1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τι απαντά η Insurance Europe σχετικά με την πρόταση τροποποίησης της...

Τι απαντά η Insurance Europe σχετικά με την πρόταση τροποποίησης της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια

Τι απαντά η Insurance Europe σχετικά με την πρόταση τροποποίησης της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης επανέλαβαν την υποστήριξή τους στον στόχο της ΕΕ για την προστασία των ταξιδιωτών και στις προσπάθειές της να καταστήσει την οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια απλούστερη και αποτελεσματικότερη.

Ωστόσο, στην απάντησή του σε διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ασφαλιστικός κλάδος υποστηρίζει ότι οι αρχικοί κανόνες σχετικά με την προστασία κατά της αφερεγγυότητας είναι σαφείς, αδιαμφισβήτητοι και επιτρέπουν ευελιξία για τις εθνικές ιδιαιτερότητες. Ως εκ τούτου, η αναθεώρηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των επιβατών και της προστασίας των διοργανωτών ταξιδιών από πτώχευση.

Σημειώνοντας ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, η Insurance Europe προτείνει ορισμένους τομείς που θα μπορούσαν να βελτιωθούν προκειμένου η αναθεώρηση της οδηγίας να επιτύχει τους στόχους της.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • δεν είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι απαιτήσεις σχετικά με την προστασία κατά της αφερεγγυότητας, δεδομένου ότι το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο και η προστασία κατά της αφερεγγυότητας για τους ταξιδιώτες ανταποκρίνονται επαρκώς στην ανάγκη αυτή·
  • η αναθεωρημένη PTD θα πρέπει να καθορίσει μια κοινή προσέγγιση που θα παρέχει σαφήνεια όσον αφορά την προστασία των λιανοπωλητών κατά της αφερεγγυότητας, επιτρέποντας έτσι τη συνύπαρξη των εθνικών ιδιαιτεροτήτων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας εντός της ενιαίας αγοράς·
  • είναι καίριας σημασίας να ληφθούν υπόψη οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά την προσέγγιση που υιοθετείται σχετικά με την προστασία των κουπονιών κατά της αφερεγγυότητας·
  • εάν η προστασία κατά της αφερεγγυότητας επεκταθεί στα vouchers, θα πρέπει να περιορίζεται στα vouchers που πληρούν τις νομικές απαιτήσεις βάσει της αναθεωρημένης PTD.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της Insurance Europe στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.