1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι πιο μπροστά όσον αφορά καινοτόμες...

Οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι πιο μπροστά όσον αφορά καινοτόμες διαδικασίες

Οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι πιο μπροστά όσον αφορά καινοτόμες διαδικασίες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια νέα έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού αξιολόγησης AM Best ανέδειξε πώς οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι οι πιο μπροστά σε ό,τι αφορά καινοτόμες διαδικασίες, όπως η αυτοματοποιημένη διαχείριση ζημιών και η χρήση δεδομένων για την αυτοματοποίηση του underwriting.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν βρίσκονται όλες οι ασφαλιστικές αυτοκινήτων στο ίδιο επίπεδο και οι φορείς που είναι πιο καινοτόμοι έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!

Η AM Best δηλώνει ότι οι φορείς αυτοκινήτων που είναι ιδιαίτερα καινοτόμοι καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους ταχύτερα και τείνουν να έχουν χαμηλότερους συνδυασμένους δείκτες από τις ασφαλιστικές που δεν είναι τόσο καινοτόμες.

Επιπλέον, εντός του κλάδου ζημιών και ατυχημάτων (P&C) των ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση των ασφαλίστρων (NPW) συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με υψηλότερες βαθμολογίες καινοτομίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από το 2018, οι πιο καινοτόμοι οργανισμοί έχουν καλύτερες επιδόσεις από τον κλάδο, έχοντας επιτύχει υπερδιπλάσια μέση αύξηση του NPW σε σχέση με τον κλάδο.

Η Helen Andersen, αναλύτρια ερευνών του κλάδου της AM Best, σχολίασε: “Η ανάλυση των ασφαλιστικών οργανισμών του κλάδου είναι πολύ σημαντική για τον κλάδο: “Η αυτοκίνηση ως επιχειρηματικός κλάδος ενδείκνυται για καινοτομία. Οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν μεγάλους ομοιογενείς κινδύνους, επιτρέποντας την κλιμάκωση και την αναπαραγωγή πρωτοβουλιών σχετικά εύκολα”.

Η AM Best υπογραμμίζει επίσης πώς μεταξύ των ασφαλιστικών με κυρίως εργασίες αυτοκινήτων, οι μεταφορείς που χαρακτηρίζονται ως “Leader” καινοτομίας έχουν σημειώσει μέση αύξηση του NPW κατά 13,3% από το 2018, σε σύγκριση με μόνο 5,5% αύξηση για το σύνθετο σύνολο των ασφαλιστικών αυτοκινήτων του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κακά μαντάτα για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Το 2023, η Best υποβάθμισε τις αξιολογήσεις 18 αμερικανικών ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων το 2023, μεταξύ των οποίων υπερεκπροσωπούνται οι μη καινοτόμες κατηγορίες (Minimal and Moderate) σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό.

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την AM Best στα τέλη του 2023 υπογράμμισε πώς οι ασφαλιστικές αυτοκινήτων των ΗΠΑ αντιμετώπισαν άλλη μια δύσκολη περίοδο το πρώτο εξάμηνο του 2023, καθώς η σοβαρότητα των ζημιών συνέχισε να αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.