1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Το πρώτο deal εξαγοράς για το 2022 στην Ελλάδα

Το πρώτο deal εξαγοράς για το 2022 στην Ελλάδα

Το πρώτο deal εξαγοράς για το 2022 στην Ελλάδα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σήμερα την 11.02.2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίαση αυτού που έλαβε χώρα την 11.02.2022 και ώρα 18:30, ενημερώθηκε ότι η εταιρεία Allianz, υπέβαλε προαιρετική δημόσια πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3461/2006, όπως ισχύει, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας αντί προσφερόμενου ανταλλάγματος που ανέρχεται σε 7,8€ ανά μετοχή. Η απόκτηση των μετοχών από την Allianz θα γίνει υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα η Allianz υπέγραψε με διάφορους μετόχους συμφωνίες αγοραπωλησίας μετοχών, για την απόκτηση πριν το τέλος της Δημόσιας Πρότασης 19.181.256 μετοχών της εταιρείας που εκπροσωπούν συνολικά το 72,2% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού (εφεξής η Συναλλαγή). Ειδικότερα η Allianz έχει συνάψει συμφωνίες αγοραπωλησίας μετοχών με:

1) μετόχους της εταιρίας μεταξύ των οποίων διευθυντικά της στελέχη και ο Διευθύνων Σύμβουλος για την απόκτηση συνολικά 5.313.400 μετοχών της εταιρείας που εκπροσωπούν το 20,02% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας,

2) την EBRD για την απόκτηση 4.125.552 μετοχών που εκπροσωπούν το 15,54% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και

3) με λοιπούς μετόχους για την απόκτηση 9.742.304 μετοχών που εκπροσωπούν το 36,7% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Στα απώτερα σχέδια της Allianz είναι η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αυτές της θυγατρικής του ομίλου Allianz στην Ελλάδα με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, η διατήρηση του ονόματος της εταιρείας και η ενίσχυση του ρόλου του ομίλου Allianz στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

H σχεδιαζόμενη συμμετοχή της Allianz στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης καθώς και η παραμονή του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου στη διοίκηση της εταιρείας θέτει τα θεμέλια όχι μόνο για τη διασφάλιση της συνέχισης της έως σήμερα ακολουθούμενης επιχειρηματικής στρατηγικής και λειτουργίας της εταιρείας υπό τις ίδιες επιτυχείς επιχειρηματικές αρχές, αλλά ιδίως για την επίτευξη πρόσθετων ωφελειών και συνεργειών από τη συμμετοχή της Εταιρείας σε ένα παγκόσμιο όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Για την συναλλαγή ενεργούν η Alphacap ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία Ζέπος & Γιαννόπουλος ως νομικός σύμβουλος.

Με πληροφορίες απο το capital.gr 

Λίγες ώρες νωρίτερα το insuranceforum.gr έγραφε:

Update -Την τελευταία ώρα πολλά είναι τα μεγάλα οικονομικά sites τα οποία έχουν κάνει αναφορά στην ολοκλήρωση της πώλησης της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρίν λίγο ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και πολύ πιθανόν απόψε να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τo τίμημα ανέρχεται στα 207 εκατ. ευρώ ή 7,8 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η πώληση γίνεται με 30% premium σε σχέση με την καθαρή θέση.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της πώλησης της Ευρωπαϊκής Πίστης στον γερμανικό όμιλο Allianz. Aναμένεται εντός των επόμενων ωρών η ανακοίνωση για την πώληση της συμμετοχής των κ.κ. Χρ. Γεωργακόπουλου (27,0395%), EBRD (15%), Ευδοκίας Κωνσταντινίδη (8,941%) και Σταύρου Λεκκάκου (5,4538%) στην Ευρωπαϊκή Πίστη στον διεθνή ασφαλιστικό κολοσσό Allianz.

Τις ανωτέρω πληροφορίες μετέδωσε πρίν λίγη ώρα το mononews.gr

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης αναμένεται να ανακοινώσει η Allianz με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο, προσφέροντας 7 ευρώ ανά μετοχή, που συνεπάγεται αποτίμηση της εταιρείας στα 185,7 εκατ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.