1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) φαίνεται να έχει δώσει την έγκρισή της για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από τo αμερικανικό όμιλο CVC.

Η DGComp μελετούσε τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί για το deal από τον ανταγωνισμό για στρέβλωση της ασφαλιστικής αγοράς, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της ΕΤΕ διαβεβαίωναν ότι η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αναμενόταν θετική για την ολοκλήρωση του deal της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως φαίνεται, η DGComp άναψε το πράσινο φως, «ξεκολλώντας» τη συναλλαγή, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί με τις δευτερεύουσες διαδικασίες μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής και την καταβολή του τιμήματος έως το τέλος του α’ εξαμήνου, το πιθανότερο τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της έγκρισης, οι οποίοι παραμένουν ακόμη άγνωστοι.

Με πληροφορίες από insider.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.