1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Στα 15,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ασφαλιστικά έσοδα της Munich Re...

Στα 15,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ασφαλιστικά έσοδα της Munich Re το πρώτο τρίμηνο

Στα 15,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ασφαλιστικά έσοδα της Munich Re το πρώτο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η παγκόσμια αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re ανακοίνωσε αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων από συμβόλαια στα 15,1 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2024, χάρη στην οργανική ανάπτυξη των αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων της, αλλά και της ERGO International.

Τον περασμένο μήνα, η Munich Re προανήγγειλε καθαρά κέρδη ύψους 2,1 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και συνδυασμένο δείκτη αντασφάλισης 75,3% στις ασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων (P&C), καθώς και συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα στη ζωή και υγεία (L&H) ύψους 586 εκατ. ευρώ.

Η Munich Re ανακοίνωσε τα πλήρη αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα οποία, παράλληλα με την αύξηση των εσόδων από ασφάλειες, περιλαμβάνουν συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα 2,8 δισ. ευρώ, από 1,8 δισ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2023, και λειτουργικό αποτέλεσμα σχεδόν 3 δισ. ευρώ έναντι 1,8 δισ. ευρώ πέρυσι.

Το α’ τρίμηνο του 2024, ο τομέας των αντασφαλίσεων συνεισέφερε 1,888 δισ. ευρώ στο καθαρό αποτέλεσμα, το οποίο είναι βελτιωμένο σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2023 που ήταν 1,051 δισ. ευρώ. Τα ασφαλιστικά έσοδα από τα εκδοθέντα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυξήθηκαν από 9,232 δισ. ευρώ σε 9,858 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 77% σε 2,2 δισ. ευρώ και το λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 77% σε 2,592 δισ. ευρώ.

Στον τομέα των αντασφαλίσεων, ο βραχίονας P&C παρήγαγε καθαρό αποτέλεσμα 1,336 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2024 έναντι 760 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023, καθώς τα ασφαλιστικά έσοδα από τα εκδοθέντα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυξήθηκαν ελαφρώς στα 6,831 δισ. ευρώ. Ο συνδυασμένος δείκτης αντασφάλισης P&C βελτιώθηκε από 86,5% σε 75,3% και ο κανονικοποιημένος συνδυασμένος δείκτης ήταν 79,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι μεγάλες ζημίες άνω των 30 εκατ. ευρώ η καθεμία ανήλθαν σε 650 εκατ. ευρώ για τη Munich Re, ποσό χαμηλότερο από το περσινό 1,035 δισ. ευρώ, και περιλαμβάνουν κέρδη και ζημίες από την εκκαθάριση μεγάλων ζημιών προηγούμενων ετών. Οι δαπάνες μεγάλων ζημιών αντιστοιχούσαν στο 9,9% των καθαρών ασφαλιστικών εσόδων, το οποίο είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο του 14%. Οι ανθρωπογενείς μεγάλες ζημίες αυξήθηκαν σε 418 εκατ. ευρώ από 165 εκατ. ευρώ, με τη μεγαλύτερη μεμονωμένη ζημία να είναι η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη. Οι μεγάλες ζημίες από φυσικές καταστροφές μειώθηκαν σε 232 εκατ. ευρώ από 870 εκατ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στην αντασφάλιση ζωής και υγείας, και ο τομέας παρήγαγε υψηλότερο τεχνικό αποτέλεσμα ύψους 586 εκατ. ευρώ έναντι 320 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023. Η συμβολή στο καθαρό αποτέλεσμα από την αποδέσμευση του περιθωρίου συμβατικής εξυπηρέτησης ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες, αναφέρει η Munich Re. Το καθαρό αποτέλεσμα του τομέα αυξήθηκε σε 552 εκατ. ευρώ από 291 εκατ. ευρώ και τα ασφαλιστικά έσοδα από τα εκδοθέντα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυξήθηκαν σε 3,027 δισ. ευρώ από 2,734 δισ. ευρώ.

Η Munich Re σχολίασε επίσης την εμπειρία της στις ανανεώσεις αντασφάλισης της 1ης Απριλίου 2024, αποκαλύπτοντας ότι κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των εγγεγραμμένων εργασιών κατά 6,1% στα 2,6 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Απτόητη στις ανανεώσεις αναμένεται η αντασφαλιστική αγορά περιουσίας

“Η εταιρεία αξιοποίησε επιλεκτικά τις συνεχιζόμενες ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς για την επέκταση ελκυστικών εργασιών, με ευκαιρίες ανάπτυξης να αξιοποιούνται ιδιαίτερα στην Ινδία, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Αυτές αφορούσαν τόσο την ενίσχυση των υφιστάμενων πελατειακών σχέσεων όσο και τη δημιουργία νέων”, όπως αναφέρθηκε.

Συνολικά, η εξέλιξη των τιμών ήταν σταθερή στο 1,4 με τις τιμές των πρωτασφαλίσεων να αυξάνονται επίσης σε πολλές αγορές, με τη Munich Re να επωφελείται όσον αφορά τα αναλογικά αντασφαλιστικά συμβόλαια. Συνολικά, το υψηλό επίπεδο τιμών του χαρτοφυλακίου της Munich Re παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητο, με μείωση μόλις -0,7%. Ωστόσο, όταν προσαρμόζεται για τις επιδράσεις διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,6%, αναφέρει η εταιρεία.

Αν και οι πιέσεις της αγοράς αυξάνονται, η Munich Re αναφέρει ότι αναμένει πως το περιβάλλον θα παραμείνει θετικό στον επερχόμενο γύρο ανανεώσεων του Ιουλίου.

Περνώντας στην ERGO, την κύρια ασφαλιστική δραστηριότητα της εταιρείας, και η Munich Re τονίζει ένα πολύ καλό καθαρό αποτέλεσμα ύψους 252 εκατ. ευρώ, αυξημένο σε σχέση με τα 219 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους. Τα ασφαλιστικά έσοδα από τα εκδοθέντα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυξήθηκαν σε 5,204 δισ. ευρώ από 5,041 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στον τομέα International.

Εκτός από το καλύτερο ασφαλιστικό αποτέλεσμα, η Munich Re ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα των επενδύσεων του πρώτου τριμήνου του 2024 αυξήθηκε σε 2,163 δισ. ευρώ από 1,612 δισ. ευρώ, καθώς τα τακτικά έσοδα από επενδύσεις αυξήθηκαν σε 1,807 δισ. ευρώ από 1,601 δισ. ευρώ. Συνολικά, το επενδυτικό αποτέλεσμα για το α’ τρίμηνο αντιπροσωπεύει απόδοση 3,8% επί της μέσης αγοραίας αξίας του χαρτοφυλακίου, άρα πάνω από την πρόβλεψη της εταιρείας για πάνω από 2,8% για το σύνολο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακό το πρώτο τρίμηνο για τη Munich Re

Όσον αφορά το μέλλον, η αντασφαλιστική εταιρεία αναμένει συνεχιζόμενες ευνοϊκές επιχειρηματικές ευκαιρίες και στοχεύει στη δημιουργία καθαρού αποτελέσματος ύψους 5 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2024.

Η Munich Re ξεκίνησε το νέο οικονομικό έτος με μεγάλη δυναμική. Το καθαρό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους είναι σχεδόν 70% υψηλότερο από το 2023. Κάθε επιχειρηματικός τομέας έπαιξε ρόλο σε αυτή την εντυπωσιακή επίδοση.

”Επιπλέον, πήραμε ώθηση από τις ανανεώσεις συμβάσεων την 1η Απριλίου, όπου αξιοποιήσαμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων υψηλών επιτοκίων. Εξακολουθούμε να αναμένουμε κέρδη ύψους 5 δισ. ευρώ το 2024. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει πιο πιθανό ότι θα ξεπεράσουμε αυτόν τον στόχο”, δήλωσε ο Christoph Jurecka, Οικονομικός Διευθυντής (CFO).

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.