1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: 5 tips για την ηλεκτρονική διαχείριση της ασφάλισής σας

Insurance Europe: 5 tips για την ηλεκτρονική διαχείριση της ασφάλισής σας

Insurance Europe: 5 tips για την ηλεκτρονική διαχείριση της ασφάλισής σας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με την έναρξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος, η Insurance Europe μοιράστηκε πέντε συμβουλές για το πώς μπορείτε να αγοράσετε καλύτερα το ασφαλιστήριό σας online και να αξιοποιήσετε το φάσμα των ψηφιακών λύσεων που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε κάθε βήμα της διαδικασίας, όπως όταν σκέφτεστε να συνάψετε ασφαλιστική κάλυψη ή όταν πρέπει να υποβάλετε μια απαίτηση μετά από ένα απροσδόκητο γεγονός.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος είναι μια ετήσια παγκόσμια εκστρατεία οικονομικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους που διοργανώνεται από τον Economic Co-operation and Development (OECD), η οποία έχει προσεγγίσει πάνω από 60 εκατομμύρια νέους σε 176 χώρες παγκοσμίως από το 2012.

Η Insurance Europe σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι οι νέοι είναι σε θέση να πλοηγηθούν εύκολα στα ψηφιακά χρηματοοικονομικά εργαλεία, μερικές φορές υπάρχει ένα κενό στη σωστή διαχείριση των οικονομικών τους.

Ως εκ τούτου, προτείνει πέντε απλές συμβουλές για την ηλεκτρονική διαχείριση της ασφάλισής σας:

  1. Νέες ψηφιακές υπηρεσίες: Πολλές υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος, όπως η υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης, είναι διαθέσιμες διαδικτυακά ή μέσω μιας εφαρμογής.
  2. Επιλέξτε το σωστό συμβόλαιο για εσάς: αφιερώστε χρόνο, κάντε έρευνα και βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Κατεβάστε τυχόν σημαντικά έγγραφα και αποθηκεύστε τα για μελλοντική αναφορά.
  3. Αποκτήστε τη σωστή κάλυψη: Οι ασφαλιστικές πρέπει να σας παρέχουν σαφείς, συνοπτικές και ακριβείς πληροφορίες. Για να λάβετε τη σωστή κάλυψη, πρέπει επίσης να είστε ειλικρινείς στην αποκάλυψη του ιστορικού σας. Οι ασφαλιστικές έχουν νομική ευθύνη να χειρίζονται τις πληροφορίες σας με εμπιστευτικότητα και ασφάλεια.
  4. Έξυπνα χαρακτηριστικά: Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να σας προσφέρουν προϊόντα που είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας, καθώς και υπηρεσίες που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένες ή προσανατολισμένες στη μείωση των κινδύνων. Για παράδειγμα, ορισμένες ασφαλιστικές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν συσκευές τηλεματικής που παρακολουθούν τον χρόνο οδήγησής σας ή τον τρόπο οδήγησής σας, επιτρέποντας έτσι το να σας προσφέρουν εξατομικευμένα προϊόντα, όπως συμβόλαια “pay-as-you-drive”/”pay-how-you-drive”, με τα ασφάλιστρα να προσαρμόζονται ανάλογα.
  5. Πρώτα η ασφάλεια: Είτε συνδεθείτε σε έναν ασφαλιστικό ιστότοπο είτε χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή smartphone κάποιας ασφαλιστικής, κρατήστε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της εκστρατείας #InsureWisely της Insurance Europe, η οποία καταδεικνύει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών να αυξήσουν τα επίπεδα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η χρηματοοικονομική εκπαίδευση διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι εφοδιασμένοι με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να βελτιώσουν την κατανόηση των χρηματοοικονομικών προϊόντων και εννοιών. Η Insurance Europe ενθαρρύνει επίσης τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.