1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα έπρεπε να περιμένουν 10 επιπλέον χρόνια...

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα έπρεπε να περιμένουν 10 επιπλέον χρόνια για το δικαίωμα σε προσιτές επισκευές οχημάτων

Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα έπρεπε να περιμένουν 10 επιπλέον χρόνια για το δικαίωμα σε προσιτές επισκευές οχημάτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για να δημιουργηθεί ένα κοινό δικαίωμα για όλους του ευρωπαίους πολίτες σε προσιτές επισκευές οχημάτων, σε κοινή έκκλησή τους οι AIRC, CLEPA, ECAR, FIGIEFA, Insurance Europe και SMEunited ζητούν μια σαφή, ξεκάθαρη και άμεσα εφαρμόσιμη ευρωπαϊκή ρήτρα.

Σημειώνεται πως στις 28 Νοεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε προτάσεις για την αναθεώρηση της Οδηγίας Σχεδιασμού της ΕE (COM(2022) 667) και τον Κανονισμό Σχεδιασμού της ΕΕ (COM(2022) 666).

Όπως αναφέρει η σχετική δήλωση και οι δύο νομοθετικές προτάσεις διασφαλίζουν αφενός την πλήρη προστασία των κατασκευαστών όσον αφορά τα δικαιώματα σχεδιασμού των προϊόντων τους (όπως οχήματα) ενώ από την άλλη πλευρά αποφεύγουν τα μονοπώλια σε μετά της πώλησης αγορές ορατών ανταλλακτικών.

Οι υπογράφοντες της αίτησης απαιτούν ορισμένες ακόμη στοχευμένες βελτιώσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επισκευή οχημάτων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.