1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ρεκόρ λειτουργικών επιδόσεων ύψους 6,9 δισ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Generali το 2023. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ιταλικού κολοσσού, ο όμιλος σημείωσε αύξηση 7,9% ως αποτέλεσμα της θετικής συμβολής όλων των τομέων, με επικεφαλής τον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων (P&C).

Σε επίπεδο ομίλου, σημειώθηκε ένα «εξαιρετικό» περιθώριο κέρδους για τις νέες εργασίες που έφτασε το 5,78% και είχε καθαρά αποτελέσματα ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 68% σε ετήσια βάση, με τα προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα να είναι 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με το 2022.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) αυξήθηκαν περισσότερο από 5% σε ετήσια βάση στα €82,5 δισ., λόγω της σημαντικής αύξησης του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων που σημείωσε αύξηση 12% φτάνοντας τα €31 δισ.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων έφτασαν τα €2,9 δισ., σημειώνοντας αύξηση 16%, καθώς ο συνδυασμένος δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 94%, λόγω της θετικής εξέλιξης του δείκτη ζημιών στο 64,9%.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών ήταν 1,8 δισ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. ευρώ το 2022, επωφελούμενο από την προεξοφλητική επίδραση του τρέχοντος έτους ύψους 814 εκατ. ευρώ, από 463 εκατ. ευρώ το 2022. Τα επενδυτικά αποτελέσματα έφτασαν τα 1,1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 1,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Με θεαματική αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 2023

Στον τομέα της Ασφάλισης Ζωής της εταιρείας, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 51,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι καθαρές εισροές του κλάδου ήταν -1,3 δισεκ. ευρώ, με τον οίκο να εξηγεί ότι οι τα προϊόντα προστασίας και τα unit-linked κατέγραψαν θετικές καθαρές εισροές, με τις εισροές προστασίας να αυξάνονται στα 4,6 δισ. ευρώ, με επικεφαλής την Ιταλία, τη Γαλλία και την CEE, ενώ οι καθαρές εισροές στη γραμμή unit-linked ανήλθαν σε 4,4 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους. Οι καθαρές εκροές από αποταμιεύσεις ύψους €-10,2 δισ. ήταν σύμφωνες με τη στρατηγική του Ομίλου για επανατοποθέτηση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου Ζωής.

Ο όγκος των νέων εργασιών ανήλθε σε 40,3 δισ. ευρώ το 2023, μειωμένος κατά 9% σε ετήσια βάση, αντανακλώντας το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που ενισχύεται από τα υψηλότερα επιτόκια. γω της αύξησης των επιτοκίων.

Συνολικά, τα λειτουργικά αποτελέσματα ζωής αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2% στα 3,735 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023 σε σύγκριση με 3,672 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Τέλος, στον τομέα Asset & Wealth Management της εταιρείας, παρουσιάστηκε αύξηση κατά 4,9% στα €1,001 δισ., λόγω της ισχυρής συνεισφοράς της Banca Generali.

Ο Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, σχολίασε: «Οι ισχυρές επιδόσεις της Generali το 2023, υποστηριζόμενες από ένα ρεκόρ λειτουργικών και καθαρών αποτελεσμάτων με τη θετική συμβολή όλων των τομέων, αποδεικνύουν την επιτυχή εκτέλεση της στρατηγικής μας “Lifetime Partner 24: Driving Growth”. Χάρη στην ισχυρή ταμειακή και κεφαλαιακή μας θέση επιταχύνουμε την αύξηση των μερισμάτων για τους μετόχους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

«Ο Όμιλος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ ως κερδοφόρος διαφοροποιημένος παίκτης Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων. Η μελλοντική επιτυχία της Generali θα επωφεληθεί επίσης από τις εξαγορές των Conning και Liberty Seguros. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και τους πράκτορες μας για τις προσπάθειές τους να επιτύχουν αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Αποτελούν το θεμέλιο του ταξιδιού μας για βιώσιμη ανάπτυξη και της δέσμευσης μας να ενεργούμε υπεύθυνα σε όλο το λειτουργικό μας φάσμα».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.