1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η τεχνολογία σύμμαχος του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο – Όσα ανέφεραν...

Η τεχνολογία σύμμαχος του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο – Όσα ανέφεραν οι ομιλητές στο 7o Insurtech Conference

Η τεχνολογία σύμμαχος του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο – Όσα ανέφεραν οι ομιλητές στο 7o Insurtech Conference
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ασφαλιστική βιομηχανία Κύπρου μέσα από οποιεσδήποτε τοπικές και συλλογικές κρίσεις έχει περάσει, έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει και να δημιουργήσει μια στιβαρή παρουσία που ολοένα και περισσότερο εξελίσσεται και αποφέρει ανοδική σταθερότητα στην οικονομία και επιπρόσθετα κέρδη.

Την εποχή που διανύουμε παρατηρούμε ότι οι γρήγορες αλλαγές διέπουν πολλά στη ζωή μας. Σε συλλογικό επίπεδο μια σύγχρονη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε αφορά την τάχιστη τεχνολογική εξέλιξη και το πώς θα την αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας και πιο συγκεκριμένα στον στίβο της ασφαλιστικής αγοράς!

Είναι γεγονός πως τα τεχνολογικά άλματα έχουν ως τώρα βοηθήσει την ασφάλιση σε όλο της το λειτουργικό φάσμα και έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες προς εξέλιξη και αναβάθμιση!

Μέσα στην κρίσιμη και καθοριστική περίοδο του COVID-19 όλοι κληθήκαμε να εντάξουμε πιο δυναμικά στην καθημερινότητά μας την τεχνολογία και να γίνουμε πιο παραγωγικοί σε σχέση με αυτό. Δύο μόλις χρόνια μετά την πανδημία αξιοποιούμε όλο και πιο πολύ τις ευκαιρίες που μας δίνει στη σύγχρονη αγορά η τεχνολογία και θεωρούμε δεδομένο ότι όλο και περισσότερο θα βλέπουμε καινοτομίες και πρωτότυπες τεχνολογικές λύσεις στην καθημερινή μας εργασία.

Όλη αυτή η σύγχρονη πραγματικότητα ξεδιπλώθηκε στο 7ο Insurtech Conference, όπου συμμετείχαν ο Γιάννης Νικολάου, CEO της SoEasy Insurance Brokers, ο Αντίγονος Θεοδώρου, CEO της AIC Antigonos Insurance Consultant και ο Αβραάμ Πεκρής, CEO της Huminance Agents & Consultants σε μια συζήτηση που συντόνισε ο δημιουργός του Cyprus Insurance News, Παναγιώτης Σοφοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μεγάλες προοπτικές από την είσοδο της AXERIA στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά

Οι συμμετέχοντες μέσα από τη συζήτησή τους κατέδειξαν τη σημαντικότητα της τεχνολογικής εξέλιξης και όλα τα οφέλη που έχει προσφέρει στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου μιλώντας για την προσωπική τους εμπειρία τόσο στο σύνολο της ασφαλιστικής βιομηχανίας, όσο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της δικής τους εταιρείας.

Οι πλατφόρμες για εξυπηρέτηση πελατών και καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της εργασίας από τους ασφαλιστικούς συμβούλους είναι μια καθημερινότητα πλέον στο χώρο της ασφάλισης, όπως όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν.

Ένα επιπρόσθετο σημείο κοινής οπτικής μεταξύ τους, ήταν ότι η τεχνολογική εξέλιξη δεν απειλεί τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους. Σκοπός της είναι να διευκολύνει και να οργανώσει καλύτερα την καθημερινή εργασία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και να του δώσει την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη επαφή και τη δημιουργία της σχέσης εμπιστοσύνης με τον πελάτη.

Πιο συγκεκριμένα, στη ροή της συζήτησης ο κ. Γιάννης Νικολάου αναφέρθηκε στην τεχνολογική εξέλιξη στα πλαίσια της ταξιδιωτικής ασφάλισης, που είναι ένας κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται αρκετά έντονα η SoEasy Insurance, μέσα από μια πλατφόρμα που είναι προσιτή σε 9 γλώσσες.

Οι δυνατότητες της τεχνολογίας δε γνωρίζουν σύνορα και η SoEasy Insurance αξιοποίησε αυτή την αλήθεια με μία φιλοσοφία απλή και φιλική προς κάθε χρήστη. Επίσης, αναφέρθηκε και στο Affiliate programme, ένα διαδικτυακό προϊόν, το οποίο είναι γρήγορο, άμεσο και εύκολο προς το χρήστη και δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ιστοσελίδες και κάνουν εγγραφή σε αυτό μέσω της SoEasy να γνωρίζουν από που προέρχεται η κάθε πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έκλεψε τις εντυπώσεις το καλωσόρισμα της AXERIA στην Κύπρο

Ο κ. Νικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά για την τεχνολογική εξέλιξη: «Η τεχνολογική εξέλιξη είναι δεδομένη και σίγουρα όλοι πηγαίνουμε μπροστά και ακολουθούμε τις εξελίξεις.» Ο κ. Νικολάου είναι σίγουρος πως όλοι θα ακολουθήσουν το AI, το Blockchain ή οποιαδήποτε τεχνολογία μπορεί να υπάρξει σε θέματα claims ή για διανομή ασφαλιστικών προϊόντων!

Ο κ. Αβραάμ Πεκρής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο και στην επίδραση της τεχνολογικής εξέλιξης στον ασφαλιστικό τομέα της χώρας. Επιπροσθέτως, μίλησε για τη δική του εταιρεία, την Huminance Agents & Consultants, το πώς αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και πώς διαχειρίζεται την τεχνολογική εξέλιξη, ώστε να συμβαδίζει και το προσωπικό με την πρόοδο της τεχνολογίας,για να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη.

Το καταληκτικό σχόλιο του κ. Πεκρή στο συνέδριο συνοψίζοντας την ομιλία του ήταν: «Η ψηφιακή εποχή και η τεχνολογική εξέλιξη αποτελούν κινητήριο δύναμη για την ασφαλιστική αγορά του μέλλοντος. Είμαι αισιόδοξος ότι με την συνεργασία όλων και την κοινή δέσμευση θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τις προκλήσεις στην Κύπρο και θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται σε αυτό τον δυναμικό κλάδο.»

Με τη σειρά του ο κ. Αντίγονος Θεοδώρου μίλησε για την προσαρμογή που χρειάζεται σε κάθε καινούρια κατάσταση όπως αυτή της ψηφιοποίησης, τονίζοντας τη σημαντικότητα της διατήρησης μια ανθρώπινης προσέγγισης και επαφής με τον πελάτη ταυτόχρονα με τεχνολογική εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του event καλωσορίσματος της AXERIA (Video)

Αναφέρθηκε σε projects και σε ριζικές αλλαγές προγραμμάτων που έγιναν στην AIC Antigonos Insurance Consultant, τονίζοντας: «Η τεχνολογική εξέλιξη μας κάνει να νιώθουμε πιο επαγγελματίες και μας δίνει περισσότερη σιγουριά. Εμείς θέλουμε να προχωράμε και να συμβαδίζουμε με την εξέλιξη αυτή.» Ο κ. Θεοδώρου μέσα από την εμπειρία του στον ΠΣΕΑΔ ως πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, τόνισε τη σημαντικότητα που έχει οι συνάδελφοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε να μην μείνουν εκτός επαγγέλματος μελλοντικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες μέσα από το διάλογο κατέληξαν στο ότι η τεχνολογική εξέλιξη στοχεύει στην καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του πελάτη. Βοηθά στην καλύτερη οργάνωση και διάκριση των στοιχείων που μπορεί να αξιοποιήσει ο σύγχρονος ασφαλιστικός σύμβουλος. Με τον τρόπο που χρησιμοποιεί και διαχειρίζεται τα διαδικτυακά προϊόντα του μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και να επικεντρωθεί στο πιο σημαντικό: στον άνθρωπο!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.