1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Μαρία Αλκιβιάδους: «Περήφανη που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας της CNP...

Μαρία Αλκιβιάδους: «Περήφανη που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας της CNP CYPRIALIFE»

Μαρία Αλκιβιάδους: «Περήφανη που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας της CNP CYPRIALIFE»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την περηφάνια της που ανήκει στην ομάδα της CNP CYPRIALIFE εξέφρασε μέσα από τη συνέντευξη της στο Cyprus Insurance News, η Ασφαλιστική Σύμβουλος Μαρία Αλκιβιάδους.

Με την Μαρία μιλήσαμε στα πλαίσια του μεγάλου Αφιερώματος του Cyprus Insurance News στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, ζητώντας από την ίδια να μας μεταφέρει τις εμπειρίες όλων αυτών των χρόνων που εξασκεί το λειτούργημα, όπως το χαρακτηρίζει, του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά όσων αφορά τη στήριξη που λαμβάνουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της CNP CYPRIALIFE, μας είπε ότι νιώθει πολύ περήφανη που είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας που ονομάζεται CNP CYPRIALIFE. Όπως μας λέει για την επιλογή της να συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία τόνισε ότι «Επέλεξα συνειδητά να συνεχίσω την καριέρα μου στην CNP CYPRIALIFE διότι είναι μια από τις μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο. Πραγματικά νιώθεις ότι είναι σταθερά ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, σε εμάς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αλλά ταυτόχρονα και στους πελάτες μας, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε μικρή ή μεγάλη  απαίτηση  των ασφαλισμένων μας και όχι μόνο». 

Με την Μαρία μιλήσαμε για τα πρώτα δικά της βήματα στο επάγγελμα, τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ένας επαγγελματίας καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει. Ακόμη μας μίλησε για τη σημασία της εκπαίδευσης, την ασφαλιστική κουλτούρα ενώ δίνει τις δικές τις συμβουλές στους νέους που σκέφτονται να μπουν στο επάγγελμα.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη μας.

Πως ήταν τα δικά σου πρώτα δικά βήματα μέχρι σήμερα στον ασφαλιστικό κλάδο και γιατί διάλεξες το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή;  

Ξεκίνησα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα στην ασφαλιστική βιομηχανία τον Σεπτέμβριο του 1998 εντελώς τυχαία μετά από εισήγηση κάποιας φίλης, η οποία εξασκούσε το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Το 2002 αποφάσισα να συνεχίσω την επαγγελματική μου καριέρα σαν Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής με την Εταιρία CNP CYPRIALIFE.  Η επαγγελματική μου πορεία δεν ήταν εύκολη, όμως ταυτόχρονα ήταν συναρπαστική. 

Περάσαμε από διάφορες οικονομικές κρίσεις, όπως με τo χρηματιστήριο, το κλείσιμο των τραπεζών και το κούρεμα των καταθέσεων, κάτι που ασφαλώς επηρέασε την οικονομική δυνατότητα των πελατών μας και τη συνολική τους εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Μέσα από αυτήν την πορεία όμως έγινα πιο δυνατή επαγγελματικά και προσωπικά, σταθερά δίπλα από τους πελάτες μου.  Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τα παραγωγικά αποτελέσματα και διακρίσεις όπου είχα και έχω μέχρι σήμερα στην Εταιρεία μου.

Μίλησε μας λίγο για την επιλογή σου να συνεργαστείς με την CNP Cyprialife;

Είπα προηγουμένως ότι συνειδητά επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην CNP CYPRIALIFE διότι είναι μια από τις μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Κύπρο.  Πραγματικά νιώθεις ότι είναι σταθερά ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, σε εμάς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αλλά ταυτόχρονα και στους πελάτες μας, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε μικρή ή μεγάλη απαίτηση των ασφαλισμένων μας και όχι μόνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Πέραν από την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση, είναι μια εταιρεία που συνεχώς μας αναβαθμίζει τεχνολογικά αλλά και γνωσιολογικά, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να συμβαδίζουμε με τις νέες τάσεις και εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία.  Επίσης διαθέτουμε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη γκάμα από προϊόντα και υπηρεσίες με τις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. 

Ποιες θα έλεγες είναι οι δυσκολίες ή οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μία νέα επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;

Όσον αφορά στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, χαρακτηρίζεται από απαιτήσεις και προκλήσεις.  Πρώτα απ’ όλα είναι ένα επάγγελμα – λειτούργημα προς την κοινωνία, με ευθύνη προς τον συνάνθρωπο μας, αφού έχει να κάνει με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη διασφάλιση της υγείας και συνάμα την επιβίωση και ευημερία  των ασφαλισμένων μας.

Το να είσαι ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι σίγουρα ένα απαιτητικό επάγγελμα! Τι είναι αυτό που σε παρακινεί να συνεχίζεις καθημερινά;

Όσον αφορά στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, χαρακτηρίζεται από απαιτήσεις και προκλήσεις.  Πρώτα απ’ όλα είναι ένα επάγγελμα – λειτούργημα προς την κοινωνία, με ευθύνη προς τον συνάνθρωπο μας, αφού έχει να κάνει με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη διασφάλιση της υγείας και συνάμα την επιβίωση και ευημερία  των ασφαλισμένων μας.

Ποια είναι τα γενικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής σήμερα;

Αυτό είναι ένα επάγγελμα ειδικά για νέα φιλόδοξα άτομα που έχουν στόχους να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στην καριέρα τους και να κερδίζουν αναγνώριση και διακρίσεις όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.  Φυσικά θα αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις όπως για παράδειγμα η τεχνολογία, όμως πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολη και ομαλή η προσαρμογή τους στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αφού η νέα γενιά είναι καλά εξοικειωμένη με τον ψηφιακό κόσμο και τις εφαρμογές του. 

Ένας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, κατάλληλα ενημερωμένος και εκπαιδευμένος, μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις του επαγγέλματος, όποιες κι αν είναι αυτές.  Σημαντικό είναι επίσης να έχει ενσυναίσθηση, να αντιλαμβάνεται και να μπαίνει στη θέση οποιουδήποτε πελάτη, για να μπορεί να κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες και τις ανησυχίες του, και να του προσφέρει τις σωστές λύσεις. 

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που πιστεύω ότι πρέπει να έχει ένας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, να αγαπά και να νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του και να είναι τίμιος και ειλικρινής προς τον πελάτη του. Αυτά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και κτίζουν μια ισχυρή διαχρονική σχέση μεταξύ διαμεσολαβητή και ασφαλισμένου.

Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο; Τι ενέργειες κάνεις προσωπικά για να είσαι πάντα ενημερωμένη για όλα τα τεκτενόμενα της ασφαλιστικής αγοράς;

Η άψογη εκπαίδευση, γνώση και εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία για ένα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, έτσι ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή.  Είναι πολύ σημαντικό ότι βρίσκομαι σε μια εταιρεία που φροντίζει να μας παρέχει όλες τις γνώσεις που χρειαζόμαστε, μέσω ειδικών σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες μας και κατ’ επέκταση, να πετυχαίνουμε σαν επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές τους στόχους μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Πέρα όμως από τη συνεχή εκπαίδευση της CNP CYPRIALIFE, οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Δάσκαλο και Μέντορά μου κ. Αχιλλέα Αχιλλέως που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική και προσωπική μου ανάπτυξη (Δάσκαλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Προσωπικής Ανάπτυξης).  

Με τη δική του βοήθεια και καθοδήγηση, έμαθα να βάζω υψηλούς στόχους με ισχυρά κίνητρα και να καταφέρνω να τους υλοποιώ με επιτυχία.  Φροντίζω βεβαίως σε τακτική βάση να ενημερώνομαι σωστά, τόσο για την οικονομία όσο και για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία.  Έτσι και εγώ με την σειρά μου είμαι σε θέση να συμβουλεύω αλλά και να ενημερώνω σωστά τους πελάτες μου.

Πως η CNP Cyprialife σας στηρίζει καθημερινά έτσι ώστε να είστε σε θέση να πετυχαίνετε τους στόχους σας ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι αλλά και να αναπτύσσεστε σε προσωπικό επίπεδο;

Νιώθω πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας που ονομάζεται CNP CYPRIALIFE. Ευχαριστώ θερμά τη Γενική μας Διευθύντρια, κα Ανδρεανή Καλλιμάχου, που στέκεται σταθερά στο πλευρό των  Ασφαλιστικών της Διαμεσολαβητών.  Πάντα έτοιμη να μας ακούσει και να συζητήσει μαζί μας οτιδήποτε χρειαστούμε για να προχωρούμε μπροστά με αισιοδοξία και θετική σκέψη.  Ευχαριστώ επίσης όλη την ομάδα της Διεύθυνσης Πωλήσεων και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρείας μας κ. Γιώργο Γώγου, που καθημερινά μας παρακινεί και μας ενθαρρύνει, ώστε μέσα από την επαγγελματική μας προσήλωση να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Μέσα από την εμπειρία σου πως αξιολογείς το επίπεδο της Ασφαλιστικής Κουλτούρας που έχουμε σαν κοινωνία;  Ποιος ο ρόλος πιστεύεις των ασφαλιστικών συμβούλων σε αυτόν τον τομέα;

Όσον αφορά στην  Ασφαλιστική κουλτούρα στην Κύπρο, πιστεύω ότι είμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό σε σχέση με πριν 26 χρόνια. Το ενδιαφέρον που υπάρχει στο κοινό είναι για ενημέρωση καινούργιων προϊόντων και υπηρεσιών που θα τους προσφέρουν λύσεις σε διάφορα θέματα όπως είναι η συνταξιοδότηση ή η διασφάλιση ενός ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης και ευημερίας σε περίπτωση που τύχει μια ασθένεια ή ένα ατύχημα ή ακόμη και ένας απρόβλεπτος θάνατος.

Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουμε και εμείς, ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, καθώς είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να ενημερώνουμε σωστά το κοινό για τα σύγχρονα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις απέναντι στους πιθανούς κινδύνους.

Περιέγραψε μας μια περίπτωση με κάποιον πελάτη σου, που θα έλεγες ότι σε σημάδεψε σαν επαγγελματία!

Πολλές είναι οι περιπτώσεις των πελατών που με έχουν ‘σημαδέψει’ σαν επαγγελματία. Συγκεκριμένα θυμάμαι, πολύ έντονα, την περίπτωση ενός πελάτη μου που όταν αρρώστησε από μια ανίατη ασθένεια, ένιωθε μεγάλη ασφάλεια και θα έλεγα και αισιοδοξία καθώς είχε προνοήσει να αγοράσει την κάρτα νοσηλείας μας, με παγκόσμια ενδονοσοκομειακή κάλυψη 1.000.000 ευρώ.  Ο ίδιος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθεί σε εξειδικευμένα νοσηλευτήρια του εξωτερικού για τη θεραπεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Πως βλέπεις το μέλλον για τους ασφαλιστικούς σύμβουλους; Ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας;

Το μέλλον προβλέπεται να είναι ακόμα πιο απαιτητικό και συνάμα ανταγωνιστικό. Τα πάντα εκσυγχρονίζονται και εξελίσσονται ως προς το να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους πελάτες μας.  Προσωπικά νιώθω επαγγελματική σιγουριά γιατί εργάζομαι σε μια ευέλικτη εταιρεία, που είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από οποιανδήποτε πρόκληση και εάν παρουσιαστεί. 

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η πρόσφατη πανδημία που βίωσε η παγκόσμια κοινότητα.  Δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό, να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας έστω και εάν απαγορευόταν η προσωπική επαφή γιατί προβλέψαμε και άμεσα υιοθετήσαμε πλήθος σύγχρονων επαγγελματικών μέσων επικοινωνίας για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Η συμβουλή μου προς τους νέους, που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, πέραν των ποιοτικών χαρακτηριστικών που ανέφερα περί ακεραιότητας χαρακτήρα, ειλικρίνειας, αγάπης και ενσυναίσθησης προς τον συνάνθρωπο μας, είναι η σωστή επιλογή της εταιρείας που θα επιλέξουν να συνεργαστούν. 

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται ότι εκπροσωπούν μια εταιρεία που μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε όλες τις δεσμεύσεις και απαιτήσεις των πελατών τους.   Και ταυτόχρονα να γνωρίζουν πως οι ίδιοι θα έχουν την κορυφαία επαγγελματική υποστήριξη σε θέματα εκπαίδευσης και τεχνολογίας.

Ποια είναι η Μαρία Αλκιβιάδους;

Πότε ξεκίνησες: Ξεκίνησα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα στην ασφαλιστική βιομηχανία γύρω στον Σεπτέμβριο του 1998 εντελώς τυχαία μετά από εισήγηση κάποιας φίλης η οποία εξασκούσε το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Κλάδοι που ασχολείσαι:  Κλάδο Ζωής

Αγαπημένο Προϊόν:  Συνταξιοδοτικό-Ισόβια Ασφάλιση

Μέντορας: Αχιλλέας Αχιλλέως

Επαγγελματίες που θαυμάζεις: Νάνση Μαλλέρου

Έδρα: Πάφος

Αγαπημένο Motto: Ποτέ μη λες Ποτέ!!!!

Αγαπημένο Βιβλίο:  Η φωνή της Επιτυχίας, της Νίνας Καλούτσα

Πιο παράξενη ερώτηση/απορία που δέχτηκες από πελάτη; Μία παράξενη ερώτηση που δέχτηκα από ένα Άγγλο πελάτη ήταν κατά πόσον ασφαλίζουμε έξοδα κηδείας.  Με είχε ξαφνιάσει για την προχωρημένη ασφαλιστική του αντίληψη συγκριτικά με αυτή που υπήρχε στους Κύπριους.  Φυσικά αυτό συνέβη  πριν 26 χρόνια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:  [email protected]

Τηλέφωνο:  Κινητό  99489210, Γραφείου 26816006, φαξ 26816064

Διεύθυνση Γραφείου:  Λεωφόρος Αθηνών και Ρόδου Γωνία 9, 8028 Πάφος, Κύπρος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.