτω θα μιλήσουμε για 5 σημεία που είναι σημαντικά και θα πρέπει κάθε επιχειρηματίας να προσέξει είτε όταν ασφαλίζει την επιχείρηση του είτε στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Σημείο 1 – Υποασφάλιση Υποστατικών

Το θέμα της υποασφάλισης το έχουμε θίξει πάμπολλες φορές σε άρθρα μας τον τελευταίο ένα χρόνο αφού η συνεχής αύξηση των κατασκευαστικών υλικών έχει εκτοξεύσει το κόστος ανακατασκευής των κτηρίων. Όπως είναι λογικό αυτό επηρεάζει και τις επιχειρήσεις και ειδικότερα αυτές που τα υποστατικά που στεγάζονται τους ανήκουν και άρα φροντίζουν οι ίδιες για την ασφάλιση τους.

Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν προσεκτικά με τη βοήθεια του ασφαλιστικού τους συμβούλου τα ασφαλισμένα ποσά των κτηρίων έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τη σημερινή αξία ανακατασκευής. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος σε περίπτωση ζημιάς να βάλουν και οι ίδιες το χέρι στο ταμείο τους για κάλυψη των εξόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κυβερνοασφάλεια: Βασικές έννοιες και πρακτικές

Σημείο 2 – Αναθεώρηση Αξίας Εξοπλισμού

Πέραν των κτηρίων είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αναθεωρούν τακτικά, εάν όχι κάθε χρόνο, την ασφαλισμένη αξία για τον εξοπλισμό και τα περιεχόμενα της επιχείρησης τους. Πέραν του ότι μέσα σε μία χρονιά μπορεί μία επιχείρηση να έχει αγοράσει ή να έχει αποσύρει από τη χρήση εξοπλισμό, υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να γνωρίζουν.

Και ο σημαίνων αυτός παράγοντας είναι η βάση διευθέτησης των απαιτήσεων του συμβολαίου για το περιεχόμενο και τον εξοπλισμό. Εάν δηλαδή το συμβόλαιο τους προβλέπει αντικατάσταση παλιού με καινούργιο ή μιλάμε για αντικατάσταση στην τρέχουσα αξία λαμβάνοντας υπόψιν την απόσβεση του εξοπλισμού. Όπως καταλαβαίνουμε η πληροφορία αυτή θα επηρεάσει σημαντικά το ασφαλισμένο ποσό που θα επιλέξουμε!

Σημείο 3 – Ασφάλιση Κυβερνοχώροι (Cyber Insurance)

Πρόκειται σήμερα για τον No 1 κίνδυνο που είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό καταδεικνύουν αρκετές έρευνες όπως το πρόσφατο βαρόμετρο της Allianz που κατατάσσει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων στην πρώτη θέση.

Η Ασφάλιση Κυβερνοχώρου δεν είναι μία κάλυψη που θα συναντήσουμε ως βασική στα κλασικά συμβόλαια ασφάλισης επιχειρήσεων αλλά προσφέρεται ως επιπρόσθετη κάλυψη και δυστυχώς ακόμη όχι από την πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Η ασφάλιση κυβερνοχώρου ή αλλιώς Cyber Insurance, θα επιτρέψει στην επιχείρηση σας να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά μία ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση ενώ θα σας προστατέψει από την οικονομική ζημιά που μπορεί να προκαλέσει.

Σημείο 4 – Διακοπή Εργασιών

Μπορεί μία υλική καταστροφή σε μία επιχείρηση να μην απειλήσει τη βιωσιμότητα της αλλά εάν η ζημιά αυτή διακόψει τις εργασίες της επιχείρησης είναι πιθανόν να προξενήσει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά που θα οδηγήσει μία εταιρεία μέχρι και στο κλείσιμο.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε την κάλυψη της διακοπής εργασιών που θα μας καλύψει την απώλεια κερδών αλλά και την κάλυψη των εξόδων της επιχείρησης μας όσο διάστημα αυτή δεν λειτουργεί.

Σημείο 5 – Επαγγελματική Ευθύνη

Μπορεί για κάποια επαγγέλματα να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία κάλυψη που χρειάζεται σχεδόν κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματίας που προσφέρει υπηρεσίες.

Από τον γιατρό, τον αρχιτέκτονα, τον ασφαλιστικό σύμβουλο που τους υποχρεώνει η νομοθεσία μέχρι τους σύμβουλους επιχειρήσεων, τους σύμβουλους μάρκετινγκ ή τους προπονητές ζωής και επιχειρήσεων (Life & Business Coaches), ένα επάγγελμα που παρουσιάζει άνθιση τα τελευταία χρόνια!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.