1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Πώς να αξιοποιήσεις τη χρήση των Social Media στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Πώς να αξιοποιήσεις τη χρήση των Social Media στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Πώς να αξιοποιήσεις τη χρήση των Social Media στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα Social Media γενικότερα είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Τα Social Media ήρθαν για να μείνουν! Όσο κι αν κάποιοι το πιστεύουν, τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολο να μπορέσετε να αγνοήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συνεχίσετε να είστε ένας επιτυχημένος ασφαλιστικός σύμβουλος!

Ακόμη και να το καταφέρετε θα είναι σίγουρο ότι θα χάσετε ευκαιρίες για προβολή και αύξηση των επαφών σας.

Στόχος μέσα από αυτό το άρθρο είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες που μπορούν να σας προσφέρουν και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε προκειμένου να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για το επάγγελμά σας!

Ποιες είναι οι σημαντικες πλατφόρμες αυτή τη στιγμή;

Για τον ασφαλιστικό κλάδο και όχι μόνο το Facebook είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα, λόγω του ότι είναι η πλατφόρμα στην οποία οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν έντονη παρουσία ενώ γενικότερα οι περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν Facebook, κάτι που δε συμβαίνει απαραίτητα με όλες τις άλλες πλατφόρμες!

Το Facebook εκτιμάται ότι έχει σε παγκόσμιο επίπεδο, 3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Η δεύτερη πλατφόρμα στην οποία χρειάζεται να δώσετε προσοχή είναι το Instagram, πλατφόρμα που είναι υπό την ιδιοκτησία της Meta που έχει και το Facebook. Το Instagram είναι η τρίτη μεγαλύτερη πλατφόρμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (2η είναι το Youtube) με 2 δισεκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Η τρίτη πλατφόρμα που χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη σημασία είναι το Tik-Tok, το οποίο είναι ιδανικό αν θέλετε να στοχεύσετε σε πιο νεαρές ηλικίες! Το Tik-Tok είναι η ανερχόμενη δύναμη στα Social Media τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στις πιο νεαρές ηλικίες. Με βάση το βίντεο, το Tik Tok είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του Ασφαλιστικού Κλάδου, αφού ελάχιστοι συνάδελφοι τους είναι ενεργοί αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα.

Το Tik Tok υπολογίζεται ότι έχει σήμερα περίπου 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα.

Το τελευταίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα αναφερθούμε είναι το LinkedIn που αποτελεί μια περισσότερο επαγγελματική πλατφόρμα, η οποία συνήθως έχει πιο επιχειρηματικό ύφος. Αν και το Linkedin είναι πολύ πίσω σε ενεργούς χρήστες σε σχέση με τα προηγούμενα SM (κάτω από 350 εκατομμύρια χρήστες) εντούτοις είναι ιδανικό για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που τους ενδιαφέρουν οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις αφού μπορούν να απευθυνθούν σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ωστόσο, τα social media από μόνα τους δεν είναι αρκετά. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε βάζοντας σε εφαρμογή συγκεκριμένη στρατηγική που απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες και επιδιώξεις.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη περιεχομένου σε τακτική βάση, που θα δίνει φωνή στην επωνυμία σας (προσωπική ή εταιρική) και ταυτόχρονα τον καθορισμό σαφών στόχων για τις δράσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Το περιεχόμενό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι ενημερωτικό, ελκυστικό και πολύτιμο για το κοινό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκπαιδευτικές αναρτήσεις, ειδήσεις του ασφαλιστικού κλάδου, γραφήματα πληροφοριών και μαρτυρίες πελατών.

Μην ξεχάσετε να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας! Απαντήστε σε σχόλια και μηνύματα και συμμετέχετε ενεργά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πληρωμένη διαφήμιση για να στοχεύσετε σε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία και να προωθήσετε το περιεχόμενό σας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε και αξιολογείτε με δεδομένα τις δράσεις σας στα social media. Χρησιμοποιήστε Analytics για να παρακολουθείτε την απόδοσή σας, να προσδιορίσετε τι λειτουργεί και τι όχι και να κάνετε τις απαραίτητες αναπροσαρμογές στη στρατηγική σας!

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να προωθήσετε αποτελεσματικά την ασφαλιστική σας επιχείρηση και τον εαυτό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσελκύσετε νέους πελάτες!

Χρειάζεστε βοήθεια;

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται βουνό, τότε σας έχουμε καλά νέα!

Εάν ψάχνετε κάποιον που θα σας στήριξη στην προσπάθεια σας να προβάλετε την επιχείρηση σας στα Social Media και το διαδίκτυο γενικότερα, τότε το Insurance Media Lab που δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, είναι αυτό που χρειάζεστε.

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, με καθημερινή παρακολούθηση των τάσεων στον κλάδο της ασφάλισης αλλά και μία ικανή ομάδα, το Insurance Media Lab μπορεί να γίνει το δεξί σας χέρι στον κόσμο των Social Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Με εξειδίκευση στην παραγωγή περιεχομένου που δίνει αξία στο κοινό, το Insurance Media Lab παρέχει μία πλειάδα υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα του Marketing και της επικοινωνίας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Insurance Media Lab και να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας https://www.insurancemedialab.com/

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.