1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Γιάννης Νικολάου: «Είμαστε υπέρμαχοι της διαμεσολάβησης και του ρόλου που έχει...

Γιάννης Νικολάου: «Είμαστε υπέρμαχοι της διαμεσολάβησης και του ρόλου που έχει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος»

Γιάννης Νικολάου: «Είμαστε υπέρμαχοι της διαμεσολάβησης και του ρόλου που έχει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η SoEasy Insurance έχει τα τελευταία χρόνια ξεχωρίσει στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά τόσο για τις καινοτόμες λύσεις της αλλά και για τη στήριξη που δίνει με διάφορους τρόπους στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.

Όπως μας λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Νικολάου, στη συνέντευξη του στο Cyprus Insurance News, στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση που η SoEasy είναι Χρυσός Χορηγός, «Ως και η ίδια μία εταιρεία διαμεσολάβησης, δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υπέρμαχοι της διαμεσολάβησης και του ρόλου που έχει να διαδραματίσει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα και στο μέλλον».

Με τον κ. Νικολάου μιλήσαμε τόσο για τη γενικότερη φιλοσοφία της SoEasy στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ασφάλισης αλλά και για τη προσέγγιση της εταιρείας του γύρω από τον ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Όπως μας λέει«Εμείς στη SoEasy θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να στηρίζουμε καθημερινά το δίκτυο των ασφαλιστικών μας συμβούλων, στην προσπάθεια τους για μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή αλλά και της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου τους».

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη με τον Διευθύνων Σύμβουλο της SoEasy Insurance.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας, πείτε μας ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία της SoΕasy Insurance, σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της ασφάλισης.

Εάν διαβάσει κανείς το σλόγκαν μας που λέει «Κάναμε την Ασφάλιση εύκολη υπόθεση», θα καταλάβει πολύ εύκολα ότι η φιλοσοφία της SoEasy Insurance έχει να κάνει με την απλότητα και την ευκολία στη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων που προσφέρουμε.

Στόχος μας είναι να τοποθετούμε πάντοτε τον πελάτη στο επίκεντρο, προσφέροντάς του ποιοτικά ασφαλιστικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις μοναδικές του ανάγκες. Για το λόγο αυτό εμπλουτίζουμε συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων μας, με απώτερο σκοπό να προσφέρουμε λύσεις σε ανάγκες ακόμη και μικρών ομάδων του πληθυσμού ή των επιχειρήσεων.

Παράδειγμα του πιο πάνω είναι το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος Αστικής Ευθύνης που ανακοινώσαμε πρόσφατα και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων. Στην ίδια φιλοσοφία έχουμε ακόμη λανσάρει την ίδια περίοδο ακόμη δύο νέα προϊόντα. Το πρώτο αφορά την Αστική Ευθύνη από τη λειτουργία χώρου Εορταστικών Εκδηλώσεων και το δεύτερο την Ασφάλιση Οικιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Τέλος, ως μία μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων, με ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, στοχεύουμε πάντα στην απλούστευση των διαδικασιών μας, καθώς, από κοινού με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μπορούμε να τους παρέχουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τελικό καταναλωτή.

Η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου. Πώς η SoEasy προσαρμόζεται σε αυτό το περιβάλλον;

Για εμάς η τεχνολογία αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο σύμμαχο για κάθε οργανισμό και κάθε επαγγελματία. Εμείς από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας επενδύουμε σταθερά στην τεχνολογία, τολμώντας πολλές φορές να υλοποιούμε λύσεις που κάποιος θα έλεγε ότι δεν είναι ώριμες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η πρόσφατη καινοτομία της εταιρείας μας στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και του blockchain όπου από την 1η του νέου έτους ξεκινήσαμε να αποδεχόμαστε πληρωμές με συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα για εξόφληση των ασφαλίστρων.

Αυτή η καινοτόμος τεχνολογική λύση, εφαρμόζεται αρχικά στην Ταξιδιωτική Ασφάλιση, ενώ το πλάνο της εταιρείας μας είναι να επεκταθεί το επόμενο διάστημα σταδιακά και στα υπόλοιπα είδη ασφάλισης. Θεωρούμε ότι η υλοποίηση της λύσης αυτής σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά και αντανακλά τη δυναμική μας προσέγγιση και την προσαρμοστικότητά μας στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας.

Είστε μία εταιρεία με ένα μεγάλο δίκτυο Ασφαλιστικών Συμβούλων. Ποια είναι η φιλοσοφία σας γενικότερα ως προς τη διαμεσολάβηση;

Ως και η ίδια μία εταιρεία διαμεσολάβησης, δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υπέρμαχοι της διαμεσολάβησης και του ρόλου που έχει να διαδραματίσει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα και στο μέλλον.

Ως μια εταιρεία, όπως είπατε, με μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, σε Κύπρο και Ελλάδα, συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο και μεγαλύτερο για εμάς κανάλι διανομής των ασφαλιστικών μας προϊόντων. Δουλεύουμε συνεχώς έτσι ώστε να κάνουμε τη ζωή των συνεργατών μας πολύ απλή και εύκολη, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Είναι ενδεικτικό ότι πολύ πριν ο ψηφιακός μετασχηματισμών γίνει must, εμείς εκδίδαμε τα συμβόλαια μας αποκλειστικά ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη περιττών διαδικασιών, υπογραφών και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους συνεργάτες ασφαλιστικούς συμβούλους, να κάνουν τη δουλεία τους πολύ πιο γρήγορα, ελευθερώνοντας τους χρόνο να ασχοληθούν με την αύξηση του χαρτοφυλακίου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι η πλατφόρμα που καθημερινά χρησιμοποιούν οι συνεργάτες μας, η SoEasy Plus, βραβεύθηκε το 2023 με το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Best Paperless Initiative», στα Digital Finance Awards που διοργανώνονται στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της αναγνώρισης της εταιρείας μας για τη βαρύτητα που δίνει στη σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Τι ενέργειες κάνετε σαν εταιρεία για να ενισχύετε συνεχώς τους ασφαλιστικούς συμβούλους του δικτύου σας;

Πέραν των πιο πάνω που ανάφερα, οι ενέργειες μας επικεντρώνονται σε δύο θα έλεγα κατηγορίες. Η πρώτη είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και η άλλη η εκπαίδευση.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, έχουμε εδώ και χρόνια δημιουργήσει τα SoEasy Insurance Seminars με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση των συνεργατών μας. Πιο συγκεκριμένα, διοργανώνουμε σχεδόν κάθε βδομάδα, σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε, ένα διαδικτυακό σεμινάριο που μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του δικτύου μας. Στα συγκεκριμένα σεμινάρια, πέραν του ότι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν 1 ώρα CPD για το καθένα, ενισχύουν τις γνώσεις τους τόσο στα προϊόντα της εταιρείας αλλά και τις δεξιότητες τους ευρύτερα αφού διοργανώνουμε σεμινάρια με θέματα όπως η στοχοθεσία, οι πωλήσεις και άλλα.

Όσον αφορά την τεχνολογία, πέραν του να κάνουμε εύκολη τη ζωή των συνεργατών μας, ψάχνουμε και τρόπους που θα τους βοηθήσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Για το λόγο αυτό, έχουμε υλοποιήσει μία λύση που κάθε συνεργάτης ασφαλιστικός σύμβουλος, έχει πρόσβαση στα δικά του Affiliate Links και QR Codes τα οποία μπορεί να είτε να μοιραστεί με τους πελάτες του είτε ακόμη καλύτερα να τα προσθέσει στην ιστοσελίδα του έτσι ώστε οι πελάτες του να μπορούν ανά πάσα στιγμή να αγοράσουν ένα συμβόλαιο για αυτά τα προϊόντα online.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Όλα για τις ασφαλίσεις εγγυήσεων και πιστώσεων στο νέο επεισόδιο του Insurance Talks!

Με τον τρόπο αυτό κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος του δικτύου μας, μπορεί να διαθέτει συγκεκριμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια online δίνοντας από την μία έναν εύκολο τρόπο αγοράς στους πελάτες του ενώ της ίδια στιγμή δεν χάνει τα ωφελήματα από την πώληση.

Αυτή τη στιγμή προσφέρουμε τη λύση αυτή για τα προϊόντας της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης και της Ασφάλισης Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης Αλλοδαπών.

Είναι τελικά το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου σε κίνδυνο λόγο της τεχνολογίας;

Εμείς πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν είναι σε κίνδυνο αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς συμβούλους, να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους, να προσεγγίσουν νέους πελάτες αλλά και να κάνουν την εμπειρία του πελάτη τους ακόμη καλύτερη.

Γιατί ένας ασφαλιστικός σύμβουλος να συνεργαστεί με την εταιρεία σας;

Αρκετούς από τους λόγους που ένας ασφαλιστικός σύμβουλος θα πρέπει να συνεργαστεί με την εταιρεία μας, τους αναφέραμε και πιο πάνω. Ενδεικτικά αναφέρω ξανά τη μεγάλη γκάμα προϊόντων μας αλλά και τη μοναδικότητα ή την εξειδίκευση αν θέλετε μερικών από αυτά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ασφάλιση Εγγυήσεων όπου εξαλείφει την ανάγκη των Εγγυητικών Επιστολών που ήταν μέχρι σήμερα προνόμιο των τραπεζών.

Ακόμη η συνεργασία μας με υψηλού κύρους ασφαλιστικές εταιρείες, δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλιστικούς μας συμβούλους να προσφέρουν σιγουριά στους πελάτες τους. Είμαστε συνεχώς στην αναζήτηση νέων συνεργασιών που θα εμπλουτίσουν τη γκάμα των προϊόντων μας και ενδεικτική είναι και η νέα μας συνεργασία με την Groupama Ασφαλιστική.

Ακόμη, υπό προϋποθέσεις, παρέχουμε τη δυνατότητα Whitelabeling Προϊόντων κάτι που μπορεί να βοηθήσει όσα Ασφαλιστικά Γραφεία θέλουν να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εικόνα.

Τέλος, αν και αυτονόητο για εμάς, να αναφέρω τις άμεσες πληρωμές των συνεργατών, τις υψηλές προμήθειες και τις άμεσες και απλές διαδικασίες σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

Εμείς στη SoEasy θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να στηρίζουμε καθημερινά το δίκτυο των ασφαλιστικών μας συμβούλων, στην προσπάθεια τους για μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή αλλά και της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.