1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες το φετινό συνέδριο του MDRT Κύπρου –...

Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες το φετινό συνέδριο του MDRT Κύπρου – Διεθνής ακτινοβολία

Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες το φετινό συνέδριο του MDRT Κύπρου – Διεθνής ακτινοβολία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι διεθνείς ομιλητές του φετινού συνεδρίου κατέκτησαν το κοινό και ενέπνευσαν εκατοντάδες ασφαλιστικούς συμβούλους

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σοφοκλέους

Άνευ προηγουμένου ήταν η επιτυχία και ο ενθουσιασμός που μοίρασε το φετινό 2ήμερο συνέδριο του MDRT Κύπρου. Κορυφαίοι ομιλητές από το εξωτερικό αλλά και τη χώρα μας, φιλοξενούμενοι από 9 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο και ένα ενθουσιώδες κοινό συνέθεσαν ένα μαγικό σκηνικό τις δύο ημέρες που διήρκεσε το 5ο συνέδριο του MDRT Κύπρου.

Στα διαλείμματα αλλά και μετά το τέλος της κάθε ημέρας, τα σχόλια και οι εντυπώσεις ήταν πέρα για πέρα θετικές με τους διοργανωτές, την Επιτροπή του MDRT Κύπρου, δικαίως να νιώθουν περήφανοι, δικαιωμένοι και χαρούμενοι.

Μέσα σε δύο ημέρες, 15 συνολικά ώρες και με συνολικά 20 ομιλητές να ανεβαίνουν στην σκηνή το συνέδριο του MDRT Κύπρου μοίρασε απλόχερα σε όσους το παρακολούθησαν, έμπνευση, γνώσεις και εμπειρίες δίνοντας σε εκατοντάδες ασφαλιστικούς σύμβουλους όλα τα εφόδια για να βελτιώσουν τον τρόπο που δούλευαν μέχρι χθες.

Το συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του MDRT Κύπρου, Νίκου Μεττούρη, όπου με ενθουσιασμό καλωσόρισε ομιλητές και σύνεδρους στο συνέδριο. Όπως είπε ο κ. Μεττούρης, μέσα από κοινό ζήλο, όραμα, στόχευση και καθημερινή ομαδική εργασία, η επιτροπή του MDRT Κύπρου κατάφερε να φέρει εις πέρας του υψηλούς στόχους που έθεσε για τον θεσμό του συνεδρίου του MDRT Κύπρου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του MDRT Κύπρου, το φετινό συνέδριο του MDRT είχε 3 κύριους στόχους. Πρώτον τη διεξαγωγή διήμερου συνεδρίου, δεύτερο την αλλαγή τοποθεσίας και τρίτον τη δυνατότητα συμμετοχής στο συνέδριο και μελών του MDRT εκτός Κύπρου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην εντυπωσιακή αύξηση που πέτυχε ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα ενεργά του μέλη στη χώρα μας, όπου σήμερα ξεπερνούν τα 100. Ακόμη τόνισε τη λειτουργία για πρώτη φορά στη χώρα μας των θεσμών του MDRT Academy όπου ασφαλιστικοί σύμβουλοι που ακόμη δεν κατάφεραν να πετύχουν τα κριτήρια για να γίνουν μέλη στο MDRT, θα εκπαιδεύονται έτσι ώστε να είναι σε θέση να το πετύχουν και του Mentoring όπου καταξιωμένα μέλη του MDRT θα αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν νεότερα μέλη προς την επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Την Παρασκευή η συνάντηση του MDRT Cyprus

Τέλος όσον αφορά τους στόχους της επιτροπής για τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και βελτίωση των μηνιαίων συναντήσεων που σκοπός είναι πλέον να γίνονται σε διμηνιαία βάση καθώς και τη διοργάνωση ημερήσιων ημερίδων με ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό.

Στη συνέχεια στη σκηνή για ένα σύντομο χαιρετισμό βγήκαν οι 3 πλατινένιοι χορηγοί του συνεδρίου, CNP Cyprialife, Eurolife και Metlife που εκπροσωπούνταν από τους Γενικούς Διευθυντές τους ενώ ακολούθησε η τιμητική βράβευση όλων των χορηγών και υποστηρικτών του συνεδρίου.

Το κυρίως μέρος του συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του Κυριάκου Χατζηστεφάνου, Region Chair MDRT για Ευρώπη και Ωκεανία. Στην ομιλία του ο κ. Χατζηστεφάνου έκανε μία εκτενή παρουσίαση των πλεονεκτημάτων και των ωφελημάτων που έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος όταν είναι μέλος του MDRT ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες της επιτροπής του MDRT Κύπρου για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου υψηλού επιπέδου.

Επόμενος ομιλητής στη σκηνή ήταν ο κορυφαίος ίσως σήμερα ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος στον κόσμο, Dr. Sanjay Tolani, Financial Advisor και Coach. Στην παρουσίαση του ο  Dr. Tolani μίλησε για τις βασικές αρχές αναζήτησης υποψηφίων πελατών καθώς και τρόπους που μπορείς να κερδίσεις το ενδιαφέρον του υποψηφίου πελάτη.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η Svetlana Plitin, Financial Advisor και MDRT International Speaker παρουσιάζοντας μέσα από τη δική της διαδρομή μερικά απλά βήματα για την επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Ακολούθησε η συγκινητική προσωπική ιστορία του προηγούμενου προέδρου του MDRT Κύπρου, μέλους της επιτροπής και μέλος του MDRT COT, Λούκα Τσούκα. Ο κ. Τσούκας μέσα από τη δική του ιστορία και την απόφαση να αφήσει τη σιγουριά μίας κυβερνητικής θέσης για να ακολουθήσει το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου εξήγησε πως το MDRT του άλλαξε τη ζωή.

Στη συνέχεια ο Ghassan Kosta’s, Google Regional General Manager μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη και εάν αυτή αποτελεί εξέλιξη ή επανάσταση ενώ στη συνεχεία ο Κωνσταντίνος Μουρούτης, Physiatrist – Nero & Bioscientist σε μια ομιλία με τίτλο «Less is More: Πλούτος για να δώσεις τα πάντα» άνοιξε νέους ορίζοντες σκέψης για τους συνέδρους.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου έκλεισε με τη σημαντικότερη ίσως στιγμή του συνεδρίου όπου ένας θρύλος του MDRT και της παγκόσμιας ασφαλιστικής κοινότητας, ανέβηκε στη σκηνή. Ο λόγος για τον Tony Gordon, πρώην πρόεδρο του MDRT και ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα στον κόσμο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σε μία συνέντευξη από τους Νίκο Μεττούρη και Naji Haddad, ο Tony Gordon μοίρασε απλόχερα εξαιρετικές συμβουλές στους συνέδρους και τους ενέπνευσε να συνεχίσουν με ζήλο το πολύ σημαντικό λειτούργημα που επιτελούν. Η συνύπαρξη του Tony Gordon και του Naji Haddad στη σκηνή ήταν μία σημαντική στιγμή για το συνέδριο αφού ο πρώην πρόεδρος ήταν ο μέντορας του Naji και ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του.

Το δεύτερο μέρος της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός ανθρώπου που το MDRT Κύπρου οφείλει πολλά αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του στη χώρα μας. Ο λόγος για τον κ. Ντίνο Κυριάκου, MDRT Qualified Life Member Cyprus, που στην ομιλία του παρουσίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τεχνικές διαχείρισης αντιρρήσεων από τους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Ακολούθησαν 5 σύντομες παρουσιάσεις από μέλη του MDRT Κύπρου όπου παρουσίασαν τις δικές τους εμπειρίες και τον τρόπο που δούλεψαν και δουλεύουν για να έχουν μία επιτυχημένη πορεία στον κλάδο. Στη σκηνή βρέθηκαν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Δώρος Λιπέρτης, Κατερίνα Χριστοφόρου, Πάνος Τσιολής και Φώτης Ναθαναήλ.

Ακολούθησε η ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Κούβαρου, Επίκουρου Καθηγητή Τεχνητής Νοημοσύνης με τίτλο «ΑΙ: Η επιστήμη, τα οφέλη και οι κίνδυνοι».

Το συνέδριο έκλεισε με μία εμπνευσμένη ομιλία από τον Sadro Forte, ΤΟΤ Member και incoming MDRT Foundation President for 2024/2025. Ο Sadro Forte μοιράστηκε με ενθουσιασμό τα βήματα για να κτίσει κάποιος μία επιχείρηση Παγκόσμιας Κλάσης.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου, ήταν αποκλειστικά για τα μέλη του MDRT, του MDRT Academy και τους προσκεκλημένους και περιλάμβανε αρχικά ένα πάνελ συζήτησης με τους Tony Gordon, Sandro Forte, Naji Haddad και Svetlana Plitin. Το πάνελ συντόνισαν τα μέλη της επιτροπής του MDRT Κύπρου Αντιγόνη Νικολάου και Κατερίνα Παυλίδου

Το Cyprus Insurance News ήταν παρών και τις δύο ημέρες του συνεδρίου και θα σας μεταφέρει το επόμενο διάστημα πολύ περισσότερα από όσα διαδραματίστηκαν αυτές τις δύο ημέρες.

Συνέδρια όπως αυτό που διοργάνωσε το MDRT Κύπρου είναι βέβαιο ότι αναβαθμίζουν τον θεσμό της ασφάλισης, το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και δίνουν τα εφόδια στους επαγγελματίες του χώρου να γίνουν καλύτεροι πάντα προς όφελος των πελατών τους.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.