1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ο Τραμπ εξασφαλίζει εγγύηση 91,6 εκατ. από την ασφαλιστική Chubb

Ο Τραμπ εξασφαλίζει εγγύηση 91,6 εκατ. από την ασφαλιστική Chubb

Ο Τραμπ εξασφαλίζει εγγύηση 91,6 εκατ. από την ασφαλιστική Chubb
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε εγγύηση ύψους 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρεία Chubb, με σκοπό να κάνει έφεση κατά της απόφασης που τον υποχρεώνει σε αποζημίωση 83,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση δυσφήμισης της E. Jean Carroll.

Η συμφωνία για την εγγύηση με την Federal Insurance Co., θυγατρική της Chubb, υπεγράφη από τον Tραμπ την προηγούμενη εβδομάδα. Αν και αυτό εμποδίζει την Carroll από το να συλλέξει άμεσα το ποσό, λειτουργεί ως υπόσχεση ότι η Federal θα καταβάλει το ποσό εάν ο Tραμπ χάσει την έφεση ή αποτύχει να πληρώσει.

Η Chubb δήλωσε ότι δεν σχολιάζει συγκεκριμένους πελάτες ούτε “παίρνει πλευρές”, αλλά τόνισε ότι η παροχή εγγυήσεων έφεσης αποτελεί μέρος της δραστηριότητας του τμήματος εγγυήσεων της. «Οι εγγυήσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης, προστατεύοντας τα δικαιώματα και των δύο πλευρών», δήλωσε η Chubb. Για τους κατηγορούμενους, οι εγγυήσεις εξασφαλίζουν το δικαίωμα έφεσης σε μια δυσμενή απόφαση, ενώ για τους προσφεύγοντες διασφαλίζουν ότι θα λάβουν τις αποζημιώσεις σε περίπτωση που η απόφαση επικυρωθεί κατά την έφεση.

Σε μια δίκη για δυσφήμιση τον Ιανουάριο, ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Μανχάταν καταδίκασε τον Tραμπ σε αποζημίωση 65 εκατομμυρίων δολαρίων για τιμωρητικούς λόγους και 18.3 εκατομμυρίων δολαρίων για λόγους αποζημίωσης προς την Carroll. Το προηγούμενο έτος, η Carroll είχε λάβει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά του πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ ζήτησε από τον δικαστή να αναστείλει την απόφαση του σώματος ενόρκων καθώς έκανε έφεση, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Έπρεπε να εξασφαλίσει την εγγύηση, που περιλαμβάνει τόκους, πριν από τη Δευτέρα για να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.