1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Αβραάμ Πεκρής: «Βασική μου προσήλωση είναι ο θετικός αντίκτυπος στην κοινωνία...

Αβραάμ Πεκρής: «Βασική μου προσήλωση είναι ο θετικός αντίκτυπος στην κοινωνία και τους ανθρώπους γύρω μου»

Αβραάμ Πεκρής: «Βασική μου προσήλωση είναι ο θετικός αντίκτυπος στην κοινωνία και τους ανθρώπους γύρω μου»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία από τις ειδήσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, ήταν η αποχώρηση του κ. Αβραάμ Πεκρή από την θέση του Γενικού Διευθυντή της Eurolife μετά από μία μακρά πορεία στην εταιρεία.

Με αφορμή την είδηση αυτή αλλά και τους νέους σχεδιασμούς του κ. Πεκρή για το μέλλον, μιλήσαμε μαζί του θέλοντας να αποτυπώσουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα ενός ανθρώπου της αγοράς μας που κατείχε μία τέτοια θέση.

Με τον κ. Πεκρή μιλήσαμε για τις εμπειρίες του όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στο πηδάλιο της Eurolife, για τα διδάγματα που κρατά από την πορεία αυτή αλλά και τα σχέδια του στο μέλλον.

Όπως μας λέει αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια «Η βασική μου προσήλωση είναι να αξιοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου για να έχω έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ανθρώπους γύρω μου».

Ακόμη μας δίνει τη δική του συμβουλή στους νέους ανθρώπους που εισέρχονται στην Ασφαλιστική Βιομηχανία με όραμα την ανέλιξη στις υψηλότερες θέσεις ενώ μιλάμε και για την έκδοση του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Beyond the Policy: The Secrets to Insurance Mastery»

Διαβάστε πιο κάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πρόσφατα κάνατε μία μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σας, αποχωρώντας από τη Θέση του Γενικού Διευθυντή της Eurolife μετά από μία μακροχρόνια πορεία στην εταιρεία. Ποιες θεωρείτε τις πιο σημαντικές στιγμές και επιτεύγματα της πορείας αυτής;

Στη διάρκεια της θητείας μου στη Eurolife, έχω βιώσει πολλές σημαντικές στιγμές και επιτεύγματα που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και εδραίωση της εταιρείας στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά. Ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες ήταν η επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων, αναπτύσσοντας νέα ασφαλιστικά προγράμματα που κάλυπταν ευρύτερες, σύγχρονες και πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Επιπλέον, η ψηφιακή μετάβαση και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών έγιναν βασικά στοιχεία της στρατηγικής μου, βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη και την αποδοτικότητα της εταιρείας. Σημαντικό επίτευγμα ήταν και η ενίσχυση του ρόλου του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, καθώς επίσης και η επέκταση του δικτύου πωλήσεων, το οποίο μέσω συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης έγινε κεντρικό στοιχείο της επιτυχίας. Ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα ήταν η δημιουργία δυνατών και μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες,  βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Τέλος, η ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης πιστεύω ότι ενίσχυσε την ταυτότητα και τον ρόλο στην κοινωνία.

Ποιοι οι σχεδιασμοί σας για το μέλλον; Υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς ή προκλήσεις στην ασφαλιστική αγορά που σκοπεύετε να εξερευνήσετε ή να συμβάλετε στο μέλλον;

Καθώς προχωρώ στο επόμενο στάδιο της καριέρας μου, ο στόχος μου είναι να ακολουθήσω μια νέα επαγγελματική κατεύθυνση, εισερχόμενος στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, διατηρώντας παράλληλα τη στενή μου σύνδεση με την ασφαλιστική αγορά. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που έχω αποχωρήσει από την Eurolife. Η βασική μου προσήλωση είναι να αξιοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου για να έχω έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ανθρώπους γύρω μου.

Η πλούσια και μακρά μου εμπειρία στον κλάδο της ασφάλισης μου παρέχουν ουσιαστική κατανόηση των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αγορά, καθώς και τις δεξιότητες για να προσφέρω λύσεις που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά. Στόχος μου λοιπόν είναι να δημιουργήσω σχέσεις που θα βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την αμοιβαία αξία, προσφέροντας μαζί με την ομάδα μου λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και στηρίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Η προσπάθεια αυτή είναι ένας τρόπος να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια και να συμβάλω θετικά στον κλάδο που με έχει υποστηρίξει τόσα χρόνια.

Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι η επιδίωξη μου είναι να είμαι ένας πραγματικός μεταλαμπαδιστής στον τομέα των ασφαλίσεων, δίνοντας πίσω στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο μας μέσω κάθε πράξης και απόφασης που λαμβάνω.

Πρόσφατα γίνατε μέλος του MDRT Center for Field Leadership. Τι σημαίνει για σας αυτό και ποιοι οι στόχοι σας μέσα από την ενεργότερη συμμετοχή σας σε ένα οργανισμό όπως το MDRT;

Η πρόσφατη ένταξή μου στο MDRT Center for Field Leadership αποτελεί για μένα μια τιμή και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για περαιτέρω επαγγελματική ανάπτυξη και συμβολή στον κλάδο των ασφαλίσεων. Το MDRT, ως μια αναγνωρισμένη διεθνής οργάνωση για επαγγελματίες της ασφάλισης και της χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής, προσφέρει πολύτιμες ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων, δικτύωση και επαγγελματική ανάπτυξη.

Στοχεύω να συμβάλω ενεργά στην κοινότητα του MDRT, ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό χώρο, μέσω της μεταφοράς γνώσης και της εμπειρίας μου σε άλλα μέλη, ενθαρρύνοντας την αμοιβαία ανάπτυξη και την επαγγελματική αριστεία. Αυτό είναι ακόμη ένα τρόπος για να διαδραματίσω έναν ρόλο στην ενίσχυση του κλάδου, συμβάλλοντας στη δημιουργία στρατηγικών που θα ευνοούν την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Picture 2

Πρόσφατα ανακοινώσατε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την επικείμενη κυκλοφορία του 1ου σας βιβλίου! Πείτε μας δύο λόγια για αυτό! Ποια ήταν η έμπνευσή σας, ποιο θα είναι το θέματα του, σε ποιους απευθύνεται και πότε να το περιμένουμε;

Η πρόσφατη ανακοίνωσή μου για την κυκλοφορία του πρώτου μου βιβλίου, “Beyond the Policy: The Secrets to Insurance Mastery”, αποτελεί για μένα ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Το βιβλίο αυτό, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2024, αποτελεί την εκπλήρωση της επιθυμίας μου να συνεισφέρω στην ασφαλιστική κοινότητα.

Μέσα από τη συγγραφή του, επιδίωξα να μοιραστώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησα μετά από χρόνια παρακολούθησης και μελέτης των πιο επιτυχημένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών παγκοσμίως. Το βιβλίο λοιπόν επικεντρώνεται στην ασφαλιστική αγορά, προσφέροντας δέκα βασικά μυστικά που οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα πρέπει να ακολουθούν για να επιτύχουν στον τομέα τους και να εξελίξουν τα αποτελέσματα τους στο υψηλότερο επίπεδο. Επίσης, περιλαμβάνει εξηγήσεις και συμβουλές για τις δέκα κορυφαίες δεξιότητες που απαιτούνται για την επίτευξη αυτής της αριστείας.

Η έμπνευση για το βιβλίο προήλθε από το όραμά μου να προσφέρω κάτι πίσω στην ασφαλιστική κοινότητα και την πίστη μου ότι οι διδαχές αυτές θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για τους διαμεσολαβητές. Η προσδοκία μου είναι ότι το βιβλίο θα λειτουργήσει ως ένας οδηγός που θα φωτίζει τον δρόμο προς την επιτυχία στον ασφαλιστικό κλάδο, προσφέροντας στους αναγνώστες του μια πλούσια πηγή πληροφοριών, συμβουλών και πρακτικών δεξιοτήτων.

Το τελευταίο διάστημα σας βλέπουμε πολύ ενεργό όσον αφορά την αρθρογραφία σας για διάφορα θέματα που απασχολούν τον ασφαλιστικό κλάδο. Πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι να υπάρξει μία μεγαλύτερη εξωστρέφεια από επαγγελματίες του χώρου μας, μέσα από αρθρογραφία και άλλες μορφές περιεχομένου;

Η ενεργή μου αρθρογραφία για θέματα που αφορούν τον ασφαλιστικό κλάδο αντανακλά την πεποίθησή μου ότι η εξωστρέφεια και η κοινοποίηση γνώσης είναι κρίσιμες για τους επαγγελματίες του χώρου. Η αρθρογραφία και άλλες μορφές περιεχομένου προσφέρουν έναν δυναμικό τρόπο για να διαδοθούν ιδέες, να αναπτυχθεί συζήτηση και να ενημερωθούν τόσο οι επαγγελματίες του κλάδου όσο και η κοινωνία για σημαντικά ζητήματα.

Ένα παράδειγμα που αναδεικνύει τη σημασία αυτής της εξωστρέφειας είναι το ζήτημα του δικαιώματος στη λήθη για τους ασθενείς με καρκίνο. Είναι θεμελιώδες οι ασθενείς αυτοί να γνωρίζουν πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις τους και ποιες είναι οι επιλογές τους. Μέσω της αρθρογραφίας μου, επιδιώκω να αναδείξω την ανάγκη για διαφάνεια και κατανόηση σε τέτοια ζητήματα, καθώς και να ενημερώσω τους πολίτες για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους.

Η αρθρογραφία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διάδοση της γνώσης σχετικά με νέες νομοθεσίες, τρέχουσες τάσεις και καινοτόμες πρακτικές στον ασφαλιστικό κλάδο. Είναι ένας τρόπος να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με την ευρύτερη κοινότητα και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του κλάδου. Πιστεύω ακράδαντα πως η αρθρογραφία και η δημιουργία περιεχομένου ενισχύουν τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και τη σχέση μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και πελατών, και αυτό είναι κάτι που θεωρώ βασικό για το μέλλον του επαγγέλματος.

Στα χρόνια που ήσασταν στην Γενική Διεύθυνση της Eurolife, ήταν χρόνια με πολλαπλές κρίσεις όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πως αντιμετωπίσατε τις κρίσεις αυτές και ποιο είναι το μυστικό για έναν ηγέτη στην αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων;

Η διαχείριση κρίσεων είναι μια ουσιαστική πτυχή του ρόλου κάθε ηγέτη, ειδικά σε έναν τόσο δυναμικό κλάδο όπως η ασφάλιση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία ήταν αποτελεσματική μέσω μιας σειράς στρατηγικών και προσαρμογών. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα ήταν κρίσιμες, καθώς αναδιαρθρώσαμε γρήγορα τις λειτουργίες για να ανταποκριθούμε στις νέες πραγματικότητες. Η διατήρηση σταθερής και ανοιχτής επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους ήταν θεμελιώδης, καθώς και η επίδειξη ενσυναίσθησης και κατανόησης προς τις ανησυχίες του δικτύου πωλήσεων και των πελατών μας. Η συστηματική διαχείριση κινδύνων και η προετοιμασία για διάφορα σενάρια μας βοήθησαν να διατηρήσουμε τη σταθερότητα. Επιπλέον, η περαιτέρω επένδυση σε τεχνολογίες ήταν απαραίτητη για την αποδοτική λειτουργία μας σε τέτοιους περιόδους. Ως ηγέτης, πιστεύω το κλειδί αντιμετώπισης κρίσεων είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας, η στρατηγική σκέψη και η εστίαση στην αποστολή και τις αξίες της εταιρείας, ακόμα και υπό συνθήκες αβεβαιότητας.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εμπειρία ή πρόκληση που σας έδωσε πολύτιμα διδάγματα;

Μια από τις πιο διαφωτιστικές εμπειρίες στην καριέρα μου ήταν η επέκταση του δυναμικού των ασφαλιστικών συμβούλων της Εταιρείας. Αυτή η κίνηση δεν αφορούσε απλά την αύξηση του αριθμού των συνεργατών, αλλά τη δημιουργία μιας δυναμικής, καλά εκπαιδευμένης και πλήρως αφοσιωμένης ομάδας, ικανή να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Η πρόκληση αυτή απαιτούσε περισσότερο από απλές λογιστικές και επιχειρησιακές αλλαγές. Ήταν απαραίτητη η ενσωμάτωση του ανθρώπινου στοιχείου στον πυρήνα της ανάπτυξης. Αυτό εξάλλου, είναι κάτι που με χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σαν άνθρωπο. Ο τρόπος επίτευξης μιας τέτοιας προσπάθειας εστιάζει στην εκπαίδευση των ασφαλιστικών συμβούλων, επενδύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της εμπειρογνωμοσύνης τους. Αυτό δεν αφορά μόνο τεχνικές γνώσεις, αλλά και την ικανότητα να κατανοούν και να ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας.

Επιπρόσθετα, η ενθάρρυνση της κοινής αίσθησης του σκοπού και της αφοσίωσης στην ομάδα, είναι απαραίτητα στοιχεία της επιτυχίας. Καθώς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι το πρόσωπο κάθε εταιρείας προς τους πελάτες της, η δυνατότητά τους να αποπνέουν εμπιστοσύνη και να δημιουργούν βαθιές σχέσεις είναι κρίσιμη. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι διαμεσολαβητές αισθάνονται ενεργοί συμμέτοχοι και υποστηρίζονται στις προσπάθειές τους, αποτελούν θεμελιώδη παράγοντα για την επιτυχία.

Αυτή η εμπειρία με δίδαξε ότι οι αλλαγές και οι νέες κατευθύνσεις στην επιχείρηση επιτυγχάνονται μόνο μέσα από την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των ανθρώπων της. Η εστίαση στο ανθρώπινο στοιχείο και η προσοχή στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των ατόμων αποτελούν τη βάση για μια δυναμική και επιτυχημένη επιχειρησιακή στρατηγική.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επαγγελματίες που εισέρχονται στην ασφαλιστική αγορά και έχουν στόχο να ανελιχθούν σε υψηλές θέσεις κάποιας ασφαλιστικής εταιρείας;

Σε όλους τους νέους επαγγελματίες που εισέρχονται στην ασφαλιστική αγορά με φιλοδοξίες για ανέλιξη σε υψηλές θέσεις, το κυριότερο θα έλεγα είναι να επιδείξουν δια βίου μάθηση και εξέλιξη. Η ασφαλιστική αγορά είναι δυναμική και απαιτεί συνεχή ενημέρωση για τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες. Η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο, ακόμα και σε πρώιμα στάδια της καριέρας, καθώς αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για την ανέλιξη. Η σκληρή εργασία και η αφοσίωση είναι και αυτά θεμελιώδη στοιχεία για την επιτυχία. Η προσαρμοστικότητα αλλά και η ετοιμότητα να προσφέρετε περισσότερα και να αναλάβετε ευθύνες είναι καθοριστικά για την επιτυχία.

Επιπρόσθετα, η δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων με συναδέλφους, πελάτες και συνεργάτες είναι κεντρική, καθώς οι σχέσεις αποτελούν βασικό στοιχείο στην ασφαλιστική αγορά. Μια πελατοκεντρική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην κατανόηση των αναγκών και των προκλήσεων των πελατών, είναι κρίσιμη.

Τέλος, μην παραμελείτε την προσωπική σας ανάπτυξη και ευημερία. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι σημαντική για να διατηρείτε την ενέργεια και την κινητήρια δύναμη. Να θυμάστε πάντα ότι η επιτυχία στην ασφαλιστική αγορά δεν είναι μόνο θέμα επιχειρησιακών γνώσεων αλλά και ανθρώπινων σχέσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.