1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Απτόητη στις ανανεώσεις αναμένεται η αντασφαλιστική αγορά περιουσίας

Απτόητη στις ανανεώσεις αναμένεται η αντασφαλιστική αγορά περιουσίας

Απτόητη στις ανανεώσεις αναμένεται η αντασφαλιστική αγορά περιουσίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Joachim Wenning, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Munich Re, είναι βέβαιος ότι το ευνοϊκό περιβάλλον της αγοράς για τους αντασφαλιστές περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, μετά από μια θετική περίοδο ανανέωσης της αντασφάλισης την 1η Ιανουαρίου.

Απευθυνόμενος στους μετόχους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Munich Re, ο CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Wenning, χαρακτήρισε τις επιδόσεις της εταιρείας το 2023 ως “αποκορύφωμα σε ένα σερί καλών ετών”.

Σημείωσε ότι από τότε που ο αντασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε το πενταετές στρατηγικό σχέδιο Ambition 2025, ξεπερνάει σταθερά τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη του.

Το 2023, η εταιρεία δημιούργησε καθαρό αποτέλεσμα 4,6 δισ. ευρώ, το οποίο είναι πάνω από τον αναθεωρημένο στόχο κερδών 4,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο, χάρη εν μέρει σε ένα αντασφαλιστικό αποτέλεσμα 3,9 δισ. ευρώ.

Η Munich Re έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τα πλήρη αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024 στις 8 Μαΐου, αλλά δημοσίευσε ορισμένα προκαταρκτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων καθαρών κερδών ύψους 2,1 δισ. ευρώ και συνδυασμένου δείκτη αντασφάλισης ζημιών και ατυχημάτων 75%.

Η Munich Re εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές συνθήκες για τους αντασφαλιστές P&C στις πρόσφατες ανανεώσεις, με τον Wenning να περιγράφει τις ανανεώσεις της 1ης Ιανουαρίου 2024 ως θετικές για την εταιρεία τόσο από την άποψη του επιπέδου κερδοφορίας όσο και της ποιότητας του χαρτοφυλακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στα 15,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ασφαλιστικά έσοδα της Munich Re το πρώτο τρίμηνο

“Επιπλέον, δεν αναμένουμε ότι η τάση αυτή θα εξασθενήσει κατά τους υπόλοιπους γύρους ανανέωσης του τρέχοντος έτους”, δήλωσε ο Wenning.

Οι ανανεώσεις στα μέσα του έτους επικεντρώνονται στην αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ, έναν κίνδυνο αιχμής για τους αντασφαλιστές, και με τον Wenning να αναμένει συνέχιση του ευνοϊκού περιβάλλοντος για τους πωλητές που παρατηρήθηκε την 1η Ιανουαρίου, είναι πιθανό ότι μεγάλοι αντασφαλιστές όπως η Munich Re θα επιδιώξουν να αναπτυχθούν και να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση.

Επιβεβαιώθηκε επίσης στη γενική συνέλευση ότι οι Roland Busch, Julia Jäkel, Victoria Ossadnik και Jens Weidmann εξελέγησαν πρόσφατα στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε μέρισμα ύψους 15 ευρώ ανά μετοχή για το 2023, η συνολική πληρωμή του οποίου ανέρχεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.